of 59854 LinkedIn

'We gaan zeker de stap maken naar Intelligent Learning…'

Reageer

Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van learning en wat is de ideale manier van leren? Sanne de Kemp, business unit manager bij 227 Learning, interviewt in dit zesde artikel van een nieuwe reeks Hans Schuurmans, CEO bij SkillsTown. “Leren is geen doel op zich, maar één van de middelen om beter te presteren”.

Sanne de Kemp (SDK): Wat zijn in de afgelopen 2 jaar de grootste veranderingen geweest binnen jouw organisatie en jouw functie?

Hans Schuurmans (HS): “Met SkillsTown zijn we al jaren Nederlands grootste online opleider. De komende jaren hebben we ook de ambitie om traditionele opleiders als NCOI en LOI voorbij te streven. Dit betekent dat we gaan acteren op meerdere fronten. Zo zijn we net van start gegaan met een campagne op radio en TV. Dit zullen we de komende jaren verder gaan uitbreiden. Door de snelle groei - het afgelopen jaar weer 11 nieuwe medewerkers - moeten we steeds meer agile gaan werken. En dat brengt ook veranderingen voor mijn functie met zich mee.”

 

SDK: Wat wordt de grootste verandering op de korte termijn? Over maximaal 1 jaar?

HS: “We zijn erg succesvol met Digital Learning. Zo maken we veel gebruik van video in onze e-learnings en bieden we micro-cursussen aan die altijd en overal beschikbaar zijn. Maar de komende jaren willen - en gaan - we zeker de stap maken naar Intelligent Learning. Dit is een meer gepersonaliseerde vorm van Digital Learning. Dit willen we realiseren door samen te werken met klanten en partners, zodat we de verschillende leeroplossingen nog beter kunnen afstemmen op het individu.   

Daarnaast zien we dat accreditatie steeds belangrijker wordt. In het traditionele leren is het al langer van belang om je kwaliteit aan te tonen met een erkende accreditatie en tegenwoordig wordt dit ook voor online opleidingen steeds gangbaarder. SkillsTown was bijvoorbeeld de eerste online opleider met de internationale LPI accreditatie en heeft al drie keer de CEDEO-erkenning mogen ontvangen. In het komende jaar zullen daar nog veel accreditaties bijkomen.”

 

SDK: Welke functionaris of type werknemer zou je graag als nieuwe collega aannemen?

HS: “Steve Jobs zei ooit ‘I think we're having fun. I think our customers really like our products. And we're always trying to do better.’ Dat is een spreuk die erg op ons van toepassing is. We willen dus graag medewerkers die zichzelf continu willen verbeteren, gedreven zijn en plezier uitstralen.”

 

SDK: Welk bedrijf of welke sector loopt wat jou betreft voorop in learning en L&D, en waarom?

HS: “Lynda.com is internationaal gezien een koploper. Zij zijn de eerste organisatie die succesvol een ‘Netflix-model’ heeft toegepast: gebruikers kunnen er onbeperkt leren. Daarnaast is Lynda.com erin geslaagd het instrument video-training effectief in te zetten in leren en ontwikkelen.”

 

SDK: Wie zie jij als de meest interessante nieuwe speler (bijv. startup) in het learning domein? 

HS: “Dat is ProctorExam. Zij ontwikkelden een live surveillance systeem via de laptops en smartphones van studenten, zodat deze thuis hun tentamens kunnen maken. Wij vinden accreditatie belangrijk, maar tegenwoordig moet je vaak nog wel live aanwezig zijn om een geaccrediteerd examen te maken. Met dit systeem is en wordt het steeds meer mogelijk om deze examens thuis in je eigen omgeving te maken.”

 

SDK: Welke rol speelt leren in jouw leven en in jouw werk? En wat wil je de komende 6 maanden leren? 

HS: “Ik heb altijd al een passie voor leren en ontwikkelen gehad. Door SkillsTown ben ik nog meer gefascineerd geraakt in organisaties beter laten presteren. Daardoor heb ik ingezien dat leren geen doel op zich is, maar een van de middelen om beter te presteren. Andere middelen zijn bijvoorbeeld performance support en informeren.

