of 60715 LinkedIn

H!VE stoomt mensen klaar voor veranderingen op de arbeidsmarkt

Reageer

Een onafhankelijk, gratis en anoniem platform dat 24/7 voor iedereen toegankelijk is. 

Het CNV lanceert in samenwerking met SkillsTown een onafhankelijk platform voor Nederlanders die zich willen ontwikkelen. H!VE is het eerste initiatief waarbij vakbond en opleider op deze wijze de handen ineen slaan in het belang van (toekomstige) werknemers.

Werk verandert steeds sneller. Het duurt niet lang meer voordat grote groepen mensen last krijgen van de toenemende robotisering. CNV voorzitter Maurice Limmen: “Sommige banen die we tot voor kort tot ons 67e konden blijven doen, zijn misschien al binnen 5 jaar niet meer uit te oefenen.”

 

De vergaande automatisering en robotisering heeft dus grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Als antwoord hierop is H!VE gelanceerd. “Als online opleider maken we het mogelijk dat de deelnemers altijd en overal online kunnen leren. Bij SkillsTown vinden we het belangrijk dat deelnemers van H!VE zelf kunnen kiezen hoe, wanneer en waar ze werken aan hun persoonlijke ontwikkeling”, aldus Hans Schuurmans, CEO SkillsTown.

 

Wat is H!VE?

H!VE is een onafhankelijk, gratis en anoniem platform dat 24/7 voor iedereen toegankelijk is. Op H!VE kunnen Nederlanders zich ontwikkelen en opnieuw een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Met behulp van online modules, persoonlijke coaches en het samenwerken met gelijkgestemden, kunnen deelnemers de volgende stap zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo krijgen zij de regie op hun eigen loopbaan en kunnen ze werk hebben en houden. Maurice Limmen, CNV voorzitter, geeft aan wat het belang is van dit initiatief: “Als het gaat om werkeloosheid, dan is de gulden regel nog steeds: beter voorkomen dan genezen. We moeten mensen weer in staat stellen zelf regie te voeren over hun loopbaan.”

 

Brabant is de eerste

Met de lancering van H!VE is Brabant de eerste provincie die van start gaat. Inwoners van West-Brabant en Zeeland kunnen zich als eerste gratis inschrijven voor deze community om de volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. Begin volgend jaar zal H!VE uitgerold worden naar de rest van Brabant.

 

Meer informatie is te vinden op de website van H!VE.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!