of 61441 LinkedIn

Wie wordt de stoutste jonge ambtenaar van 2020?

Wie wordt de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020? Op 23 januari 2020 is de verkiezingsavond
Futur Reageer

Zijn alle ambtenaren grijze oude mannen met een grote liefde voor bureaucratie? Natuurlijk niet! FUTUR laat zien dat het ook heel anders kan. Voor de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020 gingen zij op zoek naar Stoute Lefhebbers in het publiek domein. Met succes: op 23 januari 2020 strijden drie finalisten, Nissrin Dhkissi (Ministerie van Defensie), Rachelle Dohmen (Gemeente Sittard-Geleen) en Yasmin Brewster (Stroomopwaarts) om de felbegeerde titel van Jonge Ambtenaar van het Jaar. Alle drie hebben zij op geheel eigen wijze binnen hun eigen werkgebied grenzen verlegd.

De grote finale

De finale tussen de drie jong professionals zal plaats vinden in voormalig penitentiaire inrichting de LiK in Utrecht. In deze gevangenis worden zij flink aan de tand gevoeld over hun ‘stoute daden.’ Hoe zijn zij de bureaucratie te lijf gegaan? Hierbij gaat het niet alleen om lef tonen in lastige situaties, maar ook om het durven reflecteren over en leren van hun eigen acties. Om te kijken of de finalisten dit in zich hebben, zullen zij live proeven van bekwaamheid moeten volbrengen voor het publiek en de jury. De jury zal bestaan uit onder andere: Sylvo Thijsen (directeur Staatsbosbeheer en Overheidsmanager van het Jaar 2019), Steven Steenbergen (directeur Bestuursacademie Nederland), en Tim Smit (Landelijk voorzitter FUTUR).  Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Hiervoor kan iedereen op de kandidaten stemmen. Om te stemmen en voor kaarten kunt u kijken op www.futur.nl.

 

FUTUR
Vorig jaar werd Brandon Pouw gekozen tot de Jonge Ambtenaar van het Jaar. De verkiezingen worden sinds 2002 georganiseerd door stichting FUTUR. FUTUR vertegenwoordigd zo'n 217.00 jonge ambtenaren. Zij wil door middel van onder andere het organiseren van de Jonge Ambtenaar van het Jaar Verkiezing: jonge ambtenaren verbinden; de publieke sector vernieuwen; het imago verbeteren; vertellen over meerwaarde van jonge ambtenaren; en  de stem van de jonge ambtenaar vertolken.

 

Naast de Jonge Ambtenaar van het Jaar wordt ook de FUTUR PROOF Award uitgereikt aan een toekomstgerichte overheidsinstelling die werk maakt van verjonging en vernieuwing. De gemeente Sittard-Geleen, de gemeente Meierijstad en de gemeente Hollands Kroon maken dit jaar kans om de prijs in de wacht te slepen. Drie gemeenten die ieder op eigen wijze een voorbeeld zijn voor andere publieke organisaties. Hoe zij hier invulling aan geven? Dat hoort u op 23 januari! strong>Wilt u meer weten over de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020? Neem dan contact op met onze voorzitter Tim Smit via info@futur.nl of 06-15178288. De foto’s mogen gebruikt worden in persuitingen, mits de naam van de fotograaf Lisanne van der Werfe wordt genoemd.

 

Lune Zijnen, secretaris FUTUR

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Rademakerstraat 58

2333 AS Leiden

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!