of 63966 LinkedIn

Krijg grip op gedachten van stress met deze 5 tips

Krijg grip op gedachten van stress met deze 5 tips. Grip krijgen op wat je doet, denkt, zegt en zelfs wat je voelt
SkillsTown Reageer

Veel mensen maken zich op dit moment zorgen. Er spoken continu gedachten door je hoofd die veel stress kunnen veroorzaken. Is mijn baan veilig? Zijn mijn naasten wel gezond? Maar, zijn deze gedachten al die ongezonde stress waard? Wat als je er nou eens anders naar zou kunnen kijken?

In dit artikel zet online opleider SkillsTown 5 tips voor je op een rij waarmee jij grip kunt krijgen op wat je doet, denkt, zegt en zelfs wat je voelt. Door middel van mindfulness kun je oefenen met het sturen van je eigen gedachten. Zo help je jezelf te concentreren en open te staan voor een frisse blik, op iets waar je voorheen misschien met een donkere bril naar gekeken hebt.

 

Tip 1: Wees lief tegen jezelf

Er is een stemmetje in je hoofd dat je slechter behandelt dan hoe je andere mensen behandelt. Probeer jezelf daarom te beoordelen zoals je dat bij anderen zou doen. Iedereen maakt fouten en daar groeien we door. Erken je zwakheden, maar laat je er niet door belemmeren.

 

Tip 2: Pak mindfulness momentjes

Het is belangrijk om gedurende de dag kleine momentjes voor jezelf te pakken. Daarmee wordt niet bedoeld dat je even pauze houdt en je telefoon erbij pakt. Ga in plaats daarvan even stil zitten in je stoel en ontspan je lichaam. Word bewust van hoe je voeten voelen. Of loop even naar het raam en kijk naar de lucht.

 

Tip 3: Schrijf het van je af

Soms loopt je hoofd over van gedachten die stress opleveren. Een manier om hier meer zicht op te krijgen en makkelijker los te laten is door ze op te schrijven. Dat kan heel bevrijdend werken en dit kan helpen om je een ander inzicht te geven over de gedachten die je hebt.

 

Tip 4: Doe ademhalingsoefeningen

Neem elke dag een momentje voor jezelf en zonder je even af. Doe je ogen dicht en focus op je ademhaling. Als je met je gedachten hiervan afdwaalt, is dit niet erg. Erken dit juist en zorg dat je op die momenten de aandacht weer terugbrengt naar je ademhaling. Zo neem jij de controle over je gedachten.

 

Tip 5: Houd contact met de mensen om je heen

Als het jou even niet lukt om helder na te denken en controle te krijgen over je gedachten, kunnen mensen die dichtbij je staan je misschien helpen. Praat met naasten die je vertrouwt en het beste met je voor hebben. Zij kunnen je helpen relativeren en je helpen om anders naar dingen te kijken.

 

Uitgebreider aan de slag met jouw mentale gezondheid?

In de online leeromgeving van SkillsTown vind je meer dan 500 online trainingen, onder andere op het gebied van mentale en fysieke gezondheid. Denk aan trainingen zoals mindfulness, omgaan met stress, positieve instelling en de balans tussen werk en privé. Start nu je eerste 14 dagen gratis.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen