of 59250 LinkedIn

Kansen van werkzoekenden verbeteren door aandacht

Aandacht is één van de meest onderzochte onderwerpen van sociaal psychologen en gedragsonderzoekers. Het speelt een belangrijke rol bij het waarnemen, denken, handelen en (opnieuw) leren van vaardigheden in ons dagelijks leven.

Uit één van die onderzoeken blijkt ook dat de kansen van werkzoekenden verbeteren als hun inspanningen gevolgd worden en zij onderbouwde feedback krijgen. Aandacht dus.

                    

Aandacht is dan ook niet voor niets één van de kernwaarden van POSG. Alleen door oprechte aandacht te schenken, kun je begrijpen en voelen wat mensen en organisaties drijft. Het inzicht dat hieruit voortkomt vormt de basis van ons handelen. Deze handelswijze zit zó ingeworteld in onze organisatie, in onze genen, dat het een natuurlijk proces is geworden.

 

In mijn werk als Adviseur Mobiliteit adviseer ik organisaties uit het publieke domein over individuele en collectieve mobiliteit. Bovendien adviseer ik mensen bij hun overstap naar een mobiliteitsdienstverband van POSG en hoe zij hiermee vervolgstappen kunnen zetten in hun loopbaan. Dit werk kan ik alleen maar doen met oprechte aandacht. Ik ben authentiek en ik luister écht naar wat iemand kan, wil en voelt. Ik probeer met een positieve blik te kijken of ik het beste bij iemand naar boven kan halen. Alles met maar één doel: mensen verder brengen in hun carrière en misschien zelfs wel in hun persoonlijke ontwikkeling. Want dat is onze missie. Geweldig toch dat ik daar een bijdrage aan mag leveren? 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.