of 60775 LinkedIn

Succesvol leren

Succesvol leren. Om te voorkomen dat iemand de start uitstelt, voortijdig afhaakt of met onnodig veel chagrijn de cursus of opleiding volgt, loont het om te ontdekken wat er precies aan de hand is.
SkillsTown Reageer

Leren is leuk! Door nieuwe dingen te leren weet je meer. Je kunt meer. Je snapt zaken beter. Je kunt met nieuwe kennis en vaardigheden hogerop komen binnen je werk. Leuke(re) klussen binnen halen. En door nieuwe dingen te leren blijf je groeien. Tegelijk is het voor veel mensen best een klus om met plezier te leren. Ze weten niet hoe ze het aan moeten pakken. Ze vinden het lastig om werk, privé en de opleiding te combineren. Of ze denken dat ze niet slim genoeg zijn. Dat ze het niet kunnen. Daarom beginnen ze niet aan een cursus of een opleiding of ze houden er halverwege mee op.

Als iemand een cursus of een opleiding niet leuk vindt, kan hij of zij er gewoon mee stoppen natuurlijk. Maar de praktijk leert dat er vaak iets anders wordt bedoeld als hij zegt: ‘Ik vind het niet leuk.’ Wat hij of zij vaak eigenlijk bedoelt is ‘Het is teveel… het is te moeilijk… ik kan het niet’, enzovoort. Om te voorkomen dat iemand de start uitstelt, voortijdig afhaakt of met onnodig veel chagrijn de cursus of opleiding volgt, loont het om te ontdekken wat er precies aan de hand is. Dit kan door drie belangrijke vragen te stellen. Welke vragen dit zijn, en welke inzichten in tips dit oplevert, wordt besproken in het gratis webinar van de maand van SkillsTown.

 

De expert

Mirjam Pol, van huis uit gezondheidswetenschapper, is sinds 2003 werkzaam als studieadviseur bij de VU/VUmc. Zij heeft inmiddels drie boeken over leren geschreven. Het eerste boek ‘Nog Slimmer!’ (2008) is gericht op studenten. Het tweede boek ‘Succesvol Leren!’ (oktober 2013), is speciaal gericht op volwassenen die een cursus of opleiding willen volgen. Haar laatste boek is ‘Studeren zonder stress’ (2017), ook gericht op studenten. Ze geeft daarnaast lezingen over succesvol leren en mindset.

 

Kosteloos dit webinar volgen

Schrijf je hier in om een persoonlijke login te ontvangen. Hiermee kun je iedere maand een nieuw webinar volgen in de online academie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!