of 61441 LinkedIn

Pionieren met je loopbaan?!

Het thema op het VNG jaarcongres van 7 en 8 juni  is ‘Pionieren in de Polder’. In Nederland houden wij niet zo van mensen die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. De vraag is of pionieren alléén betekent dat je ergens ‘bovenuit’ moet steken. In mijn praktijk als loopbaanprofessional voor Hoger Management en Bestuurders en het begeleiden bij loopbaan en mobiliteitsvraagstukken, heb ik hier dagelijks mee te maken.

Pionieren met je loopbaan? Is dat nou wel zo verstandig? Zou je dat nou wel doen? In deze fase van je leven en je loopbaan? Je lijkt wel gek! En soms kan het niet anders. Is er van alles aan de hand in de organisatie, of met de dingen die je doet en soms ook met jezelf. Vaak zijn daarover spannende gesprekken (geweest) en moet je ‘ineens iets met je loopbaan’. Je moet je baan en de organisatie verlaten.

 

Dan gaat het Pionieren verder. Want onbewust was je al aan het Pionieren. Immers Pionieren betekent ‘baanbrekend werk verrichten’. Je was dus al bezig met loopbaan- en/of mobiliteitsactiviteiten. Maar hoe en waar dan verder? ‘Iets moeilijks of gevaarlijks doen?’ Dat is ook een betekenis van Pionieren. En dan kom ik als POSG-loopbaanprofessional vaak in beeld. Om het samen minder ‘moeilijk en gevaarlijk’ te maken. Dat kan met ons Executive Career Coaching-Programma en/of Mobiliteitsdienstverband. Vanuit dit begeleidingsprogramma ga ik met de Professional, want zo noemen wij onze kandidaten, ‘onbekend terrein betreden en een nieuw bestaan opbouwen’, ofwel: naar ander werk. En dat is de laatste betekenis van het woord Pionieren.

 

Op het VNG-congres gaat het over mensen die bijdragen aan veranderingen en verbeteringen in de maatschappij: Pioniers. Ik ga de Professionals die ik begeleid niét veranderen. Wél laat ik ze anders naar zichzelf en hun loopbaan kijken. Dat noem ik ook Pionieren. Positief, Actief, Opbouwend en Vooruit!

 

‘Mijn’ Professional Pioniers herken ik aan (hernieuwde) motivatie, doorzettingsvermogen en energie. We werken er continu aan om dit (opnieuw) te ervaren en in te zetten. Met tegenslagen onderweg kunnen omgaan, weer verdergaan, en uiteindelijk resultaat en bestemming bereiken.

‘Pionieren in de polder’, die laatste drie woorden houden het aards. Zo kennen mijn kandidaten mij. Het praktisch houden en met beide voeten op de grond. Het is waardevol om af en toe van een afstand naar jezelf en je loopbaan te kijken.  Pionieren in optima forma.

 

Op het VNG Jaarcongres gaat het ook over een ode brengen aan de Pioniersgeest. Ik zie het als een ode aan ‘mijn’ Professionals.

 

Ik ben trots op alle Professional Pioniers die ik in de afgelopen jaren bij een volgende loopbaanstap heb mogen helpen. Op 7 en 8 juni ben ik met enkele collega’s op het VNG jaarcongres. Wellicht spreken we elkaar en kunnen we praten over uw Pionierswensen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Hoofdkantoor

Lekkerbeetjesstraat 2-4

5211 AL 's-Hertogenbosch


T 088 330 20 00

info@posg.nl

www.posg.nl


AfbeeldingAfbeelding


 

Partnerbloggers