of 63606 LinkedIn

Rock ’n Roll, street style-speeddaten en inspirerende talks

Rock ’n Roll, street style-speeddaten en inspirerende talks. Naar een toekomstbestendige overheid voor jong en oud toe werken, doe je niet braaf vanachter je PC
Reageer

Maar liefst 85 matches zijn er tot stand gekomen in de Week van de Verjonging! We blikken met een grote glimlach op ons gezicht terug op deze eerste editie, want hij was meer dan geslaagd.

Naar een toekomstbestendige overheid voor jong en oud toe werken, doe je niet braaf vanachter je PC. Neen, je moet bij dat bureau vandaan en elkaar opzoeken, echt contact maken en de prikkelende gesprekken voeren. Een beetje schuren mag. Weg met jeukende conventionele zo heurt het-regeltjes. Hallo lef! Komt u binnen, met al uw inspirerende ‘wat-als’-vragen.

 

Vanuit deze gedachte is het idee ontstaan om de toekomstige gemeentesecretarissen, ook wel bekend als de jonge bevlogen talenten van nu, voor een dag te koppelen aan de hedendaagse bazen in gemeenteland. Een kijkje in elkaars leefwereld, onder de noemer GS-match.

 

En hoe de koppels het hebben gehad? Op social media circuleerden leuke foto’s, vlogs en teksten voorbij van de ervaringen die zijn opgedaan. Een greep hieruit:

 

foto2foto1

Slotevent

De Week van de Verjonging hebben we op vrijdag 7 april knallend afgesloten met een anders-dan-anders programma in het WTC van Almere. Bij binnenkomst kregen de jonge ambtenaren en gemeentesecretarissen een ‘street style-kaartje’ aangereikt waarop of het bovenlichaam van een persoon te zien was, of de onderzijde. Na de inspirerende talks van de gemeentesecretarissen van Almere en Amsterdam en het energieke verhaal van onze jonge ambtenaar van het jaar, mocht iedereen op zoek gaan naar zijn/haar wederhelft voor een speeddate. De centrale vraag tijdens het speeddaten: ‘Als je aan een toekomstbestendige overheid denkt…wat zou je graag anders willen doen? En wat houdt je tegen of waar loop je tegenaan? Iedereen liep kriskras door elkaar, met het kaartje hooghoudend, op zoek naar de match. Van een afstand fantastisch om te zien. En omdat halverwege een programma men over het algemeen wel een energizer kan gebruiken, werden de mouwen opgestroopt en gingen de voetjes van de vloer op Rock N’ Roll klassiekers.

 

img_4014    img_4147

img_4125    img_4092

img_4044    img_4037

 

Kortom, de Week van de Verjonging bracht ons veel energie! Smaakt naar meer.

 

De Week van de Verjonging is een initiatief van de Vereniging voor Gemeentesecretarissen (VGS) en FUTUR. Het is een onderdeel van de #RoadtoAmsterdam, het pre-programma van het VGS-congres in de Metropoolregio Amsterdam.

 road-to-amsterdam

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Rademakerstraat 58

2333 AS Leiden

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Afbeelding