of 61819 LinkedIn

Danny van Heesch

Danny van Heesch is werkzaam bij SkillsTown als performance consultant. Hij is in 2015 aan Tilburg University als valedictorian afgestudeerd in economic psychology, een specialisme binnen de sociale psychologie. Was Danny niet zo lang geleden nog bezig vooral zichzelf te laten presteren tijdens zijn studie, is hij nu full time actief om anderen optimaal te laten presteren.

 • Waarom vrij zijn van werk tot meer stress leidt dan het werken zelf

  3 reacties

  Het is 26 graden. De zon schijnt over het prachtige bergachtige landschap van Marche-en-Famenne (een plaatsje in de Belgische Ardennen). Het hele gezin, inclusief aanhang, kennissen en vrienden, is ergens binnen een straal van 20 meter aan het genieten van de vakantie. En hier zit ik, op een oude houten bank die tegen mijn verwachting in, erg comfortabel zit. Mijn laptop staat voor mijn neus op tafel en links van me staat een halfvol pilsje. Voordat ik deze blog begin te schrijven, kijk ik nog even bedachtzaam voor me uit. Niet omdat ik geen idee heb wat mijn verhaal gaat zijn, maar juist om de schoonheid en de rust van de omgeving in me op te nemen… Het thema deze maand is loslaten. Toen mijn collega dit vertelde, riep ik met een ietwat cynische lach meteen dat ik hier wel iets over kon schrijven. Ik ben namelijk iemand die gaat voor alles of niets, ook in mijn werk. Het zal je dan ook niet verbazen als ik zeg dat het loslaten van mijn werk niet een van mijn sterkste punten is.

 • Van actieve verspilling naar luie efficiëntie

  Reageer

  “De Ebbinghaus vergeetcurve laat zien dat we dingen vergeten. Als we iets leren, hebben we na een week nog maar 10 tot 20 procent van de opgedane kennis behouden.”

   

  Ik hoor het mezelf vaak zeggen; een soortgelijke zin als deze is een door mij veelgebruikt argument om mensen te laten inzien dat leren op een traditionele, klassieke manier een enorm inefficiënt proces is. Een verspilling van 80 tot 90 procent in een week tijd, ik denk dat er maar weinig organisaties overeind blijven als alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie een dergelijke verspilling kennen. Tegelijkertijd is het in deze steeds sneller veranderende wereld van cruciaal belang dat we ons blijven ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. Een interessante paradox.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!