of 59220 LinkedIn

Verandervoerders gevonden: De vier finalisten voor de JAvhJ18 zijn bekend!

Verandervoerders gevonden: De vier finalisten voor de JAvhJ18 zijn bekend!
Futur Reageer

De vier finalisten die nog in de race zijn voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 zijn bekend. Maandag 20 november zijn de vier talenten gepresenteerd tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal. Jelle van Haaster, Shirley Elands, Wouter Struijk en Dwight van van de Vijver zijn de #verandervoerders waar FUTUR naar op zoek is! Ze zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de verkiezingsavond op 18 januari in Rotterdam.

Tijdens een pittige selectiedag, georganiseerd door FUTUR en JS Consultancy, zijn de finalisten gekozen. Jelle, Shirley, Wouter en Dwight lieten 70 jonge concurrenten achter zich. Ze vallen op door hun empathisch vermogen, overtuigingskracht, innovatieve werkwijze en hun lef om dingen anders te doen. Emke Westra, voorzitter van FUTUR: “Deze jonge ambtenaren durven het anders aan te pakken en zijn gedreven om de overheid te innoveren. Ze werken alle vier aan andere thema’s, maar vinden elkaar in de manier waarop zij vernieuwen en weten te verbinden. Ze slaan bruggen naar de samenleving en nieuwe technologieën.”


Jelle van Haaster is promovendus bij het ministerie van Defensie. Jelle stelt zich autonoom op en vindt zijn eigen weg. Hij zag een enorme potentie in het gebruiken van apps  tijdens opleidingen, trainingen en de dagelijkse bedrijfsvoering van Defensie. Om deze ontwikkeling te stimuleren en de weg voor ‘tech’ vrij te banen, bouwde Jelle in het weekend zelf een eerste app. Zijn apps zijn nu al 15.000 keer  gedownload. Jelle ziet het als zijn taak om de ‘tech’ bij de overheid te introduceren.

 

img_2919-vierkant


Shirley Elands werkt als adviseur product- en procesinnovatie bij het Kadaster. Shirley zet onder andere hackathons in waarbij open datasets slim worden gecombineerd, om maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden met nieuwe inzichten en technologieën.Ze is ambitieus, enthousiast en weet mensen en ontwikkelingen te verbinden.

 

img_2922-vierkant


Wouter Struijk legt verbindingen tussen jongeren, ambtenaren en politici over de ontwikkeling in de samenleving en bewustzijn over elkaars rol. Hij is open en en verbindend en heeft als beleidsadviseur jeugd & onderwijs bij de gemeente Schiedam op innovatieve wijze samen met jongeren het beleid opnieuw vormgegeven. In Schiedam heeft hij nieuwe vormen van verbinding georganiseerd waardoor jongeren echt invloed hebben.

 

img_2939-vierkant


Dwight van van de Vijver durft als inspecteur en boegbeeld bij de Nationale Politie te benoemen wat er aan de hand is en maakt lastige onderwerpen als etnisch profileren, diversiteit en de aanpak tegen loverboys bespreekbaar. Hij geeft om alle mensen en zoekt naar duurzame constructieve verbindingen. Dwight blijft bij zichzelf, weet zich goed te presenteren en werkt bevlogen aan thema’s als inclusie.


img_2948-vierkant


Verkiezing
FUTUR organiseert de verkiezing om zo bij te dragen aan de profilering van jonge ambtenaren, het imago van de ambtenaar verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. Op donderdag 18 januari 2018 is de finale Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018 in Rotterdam. De finalisten nemen het tegen elkaar op in verschillende rondes, de winnaar wordt bepaald door de jury..  Er is ook een publieksprijs, waarvoor vanaf 1 december kan worden gestemd.


FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk, zoekt nieuwe bestuursleden! Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid, kun je goed samenwerken en wil je jouw netwerk binnen de publieke sector graag verbreden? Dan zijn wij mogelijk op zoek naar jou!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Postbus 10213

2501 HE Den Haag

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Bloggers