of 61441 LinkedIn

Yasmin Brewster is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020!

Yasmin Brewster is Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020! Daadkracht, drive en aanzet tot actie!
Futur Reageer

Yasmin Brewster is donderdag 23 januari verkozen tot de FUTUR Jonge Ambtenaar van Jaar 2020. Dit jaar ging FUTUR op zoek naar de ‘stoutste ambtenaar van het jaar.’ In voormalig penitentiaire inrichting ‘de LiK’ in Utrecht ging Yasmin (Stroomopwaarts) de strijd aan met mede young professionals Nissrin Dkhissi (ministerie van Defensie) en Rachelle Dohmen (gemeente Sittard-Geleen) in een serie van live bekwaamheidsproeven. In gevangenistenue kwamen zij het podium op. Hier moesten zij het publiek en de jury overtuigen dat zij als #StouteLefhebbers durven te experimenteren, zonder rare dingen te doen, kwetsbaar durven te zijn én lef hebben.

Het werd een nek-aan-nekrace waarbij de kandidaten alles uit de kast haalden. Scherpe kwesties over actuele vraagstukken in het publieke domein, openhartige verhalen en haute couture: allen passeerden de revue. Juryleden Marc Allessie (interim-directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Patrick van den Brink (directeur-bestuurder Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), Karin Sleeking (directeur A&O fonds gemeenten), Steven Steenbergen (directeur Bestuursacademie Nederland) en Tim Smit (voorzitter FUTUR) stonden voor een lastige keuze maar verkozen uiteindelijk Yasmin unaniem als winnaar. De jury roemde haar daadkracht, drive en aanzet tot actie. “Yasmin is authentiek en inspireert anderen om het beste uit hunzelf te halen,” aldus Tim Smit. Alleen al bij haar aanmelding liet zij haar lef zien. Het was voor haar zo duidelijk dat deze titel haar op het lijf geschreven was, dat ze haar collega’s zelf vroeg haar op te geven. Yasmin ontving als prijs een opleidingscheque van € 5.000 beschikbaar gesteld door de Bestuursacademie Nederland.

 

Publieksprijs
De publieksprijs werd uitgereikt aan Nissrin Dkhissi. Zij heeft hiermee een training Roma Aeterna, leren van de Romeinen, gewonnen voor 10 personen, beschikbaar gesteld door Driessen. Nissrin hield een inspirerend betoog om alleen positieve feedback te geven tijdens beoordelingsgesprekken in plaats van medewerkers naar beneden te halen. Zo creëer je ambassadeurs voor de eigen organisaties. Ze heeft de afgelopen tijd het publiek overtuigd dat ze een echte ambassadeur is voor de publieke sector.

 

FUTURPROOF-award
Naast de Jonge Ambtenaar van het Jaar werd ook de FUTURPROOF-award uitgereikt aan de organisatie die zich het meest inzet voor verjonging en vernieuwing in de publieke sector. Winnaar van 2019, CIV Rijkswaterstaat, geeft aan dat sinds het winnen van de prijs 60% van de nieuwe medewerkers jonge ambtenaren betreft. Een signaal dat young professionals graag voor de publieke sector werken in een organisatie die zich voor hen open stelt. Dit jaar werd de award uitgereikt aan de gemeente Hollands Kroon! Deze gemeente scoorde hoog op de beoordelingsaspecten: jong, werkgeluk, buiten de gebaande paden gaan en leren in een veilige werkomgeving. De gemeente onderscheidt zich door haar unieke DNA dat in alle aspecten van de organisatie zichtbaar is. Een DNA dat gebaseerd is op kernwaarden als lef, bevlogenheid, vertrouwen, contact, respect en innovatie. “Anders is hier standaard” aldus de jury. Hiermee trekken ze veel jonge ambtenaren aan en dat maakt dat de gemeente Hollands Kroon volgens het juryoordeel volledig FUTURPROOF is. Zij zijn hét ultieme voorbeeld voor andere organisaties.

 

De verkiezingsavond Jonge Ambtenaar van het Jaar
Sinds 2002 organiseert stichting FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Met de verkiezing wil FUTUR het imago van de overheid als werkgever verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De finalisten werden geselecteerd uit meer dan 70 nominaties. De verkiezingsavond werd gepresenteerd door Fien Vermeulen, Radio-Dj bij Q-music. Tim Smit: “Met de Jonge ambtenaar van het Jaar laten we zien over hoeveel talent de publieke sector beschikt en hoe organisaties zorgen voor vernieuwing.”

 

Stichting FUTUR
FUTUR bestaat uit tien bestuursleden die werken voor de publieke sector en zetten zich naast hun werk vrijwillig in voor FUTUR. De focus van FUTUR richt zich op het verbinden van (netwerken van) jonge ambtenaren, het vernieuwen van de overheid door het verbeteren van het imago van de overheid en het vertellen over de meerwaarde van de jonge ambtenaar. Ten slotte heeft FUTUR als missie het vertolken van de stem van de jonge ambtenaar. Meer informatie is te vinden op: www.futur.nl.

Naast de verkiezing organiseert FUTUR ook andere (netwerk)evenementen voor jonge ambtenaren, ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur én heeft FUTUR een actieve rol op carrière-evenementen.

 

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020? Neem dan contact op met onze voorzitter Tim Smit via info@futur.nl of 06-15178288.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Rademakerstraat 58

2333 AS Leiden

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!