of 59794 LinkedIn

10 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

Reageer

Hoelang werk jij al voor hetzelfde bedrijf of dezelfde manager? Het is allang niet meer gebruikelijk om je hele leven bij dezelfde werkgever te blijven. Daarom is het belangrijker dan ooit om te werken aan je eigen inzetbaarheid. Weten hoe jij dit het beste kunt doen? Hieronder vind je de beste tips op een rijtje.

1. Houd je cv / LinkedIn account up-to-date
Krijg je een nieuwe functie, andere werkzaamheden of heb je een project succesvol begeleid? Voeg het direct toe aan je cv of je LinkedIn-pagina. Door deze actueel te houden, blijft je CV of LinkedIn-pagina aantrekkelijk en voorkom je dat je belangrijke activiteiten of mijlpalen in je carrière vergeet bij een volgende sollicitatie.

 

2. Blijf jezelf ontwikkelen
Ook als je al een baan hebt gevonden en het naar je zin hebt, is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Volg online cursussen, lees artikelen op internet of abonneer je op een branchegericht tijdschrift. Al deze extra kennis kan van pas komen als jij een nieuwe baan zoekt of een promotie in de wacht wilt slepen.

 

3. Onderhoud je netwerk
Een interessant persoon ontmoet op een netwerkborrel of een inspirerende zakelijke meeting gehad? Leg na deze kennismaking direct contact, bijvoorbeeld via LinkedIn. Wellicht kunnen jullie elkaar in de toekomst nog eens helpen.

 

4. Beschrijf je droombaan
Neem eens de tijd om rustig na te denken wat jouw droombaan zou zijn. Bedenk daarna kleine stappen waarmee je deze droom zou kunnen waarmaken. Denk niet meteen te groot, dit kan overweldigend zijn. Streef jij bijvoorbeeld naar een managementfunctie? Kijk dan of je alvast extra taken kunt oppakken, een cursus kunt volgen of vrijwilligerswerk kan doen waarin je mensen begeleidt. Zo maak je stapje voor stapje jouw droom waar.

 

5. Leef gezond
“Een gezond lichaam, een gezonde geest.” Het gezegde bestaat niet voor niks. Voldoende beweging zorgt ervoor dat je helder kunt nadenken, minder snel moe bent en minder last hebt van stress. Je hoeft heus niet elke dag een uur naar de sportschool. Een half uurtje wandelen in je lunchpauze heeft al een enorm positief effect op je productiviteit.

 

6. Spread the word
Als niemand weet wat je wilt bereiken, kunnen ze je ook niet helpen. Vertel aan je werkgever wat je ambities zijn. Hij of zij kan je zeker helpen deze te bereiken. Praat ook met vrienden en familie over je doelen. Misschien komen zij met ideeën waar je zelf nooit op was gekomen.

 

7. Deel je expertise
Als je veel kennis over een bepaald onderwerp hebt, is het goed om dit te delen. Zo leren mensen je naam kennen en komen ze naar jou toe als ze een expert nodig hebben. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk je eigen blogsite opzetten. Of nog makkelijker: je artikelen delen op LinkedIn.

 

8. Stand out
Bedenk waarmee jij je onderscheidt van anderen. Vraag ook aan anderen wat jouw unieke vaardigheden en competenties zijn. Het is belangrijk om jouw sterke punten te kennen voor een sollicitatiegesprek, een netwerkevent of een verkoopgesprek.

 

9. Benut kansen
Kijk waar kansen liggen en pak ze. Heb je het even rustig? Vraag of je werk kan overnemen van een collega en bewijs jezelf. Is er een vrijwilliger nodig om het bedrijfsuitje te plannen? Bied jezelf aan! Heb je een idee om je bedrijf meer naamsbekendheid te geven? Leg het voor aan de directie. Laat jezelf overal zien, dan word je vanzelf opgemerkt.

 

10. Maak tijd voor ontspanning
Goed presteren op je werk is belangrijk, maar neem af en toe ook eens tijd voor jezelf. Je hebt vast weleens meegemaakt dat je na een weekendje weg helemaal opgeladen terugkwam. Maar ook tijdens de werkweek is het goed om een aantal ontspanningsmomenten in te bouwen. Dit kan zijn door te sporten, een boek te lezen of een lange wandeling te maken. Zoek iets waar jij helemaal door tot rust komt en plan er tijd voor in!

 

Aan de slag!
Direct aan de slag met je inzetbaarheid? Leer de kracht van personal branding in het gratis webinar van de maand door Paola Pisu.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSkillsTown

Bogert 31-14

5612 LX Eindhoven

T (0)88 141 00 00

www.skillstown.com

info@skillstown.com

Meer nieuws

Agenda webinars

Door middel van webinars is het mogelijk om in een relatief kort tijdsbestek, kennis over een actueel thema over te dragen.

 

Kijk hier welke webinars geweest én gepland staan

Whitepapers van SkillsTown

Webinar van de maand

 

Schrijf je in voor het webinar van de maand en geniet kosteloos van de beste webinars.

Nieuwe cursussen

 

Afbeelding
SkillsTown blijft zichzelf ontwikkelen. Iedere maand lanceren we een aantal nieuwe cursussen en voorzien we verouderde cursussen van nieuwe en actuele content.
 
Bekijk hier het overzicht van de nieuwste cursussen

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!