of 63966 LinkedIn

Thuiswerken? Zo zit het met de zorgplicht van de werkgever

Thuiswerken? Zo zit het met de zorgplicht van de werkgever
SkillsTown 3 reacties

Iedere maand stelt online opleider SkillsTown een gratis webinar beschikbaar. Inschrijven voor dit webinar kan via de website van SkillsTown. In de maand oktober is dit het webinar “Thuiswerken? Zo zit het met de zorgplicht van de werkgever” door Babet Leenders. Lees hieronder meer informatie over het webinar.

Over het webinar

Werken veel van jouw medewerkers nog steeds thuis vanwege de maatregelen rondom corona? In dit webinar legt Babet Leenders uit hoe het zit met de zorgplicht van de werkgever.

 

Je bent als werkgever namelijk altijd verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van medewerkers. Ook op het moment dat zij thuiswerken. De werkgever dient zich te conformeren aan de verplichtingen uit de Arbo-wetgeving. Als werkgever hierin (ernstig) verzuimt dan kan er sprake zijn van schending van de zorgplicht die geldt o.g.v. artikel 7:658 BW en kan er sprake zijn van (werkgevers-)aansprakelijkheid en het evt. moeten betalen van een schadevergoeding. In dit webinar neemt Babet je mee in de wet- en regelgeving rondom zorgplicht bij thuiswerken.

 

Na het volgen van dit webinar weet je:

 

  • Wat goede arbeidsomstandigheden zijn
  • Wat de arbowet en -regelgeving zegt
  • Welke zorgplicht je als werkgever hebt
  • Hoe dit in verhouding staat met corona
  • Hoe je om kunt gaan met vergoedingen
  • Welke afspraken je kunt maken met werknemers over thuiswerken

 

Over de spreker

Babet Leenders is arbeidsrechtspecialist/bedrijfsjurist bij Blue Legal Advocaten|Adviseurs. Blue Legal bestaat uit een team van gedreven, doelgerichte vakspecialisten op het gebied van Arbeid, Onderneming en Privacy/ICT.

 

Kosteloos dit webinar volgen

Het webinar is kosteloos te volgen in de gehele maand september. Schrijf je hier direct kosteloos in om elke maand een nieuw webinar in je inbox te ontvangen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reageer op dit artikel

Door Remy van SkillsTown (Manager communicatie) op
Hoi Jeannette, Bedankt voor je vraag. Deze gaan we doorzetten naar Blue Legal Advocaten en je krijgt op je persoonlijke mailadres antwoord!
Door dennis (adviseur) op
@Driessen, Wat denk je zelf< Dus nee dat is nu bij uitstek een verantwoordelijk van de medewerker zelf
Door Driessen (Coach en Vertrouwenspersoon ) op
Geldt de zorgplicht van de werkgever ook voor een veilige werrkplek in de zin van (on)gewenst gedrag? Dus stel er is thuis sprake van verbaal geweld, van een van de partners naar de ander?

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen