of 60220 LinkedIn

Gerard Kerkhof

Gerard Kerkhof is Senior Managing Consultant bij POSG. In deze functie begeleidt en coacht hij bestuurders en ambtelijk managers. Gerard heeft ruime ervaring op bestuurlijk niveau in de gemeentelijk sector. Zo is hij lang gemeentesecretaris geweest bij de Gemeente ’s Graveland en vervolgens bij de Gemeente Alkemade. Hierna heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven waar hij zich specifiek bezig heeft gehouden met het recruitment en loopbaancoaching van bestuurders en politici. Door zijn eigen ervaring als binnen het bestuur kent hij de werking van het politieke speelveld en weet hij precies waar hier de kansen en mogelijkheden voor zijn doelgroep liggen.


 

 • Remotie: een stap terug brengt mensen verder

  1 reactie

  “Mijn kwaliteit van leven is er alleen maar op vooruit gegaan!” sprak de voormalige secretaris-directeur van een grote overheidsorganisatie tegen me. Hij was teruggestapt uit die rol en binnen zijn eigen organisatie verder gegaan in een andere functie. “Niet dat iemand me dat heeft gesuggereerd of zo hoor. Ik ben nu 62 en merkte gewoon dat die eindverantwoordelijkheid zwaar drukt iedere dag. Zeker als er (weer) een nieuwe reorganisatie aan komt moet je je afvragen; ben ik wel de juist persoon om die te gaan trekken. De ontwikkelingen gaan nu eenmaal snel.”

 • Politiek is als topsport; wat doe je na de top?

  Reageer

  Koude douche

  Het is als een koude douche voor veel politici. Daar zit je dan; weggestemd, uitgerangeerd, opzij gezet, gepasseerd. Van de ene op de andere dag geen macht meer, geen beslissingsbevoegdheid, geen aanzien meer. Je hebt je een slag in de rondte gewerkt en met waardering. Dacht je. Het ‘Diederik Samsom-effect’ zullen we maar zeggen; u wordt bedankt. Het lijkt een afgang, maar is dat ook zo? De nieuwe situatie biedt juist hele nieuwe perspectieven. Hoezo een stap terug?

 • Vijftigplussers denken zich kansloos; waarom eigenlijk?

  4 reacties

  Er moesten heel wat tissues aan te pas komen. Ze was weggestuurd als manager, terwijl haar nooit iets was gezegd over slecht functioneren. Ze had wel degelijk successen geboekt vond ze, het leek wel of niemand dat meer wilde zien. En erger nog; waar moest het dan naar toe met haar carrière als 61-jarige? Ze achtte zichzelf totaal kansloos.

 • En dan wordt het stil

  Reageer

  Over je carrière na afloop van de ambtstermijn

  Burgers worden toenemend aangesproken op hun zelfregisserend vermogen. De overheid treedt steeds verder terug; eigen boontjes doppen is het devies.

Contactgegevens

Afbeelding

Hoofdkantoor

Lekkerbeetjesstraat 2-4

5211 AL 's-Hertogenbosch


T 088 330 20 00

info@posg.nl

www.posg.nl


Afbeelding


Partnerbloggers


Afbeelding


 

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!