of 60715 LinkedIn

5 tips om gelukkiger op je werk te zijn

5 tips om gelukkiger op je werk te zijn. Werkgeluk, omgaan met stress, en gezondheid
SkillsTown Reageer

Vind jij het moeilijk om met plezier naar je werk te gaan en heb je het idee dat iedere dag hetzelfde is? Veel mensen zijn niet tevreden met hun werk. Dat is jammer, want gemiddeld brengen fulltimers in Nederland zo’n 39 uur per week werkend door. Tijd om die uren gelukkiger te besteden! Met deze 5 tips ga jij wel vrolijk naar je werk:

1.       Zorg voor een concreet doel

Wanneer je weet wat je te doen staat, heb je vaak meer zin in je werkdag dan wanneer je het werk gewoon over je heen laat komen. Daarnaast helpt dit om je huidige werkdag goed af te sluiten. Denk daarom, voordat je de deur uit wandelt na over de dingen die je morgen wilt doen. Maak alvast een kort lijstje zodat je hier de volgende dag fris mee kunt starten.


2.       Investeer in collega’s

Veel mensen vinden hun werk niet zo bijzonder, maar krijgen juist wel motivatie van hun collega’s. Investeer daarom in de relatie met collega’s. Maak een extra praatje, lucht je hart of deel je weekendverhalen. Je werk wordt leuker als je werkt met vrienden.


3.       Ga op tijd naar bed

Uit onderzoek blijkt dat slechts 8% van de volwassenen goed kan functioneren op minder dan 6 uur slaap. Zorg er dus voor dat je uitgerust start met je werkdag! Hierdoor ben je creatiever, rustiger en kun je meer stressfactoren aan. Daarnaast is een uitgerust mens positiever!


4.       Neem tussendoor vrij

Plan van tijd tot tijd eens een of meer vrije dagen in. De pauzes tussendoor maken dat je efficiënter functioneert op de dagen dat je er wel bent. Heb je weinig vrije dagen en wil je graag een lange vakantie in de zomer? Informeer eens naar de mogelijkheden tot onbetaald verlof. Bijna iedere werkgever heeft hier wel een regeling voor. Zo kun je toch nog wat extra dagen inplannen om even tot rust te komen.


5.       Deel positieve werkbeleving

Uit onderzoek blijkt dat hoe vaker je positieve gebeurtenissen deelt met het thuisfront, hoe meer je je werk waardeert. Deel aan het einde van de dag leuke gebeurtenissen met je partner of gezin, zo kijk je met een positief en blij gevoel terug op de dag.

 

Meer tips over geluk?

Als online opleider biedt SkillsTown tal van cursussen, onder andere op het gebied van werkgeluk, omgaan met stress, en gezondheid. In de online leeromgeving is er voor iedere medewerker een leervorm die bij hem of haar past. Een voorproefje krijgen? Vraag een gratis demonstratie aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!