of 61819 LinkedIn

Career coaching en crafting: Wat wil je worden als je later groot bent?!

Met deze vraag werd ik bijna tien jaar geleden in mijn eigen loopbaan geconfronteerd. De organisatie waar ik werkte was al een tijd in verandering. Erg leuk en uitdagend om daar als HR-professional mee bezig te zijn.

Maar tegelijkertijd kwam ik, met ‘wat hulp’, ook tot de ontdekking dat mijn houdbaarheidsdatum was bereikt; zeg maar overschreden. Mijn Eigen (denk)beelden, Gewoontes en Opvattingen (ego) hadden me tot dan toe altijd geholpen. En hadden mij in mijn loopbaan gebracht waar ik toen was. Op enig moment beperkte dit (ego) echter het zicht en de reflectie op mezelf. Het zorgde voor een spannende werksituatie. Met een heldere en meer onbevangen blik kon ik pas later zien wat er werkelijk speelde en kon ik met terugwerkende kracht ervan leren.

 

Wanneer je met een volgende loopbaanstap bezig bent of hier verplicht mee bezig moet zijn, want ook dat is de realiteit, dan kan dat best lastig en spannend zijn. Dan is het fijn wanneer je deskundige hulp en advisering krijgt. Een professional die aandacht voor je heeft, je begrijpt, je een spiegel voorhoudt en zaken kan en durft te benoemen. Iemand die tevens de belangen van de werkgever begrijpt. Een professional die de arbeidsmarkt door en door kent, een prima netwerk heeft en dit met je deelt. Een professional die creatief met je meedenkt en je (weer) in je kracht helpt.

 

Die professional is POSG; die professional ben ik. Samen houden we jouw loopbaan en levensfase tegen het licht. We werken aan het concreet maken van jouw unieke profiel met onderscheidende waarde(n) voor een andere baan of werkgever. Je kunt niet meer terugvallen op een functie of positie. Je bent aangewezen op jezelf. Ken jezelf want op jou komt het aan!

 

Samen met mijn kandidaten werk ik aan het (opnieuw) vormgeven van hun loopbaan. En direct met de focus op de arbeidsmarkt. Dit noemen wij Executive Career Coaching. In één-op-één gesprekken, POSG-workshops en groepsbijeenkomsten staan de volgende thema’s afwisselend centraal: Wat zijn mijn Drijfveren & Ambities? Wat zijn mijn Talenten & Expertise? In welke Context/Omgeving wil ik werken en kom ik het best tot mijn recht? Met wie werk ik en hoe onderhoud ik mijn Relaties? En aan welke opdrachten, vraagstukken en taken werk ik het best en het liefst? Door dit voor jezelf te bepalen ben je bezig met career crafting; het passend maken, of herstructureren van je eigen carrière!

 

Uiteindelijk bepaal je hiermee je eigen loopbaan- en arbeidsmarktwaarde, ofwel je employability. Bij POSG noemen we dat Werkneembaarheid: Werkenergie en motivatie. Weten wat jouw unieke onderscheidende waarde is en welke focus je hebt op de arbeidsmarkt. Met veel aandacht voor een geloofwaardige en succesvolle presentatie op een manier die jou past. Dat is Werkneembaarheid!

 

Dit alles maakt dat ik elke dag gemotiveerd en geïnspireerd met mijn kandidaten, opdrachtgevers en klanten werk. Aandachtig met volle bewustzijn in het Nu werken. Steeds weer Creatief zoeken naar onverwachte mogelijkheden en maatwerkoplossingen voor mensen. En dat doen met en vanuit je kracht: Daadkracht.

 

Later dit jaar staat de vraag: Wat wil je worden als je later groot bent?! ook centraal in onze workshop die we voor het Congres van de Vereniging van Griffiers mogen verzorgen. Dan zullen we genoemde elementen in Carrousel-vorm behandelen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Hoofdkantoor

Lekkerbeetjesstraat 2-4

5211 AL 's-Hertogenbosch


T 088 330 20 00

info@posg.nl

www.posg.nl


AfbeeldingAfbeelding


 

Partnerbloggers