of 58952 LinkedIn

Van windmolens naar brassband en weer terug naar de warmte uitwisseling

Reageer

AfbeeldingHoe ik de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017 organiseer in de vrije uurtjes.

Het aantal onderwerpen dat voorbij komt op één dag is bij mij de afgelopen weken sterk opgelopen. Voor mijn werk als projectleider energieneutrale industrie bij de provincie Noord-Brabant zit ik regelmatig aan tafel met energieadviseurs, installateurs, de zware industrie en collega’s vanuit alle overheidslagen. Daar zijn de laatste tijd lichttechnici, brassbands, de Winkel van Sinkel en vier hele getalenteerde jonge ambtenaren bijgekomen.

Samen met met mijn mede-bestuursleden van FUTUR organiseer ik namelijk de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017. Dat is wel even anders dan de energietransitie in Brabant vormgeven. Alhoewel…er komt een hoop energie bij kijken!

 

Met de verkiezing zetten we de jonge ambtenaar in het zonnetje en laten we de rest van het land zien wat voor een talent rondloopt bij de overheid. Daarmee is het niet alleen een feest voor de jonge ambtenaar maar voor iedereen!

 

Mijn inzet voor FUTUR zorgt ervoor dat ik binnen mijn eigen werk scherp blijf. Ik stap even uit mijn normale werkzaamheden en kan met een andere blik kijken naar de rol van de overheid en de meerwaarde van jonge ambtenaren. De jonge ambtenaren die ik via FUTUR ontmoet geven mij veel inspiratie en van mijn medebestuursleden krijg ik veel energie. Ze zijn allemaal enorm gedreven. Ze zetten zich in voor de jonge ambtenaar, verjonging van de publieke sector en een toekomstbestendige overheid. We voelen als jonge ambtenaren een zekere verantwoordelijkheid, want wij zijn uiteindelijk de toekomst van het openbaar bestuur. Daarom willen we beter worden, het beste uit onszelf en uit onze organisatie halen. We werken vanuit onze idealen, we willen verder komen, resultaten bereiken.  

 

Ik zet mij graag in voor een overheid waar ruimte is voor jonge ambtenaren, voor de waarom-vragers, om-denkers, maar ook ruimte voor nieuwe ideeën, ontwikkeling, groei en kennisoverdracht. Vanuit FUTUR streven we niet naar een organisatie die alleen bestaat uit jonge ambtenaren. Nee, we willen graag dat er een juiste balans is tussen jong en oud. De overheid heeft immers beiden nodig om de hedendaagse uitdagingen aan te kunnen.

 

Door de verkiezing schakel ik op één dag van complexe samenwerkingsverbanden naar het formuleren van opdrachten voor de selectiedag van de kandidaten. Het ene moment zit ik aan de telefoon met een energieadviseur en het andere moment mail ik Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven de jurybriefing door. Gelukkig krijg ik binnen mijn werk veel ruimte om deze taken op te pakken, want alleen in de avonduren gaat het niet lukken. Partners en sponsors willen liever niet na 17:00 uur afspreken en de bandmanager van de brassband die tijdens de verkiezingsavond komt spelen, houdt ook geen rekening met mijn werktijden. Maar de avonduren worden goed besteed want de Brabantse energieopgave is groot genoeg om ook ’s avonds aan te kunnen werken.

 

De verkiezing staat in de steigers en het belooft een spektakel te worden. Kom je ook? Reserveer dan nu je kaartje op de website van FUTUR.

 


Wat: Verkiezingsavond Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017

Waar: Winkel van Sinkel, Utrecht

Wanneer: 19 januari 2017

Hoe laat: inloop va 19.30 uur, verkiezing 20.00 uur


 

 

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Postbus 10213

2501 HE Den Haag

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!