of 58952 LinkedIn

Gezocht: ‘Stoute Lefhebbers’ voor verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020!

Gezocht: ‘Stoute Lefhebbers’ voor verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020!
Futur Reageer

Elk jaar organiseert FUTUR, hét netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAvhJ) om jonge ambtenaren in de spotlights te zetten. Dit jaar zoeken we naar de stoutste jonge ambtenaar!

Stoute ambtenaar

De overheid moet en wil met de tijd mee gaan en blijven vernieuwen. De jonge ambtenaar wordt meer dan eens gezien als de frisse wind om die vernieuwing te weeg te brengen. Maar dat vraagt de nodige lef: Hoe ga je om met trage bureaucratische processen? Hoe zorg je dat je als jonge ambtenaar discussie en vernieuwing teweegbrengt zonder echt over de grens heen te gaan? Door soms een beetje stout te zijn en te schoppen tegen het systeem! De Jonge Ambtenaar van het Jaar 2020 weet hoe dat moet. Door te experimenteren, te reflecteren en te leren baant hij of zij zich een eigen pad door het publieke landschap.

 

Profiel

FUTUR is voor de titel JAvhJ20 op zoek naar deze ‘stoute jonge professionals’. Specifiek zoeken wij een ambtenaar tot en met 35 jaar die weet hoe je moet experimenteren zonder veel te ver te gaan, durft te schuren tegen het systeem. Iemand die niet bang is om te staan voor zijn of haar fouten en begrijpt dat fouten maken mag. Iemand die daarom ook kwetsbaar durft te zijn en het lef heeft te reflecteren en te leren van zijn of haar keuzes. Deze jonge ambtenaar kan werkzaam zijn binnen alle overheidslagen. Iedereen die een dergelijke jonge ambtenaar kent, kan hem of haar nomineren via het nominatieformulier op de website van FUTUR.

 

#JAvhJ20

De winnaar staat als ambassadeur voor alle jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de eervolle titel ontvangt de winnaar een aantal mooie prijzen, waaronder een prachtig kunstwerkén een fantastische ervaring. De Jonge Ambtenaar van het Jaar is een geliefd spreker op congressen en events en treedt daarnaast ook toe tot de jury van Overheidsorganisatie van het Jaar. Naast de verkiezing door een professionele vakjury, wordt ook dit jaar de publieksprijs uitgereikt. 

 

Timeline 

Op 22 september 2019 sluit de nominatieperiode en wordt de lijst teruggebracht tot 10 kandidaten. De 10 kandidaten nemen deel aan een selectie dag, waarna er drie finalisten overblijven. Deze worden in de week van 18 november bekend gemaakt. De drie finalisten nemen het tegen elkaar op tijdens de verkiezingsavond op 23 januari 2020.

____________________________________________________________________________

Vragen

Laurens Ligtenberg via infofutur@gmail.com / 06-48704563

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stichting FUTUR

Postbus 10213

2501 HE Den Haag

www.futur.nl

info@futur.nl


Stichting Jonge Ambtenaren

Postbus 198
2501 CD Den Haag

www.jongeambtenarendag.nl

info@jongeambtenarendag.nl


Hartmans Netwerk

Zonder contact geen netwerk. Er zijn drie manieren om met ons (of met elkaar) in contact te komen. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur, de onderwerpen per optie zijn slechts indicatief. Contact

Meer nieuws

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!