of 59794 LinkedIn

Vacatures bij FUTUR

Vacatures bij FUTUR. FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk van Nederland, zoekt nieuwe bestuursleden!
Futur Reageer

FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk van Nederland, zoekt nieuwe bestuursleden! Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid, kun je goed samenwerken en wil je jouw netwerk binnen de publieke sector graag verbreden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ontwikkel FUTUR en ontwikkel jezelf …

Als bestuurslid bij FUTUR krijg je de ruimte om te doen waar jij goed in bent en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. We zoeken jonge ambtenaren die verantwoordelijkheid willen nemen voor het organiseren van grote evenementen zoals de verkiezing van jonge ambtenaar van het jaar, het meedenken over onze communicatiestrategie om verjonging binnen de overheid te bevorderen en het beheer van relaties met onze sponsoren, leden en partners. Je maakt onderdeel uit van een groep van circa tien enthousiaste jonge ambtenaren uit heel Nederland, die samen de missie van FUTUR vormgeven, zoals vastgelegd in de vijf V’s van FUTUR:

 1. Verbinden van (netwerken van) jonge ambtenaren;
 2. Vernieuwen van de overheid;
 3. Verbeteren van het imago van de overheid als werkgever;
 4. Vertellen over de meerwaarde van de jonge ambtenaar;
 5. Vertolken van de stem van de jonge ambtenaar.

 

FUTURisten zijn bevlogen, betrokken, kunnen goed samenwerken, zijn ambitieus en meer dan gemiddeld geïnteresseerd in ontwikkelingen binnen de maatschappij, de politiek en vooral de overheid.

 

Vacature: Algemeen bestuurslid

Binnen het bestuur van FUTUR ben je verantwoordelijk voor een aantal concrete activiteiten of projecten. Je werkt deels zelfstandig en deels binnen kleine groepjes. Je behoudt het overzicht over de activiteiten waarvoor je verantwoordelijk bent en bent goed bereikbaar via e-mail, Skype, app en telefoon. Je woont de twee wekelijkse bestuursvergaderingen op wisselende locaties in en rond het midden van het land of de Randstad bij en draagt bij aan een coöperatieve, goede sfeer.

 

Het bestuur bestaat naast een voorzitter, secretaris en penningmeester dat het dagelijks bestuur vormt, uit zes tot acht personen die zijn verdeeld over de volgende functiegroepen:

 

- Events en Partners

Als landelijk netwerk voor jonge ambtenaren organiseert FUTUR een aantal (grote) events en bijeenkomsten.
Als bestuurslid Events en Partners ben je, samen met enkele mede bestuursleden verantwoordelijk voor één of meerdere evenementen per jaar. Voorbeelden hiervan zijn de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar, het Jonge Ambtenaren Netwerk Event voor besturen van lokale jonge ambtenaren netwerken, en ontmoetingen met sleutelfiguren uit de politiek en het openbaar bestuur in “Futur Ontmoet”. Je bent een organisatietalent die van aanpakken weet en een uitdaging aan gaat!

 

FUTUR groeit, en ons netwerk groeit mee! Als bestuurslid van de combinatiefunctie Events en Partners, ben je ook aanspreekpunt voor een van de (grote) partners van FUTUR. Je onderhoudt het dagelijks contact en werkt samen met partners aan gezamenlijke initiatieven. Je bent goed in het onderhouden van relaties en weet het merk FUTUR op een overtuigende manier uit te dragen!

 

- Communicatie

We zoeken daarnaast twee bestuursleden Communicatie.

Als bestuurslid Communicatie ben je verantwoordelijk voor de communicatie- uitingen van FUTUR. Het is belangrijk dat je scherp bent op de actualiteit en goed kunt samenwerken.

Het eerste bestuurslid is vooral een communicatieduizendpoot. Iemand die meedenkt over de communicatiestrategie en graag de social media kanalen beheert en uitbouwt. Waar liggen er kansen? Hoe kunnen we onze doelgroep goed bereiken? Je bent (mede)verantwoordelijk voor de website en sociale media kanalen van FUTUR en promotie van activiteiten.

Het tweede bestuurslid houdt daarnaast de ontwikkelingen en actualiteit in de gaten, werkt aan onderzoeken en is (mede)verantwoordelijk voor het uitzetten van enquêtes en onderzoeksopdrachten.


Vacatures: Dagelijks Bestuurslid FUTUR

Een unieke kans! Er komen ook twee posities in het dagelijks bestuur van FUTUR vrij!

Het dagelijks bestuur houdt zich bezig met de strategie en het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie FUTUR. Zij bespreken belangrijke en strategische zaken. Daarnaast is er ruimte voor projecten. Je woont zowel de tweewekelijkse bestuursvergaderingen als de vergaderingen van het dagelijks bestuur op wisselende locaties in en rond het midden van het land of de Randstad bij en draagt bij aan een coöperatieve, goede sfeer. Je wilt een team vormen met de voorzitter en penningmeester of secretaris.

 

-Secretaris

Als secretaris ben je een duizendpoot. Je zorgt onder meer voor de netwerkadministratie, bent eerste aanspreekpunt voor binnenkomende correspondentie, zorgt voor bijeenkomsten en beheert de mailbox. Je ondersteunt de voorzitter en bent een teamspeler.

 

-Penningmeester

Bij FUTUR is de penningmeester niet alleen verantwoordelijk voor het beheren van de financiën, maar je hebt ook het overzicht over de partnerships en je zorgt voor de acquisitie van nieuwe partners. Laatstgenoemde aspect kan desgewenst ook bij een ander bestuurslid worden overgebracht. In de huidige vorm ben je zowel integer en nauwkeurig, als in staat om nieuwe partners aan te trekken en partnerships te ontwerpen. Je denkt mee over het werven van nieuwe partners en uitbreiden van ons netwerk.


Wie zoeken we?

 • Je bent als ambtenaar werkzaam voor Rijksoverheid, een provincie, gemeente, waterschap of een uitvoeringsorganisatie.
 • Je bent niet ouder dan 35 jaar
 • Je hebt een visie op verjonging bij de overheid.
 • Je hebt talent voor organiseren, netwerken en communiceren, of wilt deze talenten verder ontwikkelen.
 • Je staat voor samenwerken
 • Je bent minimaal 6 - 8 uur per week beschikbaar vanaf eind maart 2019 en voor minimaal één jaar.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met bestuurswerk of vergelijkbaar vrijwilligerswerk in netwerken.


Meer weten?

Onze huidige bestuursleden beantwoorden graag je vragen via infofutur@gmail.com. Kijk ook op onze Facebookpagina, LinkedIn pagina, Twitterpagina en Instagram.

 

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan door een korte mail met je motivatie (maximaal 500 woorden) en je cv naar infofutur@gmail.com. Geef in je sollicitatie duidelijk aan voor naar welke functiegroep je voorkeur uitgaat en welke specifieke kwaliteiten je voor FUTUR wilt inzetten. Reageren kan tot en met zondag 10 maart 2019.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Postbus 10213

2501 HE Den Haag

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!