of 58952 LinkedIn

Duurzame inzetbaarheid. Van noodoplossing naar meerwaarde

Duurzame inzetbaarheid. Van noodoplossing naar meerwaarde. De uitdaging: van op papier naar in de praktijk.
Studytube Reageer

De uitdaging: van op papier naar in de praktijk

Over duurzame inzetbaarheid (DI) wordt veel gesproken. Want de arbeidsmarkt en organisaties zijn voortdurend in beweging door globalisering, flexibilisering en nieuwe technologie (automatisering en robotisering). Dit vraagt aanpassingsvermogen van werkgevers én werkenden en zorgt voor meer mobiliteit en snellere functiewisselingen (binnen en tussen organisaties). Daarvoor moeten werkgevers en werkenden vitaal en wendbaar zijn. Dat bepaalt in grote mate hun succes en kansen.

Duurzame inzetbaarheid is ook een belangrijker thema geworden omdat werkenden tot op latere leeftijd werken en wel ‘bij’ moeten blijven. Want de inhoud van banen verandert steeds sneller en kennis raakt sneller verouderd. Daarom is het belangrijk dat werkenden zich blijven ontwikkelen en blijven leren. Dat is niet alleen noodzakelijk, maar gelukkig ook leuk, boeiend en uitdagend. Meer actuele kennis en wendbaarheid biedt werkenden meer werkzekerheid en carrièrekansen en houdt organisaties wendbaar.

 

Het is dus niet zo gek dat het thema duurzame inzetbaarheid inmiddels bij veel organisaties prominent op de beleidsagenda staat. Alleen stokt het nog regelmatig bij de vertaling naar de praktijk en de daadwerkelijke uitvoering. Dat is zonde, want het biedt werkgevers én werkenden veel kansen en mogelijkheden. Denk aan meer wendbaarheid, productiviteit, (persoonlijke) groei, carrièrekansen, werkzekerheid en werkplezier. Wat is ervoor nodig om die vruchten te plukken? Deze whitepaper helpt organisaties en hun medewerkers snel op weg.

 

Download hier de whitepaper

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStudytube

Naritaweg 70 

1043 BZ, Amsterdam

 

020 233 0217

www.studytube.nl

info@studytube.nl

of Gernant Brem: gernant@studytube.nl

(Binnenlands Bestuur Account Executive)

Meer nieuws

Partnerbloggers

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!