of 62284 LinkedIn

Gratis trainingen voor heel Nederland via bibliotheek

Gratis trainingen voor heel Nederland via online bibliotheek
SkillsTown Reageer

Alle inwoners van Nederland kunnen vanaf nu direct aan de slag met online trainingen, waarmee zij hun soft skills en digitale vaardigheden kunnen versterken. Nationale bibliotheek KB en online opleider SkillsTown zijn een samenwerking aangegaan waarin zij 28 trainingen aanbieden aan heel Nederland.

Veel mensen hebben het momenteel zwaar vanwege de coronacrisis. Met dit initiatief willen de KB en SkillsTown alle Nederlanders in deze moeilijke periode ondersteunen. Met behulp van de online cursussen kunnen Nederlanders hun vaardigheden op een laagdrempelige manier verbeteren.

 

Persoonlijke én professionele skills

In het pakket van 28 trainingen wordt aandacht besteed aan zowel persoonlijke als professionele vaardigheden. Nederlanders kunnen trainingen volgen op het gebied van timemanagement, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en talen. Verder omvat het aanbod onder meer de cursussen digitale fotografie, yoga en mindfulness, sporten en bewegen, gezond eten, een korte cursus geluk en meer. Deze inspirerende trainingen maken deel uit van het aanbod van online opleider SkillsTown.

 

Cruciaal belang

De KB, die het netwerk van openbare-bibliotheekvoorzieningen coördineert, en SkillsTown zijn de samenwerking gestart om bij te dragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van alle Nederlanders. “Nu mensen niet bij de Bibliotheek terechtkunnen om te oefenen met online programma’s of mee te doen aan een cursus, willen we hen toch de mogelijkheid blijven bieden om te werken aan hun vaardigheden. Juist omdat digitale vaardigheden momenteel van cruciaal belang zijn”, aldus Maaike Toonen, programmamanager bij de KB.

 

Gebruikmaken

Iedere Nederlander kan gratis toegang aanvragen tot de 28 online trainingen, en kan deze tot en met het einde van dit jaar volgen. Aanmelden kan via de website van de KB. Het aanbod geldt voor iedereen, dus ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

 

                          "Nu mensen niet bij de Bibliotheek terechtkunnen om te oefenen met online programma’s of mee te doen aan een cursus, willen we hen toch de mogelijkheid blijven bieden om te werken aan hun vaardigheden. Juist omdat digitale vaardigheden momenteel van cruciaal belang zijn."

 

Over KB

De KB is de nationale bibliotheek: vanuit de kracht van het geschreven woord dragen ze bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dit doet ze samen met partners op het terrein van erfgoed, wetenschap en met de openbare bibliotheken. Als nationale bibliotheek maakt de KB de bibliotheekcollectie Nederland zichtbaar, bruikbaar en houdbaar.

 

Over SkillsTown

SkillsTown is dé online opleider voor professionals. Via on demand learning stelt SkillsTown bedrijven, organisaties en hun medewerkers in staat om mee te bewegen met de continu veranderende wereld om hen heen. In de vorm van honderden online trainingen die in verschillende leervormen worden aangeboden, speelt SkillsTown in op nieuwe én eigen manieren van leren in elke levensfase van organisatie en medewerker. Om zo kennis en skills te vergroten, verandervermogen te stimuleren en bij te dragen aan aantrekkelijk werkgeverschap.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen