of 63623 LinkedIn

Hoe gelukkig zijn medewerkers echt?

Hoe gelukkig zijn medewerkers echt? Hoe is het gesteld met het werkgeluk van Nederlandse medewerkers?
SkillsTown Reageer

Gelukkige medewerkers presteren beter, zijn minder vaak ziek, hebben meer energie en zijn meer betrokken bij hun werk dan minder gelukkige collega’s. Hun geluk werkt bovendien aanstekelijk: blije medewerkers zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer én voor tevreden klanten. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met het werkgeluk van Nederlandse medewerkers? In deze infographic laten we je de belangrijkste cijfers zien.

Gelukscijfer

Uit onderzoek blijkt dat bijna 50% van Nederlandse werknemers hun werkgeluk een cijfer 8 of hoger geeft. 29% scoort zijn/haar werkgeluk met een 7 en 20% geeft een 6 of lager (bron: gelukkigwerken.nl). 

Afbeelding

Lekker collegiaal

56% van de Nederlanders vindt dat hij/zij leuke collega’s heeft. En dat is niet veel als je nagaat dat we vaak meer tijd met onze collega’s doorbrengen dan met onze beste vrienden. Van werkend Nederland zegt 40,5% goede vrienden te hebben op het werk (bron: bureauvris.nl).

Afbeelding

De medewerkers die een sterke band hebben met hun collega’s hebben geluk, want het blijkt dat deze mensen onder andere meer herkenning krijgen (43% meer dan anderen), meer worden gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen (37% meer dan anderen), een hogere werkkwaliteit ervaren (35% meer dan anderen) en meer het gevoel hebben dat hun mening telt (27% meer dan anderen) (bron: wetalent.nl).

Afbeelding

Wat maakt gelukkig?

Volgens wetenschappelijk onderzoek zijn er 5 factoren die werkgeluk beïnvloeden. Hierbij gaat het om de uitdaging die medewerkers hebben in hun werk, de behoefte aan sociale relaties en contact met anderen, positieve emoties die gedurende een werkdag ervaren worden, het gevoel van flow (compleet opgaan in een activiteit) en dat het werk dat gedaan wordt als betekenisvol wordt ervaren (bron: insightsbenelux.com).

Afbeelding

Jouw medewerkers gelukkiger maken?

Als organisatie kun je een gedeelte van het werkgeluk van jouw medewerkers faciliteren. Als online opleider faciliteert SkillsTown in online trainingen die het werkgeluk van medewerkers verhogen. Denk bijvoorbeeld aan cursussen over mindfulness, gezond zijn en blijven, en omgaan met stress. Deze en andere cursussen vrijblijvend proberen? Vraag een demo aan.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen