of 60831 LinkedIn

‘Samenwerken met de Omgevingswet’ van start

‘Samenwerken met de Omgevingswet’ van start. Medewerkers van diverse Brabantse organisaties krijgen in een training inzicht in wat de Omgevingswet betekent voor hun dagelijkse werk
SkillsTown Reageer

De pilot in Brabant met de training ‘Samenwerken met de Omgevingswet’ is van start. Medewerkers van diverse Brabantse organisaties oefenen twee dagen lang samen met nieuwe manieren van werken: vanuit maatschappelijke opgaven en samen met de regio en de samenleving. Tot nog toe hebben ruim 500 professionals zich aangemeld voor de training.

AfbeeldingMedewerkers krijgen in de training inzicht in wat de Omgevingswet betekent voor hun dagelijkse werk. Ze doen ervaring op met de nieuwe manier van samenwerken, binnen én buiten de eigen organisatie. Jolanda Bauwens werkt bij de provincie Brabant en is een van de eerste cursisten: “Zelf werk ik in de vergunningsverlening, toezicht en handhaving, en daar gaat ook een boel veranderen door de Omgevingswet. Je wil je toch voorbereiden op de toekomst.”

 

Interbestuurlijk

De trainingen worden ‘interbestuurlijk’ georganiseerd. Iedere groep bestaat uit cursisten uit verschillende Brabantse organisaties, functies en achtergronden. “In de training krijg je de kans om te oefenen met samenwerken met andere overheden”, vertelt Jolanda. “Om niet te denken in oude kokers, maar te kijken naar de gezamenlijke opgave. Dat is net puzzelen: hoe pak je het aan in de praktijk?”

“Voor mijn gevoel ben ik er nu klaar voor”, zegt Jolanda na afloop van de eerste trainingsdag. “Het besef dat ik er iets mee moet doen, dat krijg je van deze training wel. Maar je moet er aan blijven sleutelen; het echte werk komt nog!”

 

AfbeeldingOver de training

De training is samen georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, Brabantse gemeenten, Brabantse Omgevingsdiensten, Brabantse Waterschappen, Brabantse Veiligheidsregio’s, Brabantse GGD’s en Rijkswaterstaat. De training is mede mogelijk gemaakt dankzij de Brabantse Academies, SkillsTown, en het landelijke programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’. Het gaat om een pilot; na evaluatie wordt bezien hoe het vervolg op de trainingen gaat plaatsvinden.

 

Meer trainingen

De trainingen lopen nog tot in ieder geval november 2018, en vinden plaats op ten minste vijf verschillende locaties: in Breda, Boxtel, Deurne, Den Bosch en Eindhoven. Geïnteresseerde professionals vinden meer informatie op www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl/brabant.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!