“We zijn bij SkillsTown nu veel bezig met virtual reality. In de komende 6 maanden zou ik willen leren hoe we dat ook als middel kunnen inzetten om beter te presteren.” 

 

SDK: ‘Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly’, zei Robert F. Kennedy. Wat is je grootste mislukking en wat heb je ervan geleerd?

HS: “Ik werk bij een organisatie waar veel dingen fout zijn gegaan, maar daardoor hebben we juist veel geleerd. We zijn altijd bezig met innovatie, dus doen we dingen vaak voor de eerste keer. Daardoor is er altijd een kans op fouten. Maar we kennen een cultuur waarin het mogelijk is om foutjes te maken. Ik verwacht dat er in de toekomst nog wel meer dingen mislukken, maar dat is niet erg, want dan hebben we weer iets geleerd. Een voorbeeld? We hebben veel geëxperimenteerd met de Google glass. We wilden uitvinden hoe deze te gebruiken is bij leren en ontwikkelen. We hebben er veel tijd en moeite in gestoken, maar Google besloot uiteindelijk te stoppen met de ontwikkeling. We hebben ervan geleerd dat technologie op zich niet het belangrijkste is, maar dat we goed in de gaten moeten houden dat ook dit slechts een middel moet zijn om beter te kunnen presteren.”

 

SDK: Op welke con-collega of concurrent of bedrijf zou je stiekem wel een beetje willen lijken? Wat doen zij goed en hoe presenteren zij zich?

HS: “Dat is NCOI. Zij zijn de grootste opleider in Nederland. Wij willen met SkillsTown uiteindelijk niet alleen maar de grootste online opleider zijn, maar de grootste ópleider. Zij hebben goede marketing en iedereen kent hun slogan: ‘hoe hoog leg jij de lat?’. Wij zijn nu ook begonnen met radio- en tv-campagnes en op dat gebied kunnen we zeker nog veel van ze leren.”

 

SDK: Hoe maak je SkillsTown en je collega's wendbaar(der) in de digitale transformatie?

HS: “Innovatie is een belangrijk instrument voor digitale transformatie. We gebruiken innovatieve technologieën in onze leeroplossingen, zoals virtual reality en smart classroom. Om iedereen in de organisatie op de hoogte te houden van innovaties, zijn de nieuwste technologieën op ons kantoor aanwezig. Zo hebben we bijvoorbeeld robots, een drone en rijden collega’s rond op een hoverboard. In ons eigen Learn en Perform Lab kunnen niet alleen klanten, maar ook onze eigen medewerkers met nieuwe leeroplossingen experimenteren.”

 

SDK: Hoe houd je SkillsTown en je collega's 'Learning Agile'?

HS: “Hier zijn twee woorden heel belangrijk: vrijheid en verantwoordelijkheid. Bij SkillsTown krijgt iedereen de vrijheid om zijn talent te benutten. Het is voor iedereen mogelijk om buiten de kaders te treden. Maar als je iets oppakt, draag je hier vervolgens wel de verantwoordelijkheid voor.”

 

Profiel Hans Schuurmans

Hans Schuurmans is een rasondernemer. In 2008 ging hij de uitdaging aan om e-learning cursussen op een andere manier aan te bieden en is gelukt. In korte tijd is zijn bedrijf SkillsTown uitgegroeid tot de grootste online opleider van Nederland. Schuurmans is gefascineerd door de vele veranderingen om hem heen en weet naar eigen zeggen snel welke impact deze veranderingen hebben op de wereld. Of het nu gaat om 3D-printing, smartglasses of leren via virtual reality. En als (mede-) auteur van boeken over Leren en Ontwikkelen is hij een veelgevraagd spreker.

 

227 Learning

227 Learning is hét bureau in executive search, recruitment & interim management van learning professionals en opdrachtgevers. 227 Learning is onderdeel van 227 Media. Vragen of meer info? Mail sannedekemp@227learning.nl of bel 06-12615246. Bent u zelf een talent in Learning? Schrijf u hier in.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!