of 63908 LinkedIn

Wie zijn de leidinggevenden in Nederland?

Wie zijn de leidinggevenden in Nederland? De belangrijkste cijfers op een rij
SkillsTown Reageer

Leiderschap wordt omschreven als het proces waarbij een individu een groep van individuen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken. Vaak is dit iemand in een leidinggevende positie. De manier waarop het leiderschap binnen een organisatie wordt ingevuld, kan veel invloed hebben op het plezier en de productiviteit van medewerkers. Maar wie zijn die leidinggevenden nu eigenlijk? In deze infographic staan de belangrijkste cijfers voor je op een rij.

Geen 9 tot 5 mentaliteit

Managers in Nederland zijn er niet vies van om een paar uurtjes over te werken. Zo geeft 56% van de managers aan regelmatig extra uren te draaien voor de zaak (bron: cbs). Leraren komen op de tweede plaats, waarvan zo’n 44,9% standaard overwerkt.

Afbeelding

Vrouw vs man

Hoewel vrouwen nog steeds een minderheid vormen is hun aandeel als manager de laatste jaren wel gestegen. In 2015 waren er zo’n 361 duizend mannen manager en 128 duizend vrouwen (bron: cbs).

Afbeelding

Ideale manager

Ondanks dat het vrouwelijke aantal managers blijft stijgen, blijft Nederland de voorkeur geven aan mannen. De ideale manager is namelijk nog steeds een 40-jarige man, zo blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek. Daarnaast zijn er een aantal gewilde eigenschappen die een leidinggevende zou moeten bezitten. De ideale manager zou 43% behulpzaam, 46% betrokken, 57% betrouwbaar en 41% eerlijk moeten zijn. In real life liggen die cijfers wat lager, 25% behulpzaam, 30% betrokken, 29% betrouwbaar en 23% eerlijk (bron: Het Nationale Management Onderzoek). 

Afbeelding

Happy managers

Eerder deed cbs een onderzoek naar de tevredenheid onder werknemers. Het blijkt dat managers het meest ‘happy’ zijn en hun werk het vaakst een positief oordeel geven. Maar liefst 84,2% van de managers beoordeelt zijn of haar werk met ‘zeer tevreden’. 

Afbeelding

Verhoog je leiderschapskwaliteiten

Veel vaardigheden die belangrijk zijn voor een leidinggevende zijn aan te leren. Als online opleider faciliteert SkillsTown in online trainingen die de leiderschapskwaliteiten van medewerkers verhogen. Denk bijvoorbeeld aan cursussen over intercultureel leiderschap, ontmanagen voor managers en talentmanagement. Deze en andere cursussen vrijblijvend proberen met je organisatie? Plan dan een vrijblijvende demo bij SkillsTown.

 

Klik hier om de volledige infographic over leiderschap te downloaden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen