of 63606 LinkedIn

Van Summerschool naar een permanente ontwikkeling

Van Summerschool naar een permanente ontwikkeling. Zo zet CAOP online training in binnen hun organisatie
SkillsTown Reageer

Het CAOP (Centrum Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel) zorgt voor impact, door medewerkers in de overheid, het onderwijs en de zorg te ondersteunen. Dat doen ze door als kenniscentrum te verkennen, te verbinden en te veranderen. Daarbij wordt het online platform van SkillsTown ook ingezet. We gingen in gesprek met Reinier van Bemmel, hoofd HRM en Sanneke Zeegwaard, HR adviseur bij CAOP.

Reinier van Bemmel is hoofd HRM bij het CAOP en zet onder andere het HR-beleid uit. Sanneke Zegwaard is HR-adviseur en in haar rol onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opleiding van de medewerkers van het CAOP. “De laatste jaren waren we ons al wel aan het oriënteren op een online leeromgeving, maar Corona was wel een aanjager die alles heeft versneld.”

 

Het begon met de Summerschool

Sanneke: “Ieder jaar organiseren we een Summerschool voor onze medewerkers. Dat moest het afgelopen jaar natuurlijk ineens online. Waar we gewend waren om fysiek met trainers en groepen te werken, moesten we op zoek naar een andere vorm.” Het werd een mooie pilot voor het platform van SkillsTown. “Deze online Summerschool was een goed moment voor ons om het online platform als het ware uit te proberen. Niet alleen in werking, maar ook of het bij onze organisatie zou passen,” vertelt Sanneke. Uiteindelijk liep de pilot vanaf de zomer door tot eind 2020.

 

Afbeelding

 

Een combinatie van bestaande en eigen content

Reinier: “We zijn enthousiast over de hoeveelheid stof die er wordt aangeboden. We hebben er dan ook voor gekozen om verder te gaan met de CAOP Academie, maar in een nieuwe vorm. Er komt een vernieuwde lancering, zodat we onze medewerkers hiervan op de hoogte kunnen stellen. We gebruikten de online agenda op het platform al voor eigen content, maar willen dat nu nog meer gaan inzetten zodat collega’s bijvoorbeeld een eigen cursus als agendapunt kunnen toevoegen.”

 

Sanneke vertelt dat er nu vooral leerstof van SkillsTown opstaat, maar dat er in de toekomst steeds meer eigen inhoud aan wordt toegevoegd. “We gaan het programma bijvoorbeeld uitbreiden met trainingen van collega’s en eigen leerlijnen. We werken op dit moment aan de omslag van Summerschool naar een academie die het hele jaar beschikbaar is. Het platform wordt daarbij visueel en inhoudelijk nog meer aangepast aan het CAOP.”

 

        "We zijn enthousiast over de hoeveelheid stof die er wordt aangeboden op het online platform."

 

Beiden benadrukken dat online altijd gecombineerd zal blijven met offline trainingen. “Onze medewerkers willen uitgedaagd worden, het liefst klassikaal. Maar dat betekent niet dat we dit niet kunnen combineren.” Ze denken aan introductiemateriaal voor nieuwe medewerkers en standaard informatie die online beschikbaar wordt. “Zo kan je sneller en efficiënter werken, eenieder op zijn eigen tijd.” Reinier en Sanneke zien de kracht in de combinatie. “We willen boven alles verbinding houden en versterken. En dat kan perfect op deze manier.”


Zelf aan de slag?

Wil jij net als CAOP een eigen online academy neerzetten en kun je wel wat hulp gebruiken? In onze online demonstratie laten we zien welke mogelijkheden er zijn binnen jouw organisatie om online kennis te delen. We nemen je mee in de functies van de online omgeving, laten zien welke content er standaard beschikbaar is en je krijgt een voorproefje van jouw gepersonaliseerde omgeving.


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen