of 61441 LinkedIn

Jong@gemeenten

Jong@gemeenten. Hoe vind jij het om bij een gemeente te werken?
Futur Reageer

We willen het nu wel eens weten. Hoe vind jij het om bij een gemeente te werken? Wat maakt dat je het naar je zin hebt, of dat je toch gaat solliciteren?

Jonge ambtenaren zoals jij vertrekken vaak kort nadat zij begonnen zijn weer naar een andere gemeente, andere overheidsorganisatie of verlaten het overheidsland definitief. Dat blijkt ook uit de resultaten van de personeelsmonitor 2018 van het A&O fonds gemeenten, die 20 juni jongstleden is gepubliceerd. Gemeenten ervaren weinig belemmering bij het aantrekken van jonge mensen, maar de meeste gemeenten voeren geen actief beleid om jonge mensen te behouden. De uitstroom van jongere mensen bij gemeenten neemt nog steeds ieder jaar licht toe.

 

Wij willen graag weten hoe dit komt en daar hebben wij jouw hulp bij nodig!

 

FUTUR, het landelijk netwerk voor jonge ambtenaren, zoekt nu samen met het A&O fonds gemeenten uit wat jonge mensen drijft om bij een gemeente te vertrekken maar ook wat ze juist daar houdt. Daarom verspreiden we een enquête onder jonge ambtenaren die nog in dienst zijn bij de gemeente én onder jullie ex-collega’s, die van baan en misschien ook van sector veranderd zijn.

 

Laat ons weten wat je motiveert, waar jij het voor doet, hoe jij het liefst aan je ontwikkeling werkt en wat je zoekt in een volgende functie of werkgever.

 

Doe je ook mee? Je vindt de enquête hier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Rademakerstraat 58

2333 AS Leiden

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!