of 63966 LinkedIn

Al meer dan 25.000 Nederlanders studeren gratis online

Al meer dan 25.000 Nederlanders studeren gratis online.

Op 18 maart lanceerde Studytube de Learn Together Academy (LTA), een gratis leerplatform om Nederlanders te helpen (bij)leren tijdens de coronacrisis. Al meer dan 25.000 mensen namen dat aanbod dankbaar aan, en schreven zich in om gratis gebruik te maken van honderden online trainingen en microlearnings. Zij kunnen zich nu verheugen op nog meer leerplezier, want de Learn Together Academy is verlengd tot 30 juni.

De deelnemers zijn afkomstig uit verschillende takken van het werkveld: van overheid tot bouw en zakelijke dienstverlening. In totaal startten zij al zo’n 27.000 trainingen – goed voor 802.000 minuten studie. De cursus “Motiverende gespreksvoering” wist tot nu toe de meeste geïnteresseerden te lokken, gevolgd door “Thuiswerken, hoe houd je het effectief, leuk én gezond?” en “Excel 365 – Basisvaardigheden (basis 1)”. Ook de populairste microlearnings reflecteren de veranderende behoeften van thuiszittend Nederland, met ereplaatsen voor “5 tips om mentaal fit te blijven” en “Microsoft Teams, hoe en wanneer gebruik je het?”. De ronkende titels lossen duidelijk de verwachtingen in, want de gemiddelde beoordeling ligt hoger dan een acht gemiddeld.

Begonnen met de cursus ‘thuiswerken’
Ook Jeroen ter Hart, adviseur P&O bij Gemeente Hof van Twente, vindt de LTA een goed initiatief. Op zijn LTA-teller staan al 12 cursussen, waaronder de populaire module rond thuiswerken. “Ik ben begonnen met de cursus ‘Thuiswerken’, omdat we nu eenmaal leven in een situatie waarin we veel thuis zijn,” legt ter Hart uit. “Het nieuwe alleen doen we samen, dus ik vond die training erg gepast. Bovendien was het een fijne break om even op een andere manier bezig te zijn.”

Jeroens werkgever waardeert die leerijver ten zeerste. “De gemeente biedt kansen op een leuke, interessante en duurzame loopbaan,” vult ter Hart aan. “Medewerkers moeten zelf die kansen grijpen! Wat dat betreft sluiten we als werkgever heel erg aan bij een leven lang leren.” Jeroens leerdoelstellingen passen dus perfect bij de filosofie van de Learn Together Academy: iedereen stimuleren om zich te blijven ontwikkelen – crisis of niet.

Een sterke beweging richting online
Toen de coronacrisis uitbrak, zag Studytube direct een toename in het aantal gevolgde online trainingen. Homam Karimi, CEO van Studytube, licht toe: “Deze stijging qua online trainingen was voor ons een teken om niet alleen onze klanten, maar heel Nederland de kans te geven om zichzelf in deze tijd te kunnen ontwikkelen. We zijn dan ook buitengewoon trots op het feit dat meer dan 25.000 mensen aan het leren zijn. Zo komen we met z'n allen sterker uit deze crisis."

 

Wil jij ook leren in lockdown?

Verken nu al onze gratis online trainingen en microlearnings via onderstaande knop. Veel leerplezier!

Bekijk hier het aanbod!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStudytube

Naritaweg 70 

1043 BZ, Amsterdam

 

020 233 0217

www.studytube.nl

info@studytube.nl

 

of Toine Muller: toine@studytube.nl

(Binnenlands Bestuur Account Executive)

Meer nieuws

Partnerbloggers

Whitepapers