of 64120 LinkedIn

Teun Meulepas is jonge ambtenaar van het jaar 2017!

Teun Meulepas is jonge ambtenaar van het jaar 2017!
Reageer

Tijdens de verkiezingsavond van donderdag 19 januari 2017 is Teun Meulepas, projectleider energie bij de Provincie Noord-Brabant verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017. Eveline Zeeman, gemeente Zaanstad, won de publieksprijs.

Vier jonge professionals namen het tegen elkaar op tijdens de verkiezingsavond in de Winkel van Sinkel (Utrecht). Voor een publiek van ruim 350 aanwezigen kregen ze uitdagingen voorgelegd en presenteerden ze zichzelf door hun droom voor de overheid te delen. De vakjury, bestaande uit Kim Putters (Directeur SCP en bijzonder hoogleraar Erasmus Universiteit), Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid D66 en oud-finalist JAvhJ), Arre Zuurmond (Ombudsman regio Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2016), Maarten van Diggelen (Senior trainer en adviseur Bestuursacademie Nederland) en Liang de Beer (vice-voorzitter FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk) verkozen Teun Meulepas unaniem tot winnaar.

 

Juryvoorzitter Kim Putters prees Teun Meulepas om zijn sterke persoonlijkheid, zijn lef en het feit dat hij risico durft te nemen. “Teun is iemand die iedereen durft te spreken, binnen en buiten Nederland. Iemand die verbinding weet te maken en die de lessen uit het ene vraagstuk weet toe te passen op een ander vraagstuk. Hij accepteert geen grenzen en daagt ze uit. Het is iemand die nieuwe wegen weet te vinden op zo’n ontwapende en onbevangen manier: daar kun je geen nee tegen zeggen.” Teun mag een jaar lang jonge ambtenaren vertegenwoordigen als toonbeeld van een ambtenaar die grensverleggend denkt en werkt. Voorzitter van FUTUR, Nicole Cox: “We zijn trots op hem als ambassadeur. In de huidige samenleving waarin ambtenaren dagelijks uitgedaagd worden om niet voor, maar mét de inwoners te denken, praten en doen, is lef en een flexibele mindset nodig. Het is aan ons, jonge ambtenaren en daarmee toekomst van het openbaar bestuur, om te laten zien dat samenwerking over grenzen noodzakelijk is.” Teun Meulepas krijgt de wisseltrofee én een fantastische ervaringsprijs van VNG International.

 

Naast de titel JAvhJ wordt ieder jaar de publieksprijs vergeven. De afgelopen periode kon daarvoor via de website van FUTUR gestemd worden. Eveline Zeeman kreeg de meeste stemmen en sleepte deze prijs in de wacht. Als programma manager vluchtelingen bij de gemeente Zaanstad denkt en werkt ze vanuit de behoefte van de stad. Eveline wint een opleidingscheque van de Bestuursacademie ter waarde van €5000,-.

 

De andere finalisten Karen van Ruiten (projectleider Innovatie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Hans Hindriks (beleidsmedewerker bij de directie MBO van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) maakten eveneens indruk met de creatieve manier waarop zij complexe vraagstukken op een creatieve manier aanpakken. Alle finalisten krijgen een coachingstraject aangeboden.

 

Over de verkiezing: Sinds 2002 organiseert FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. Daarmee willen we het imago van de ambtenaar verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken. De avond werd voorgezeten door Bartho Boer (Hoofd Communicatie NS en oud-finalist) in de Winkel van Sinkel te Utrecht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Rademakerstraat 58

2333 AS Leiden

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Afbeelding