of 59761 LinkedIn

Anne van Ommeren

Senior Marketeer


 

 • Skills die nodig zijn voor de toekomst

  Reageer

  Hoe stoom je ambtenaren klaar voor de 21st century?

  Door fusies, decentralisering, digitalisering en participerende burgers is de rol van gemeentes de afgelopen jaren compleet veranderd. De gemeente is een gelijkwaardige partner geworden: een participerende organisatie die in gesprek gaat met haar burgers. Niet alleen uitvoeren, maar zelf beleid maken en vaker en intensiever samenwerken. Dat levert naast extra taken en verantwoordelijkheden ook een andere aard van werk op. Met andere vaardigheden voor ambtenaren. Welke 21st century skills zijn er nodig in de gemeente van de toekomst? En hoe zorg je ervoor dat je medewerkers deze skills ook daadwerkelijk leren?

 • Welke 21st century skills zijn er nodig in de gemeente van de toekomst?

  Reageer

  De overheid in zijn geheel is in ontwikkeling. Van een overheid die zegt wat mensen moeten doen, gaan we naar een participatiemaatschappij: een model voor de samenleving waarbij burgers zelfredzaam zijn en minder afhankelijk van de overheid. De overheid en zijn van oudsher uitvoeringsorgaan de gemeente,  krijgt daardoor een andere rol in onze maatschappij. De bedoeling is dat de gemeente veel dichter bij de maatschappij komt te staan dan een aantal jaar geleden: een participerende gemeente die in gesprek gaat met haar burgers.

 • Geef competentieontwikkeling een boost

  Reageer

  De snel veranderende wereld vraagt van HR-managers om op een andere manier te kijken naar leren en ontwikkelen. Het aantrekken en behouden van talen is in haast elke organisatie een uitdaging. Tegelijkertijd nemen medewerkers hun hoge verwachtingen van on-demand, mobiel en interactie mee de werkvloer op. En dwingen  snelle technologische ontwikkelingen te investeren in het up-to-date houden van skills. Dat maakt competentieontwikkeling steeds belangrijker en uitdagend voor HR & L&D. Een goed samengesteld leerhuis is dan ook onmisbaar. Steeds meer organisaties beheren hun leerhuis in een online academy. In deze blog lees je welke rol een online academy kan spelen in competentieontwikkeling.

Contactgegevens

AfbeeldingStudytube

Naritaweg 70 

1043 BZ, Amsterdam

 

020 233 0217

www.studytube.nl

info@studytube.nl

of Gernant Brem: gernant@studytube.nl

(Binnenlands Bestuur Account Executive)

Whitepapers van Studytube

Partnerbloggers