of 65101 LinkedIn

Mensen zijn leuker dan brood

Mensen zijn leuker dan brood. De start van een tweede carrière
Everybody Works Reageer

Rudolf Stooker is begonnen aan zijn tweede carrière bij Everybody Groep. Vanaf 1 september 2021 werkt hij als recruiter. Het is een dag en nacht verschil met zijn vorige carrière, toen hij 28 jaar bij een bakkerij werkte.

Stooker: “In die 28 jaar wordt het werken op de automatische piloot. Je voelt je geleefd door de fysieke arbeid en raakt ook emotioneel afgestompt. Op den duur was de uitdaging ook weg, omdat er geen groei in mijn functie mogelijk was.”

 

Werken in de bakkerij is fysiek zwaar werk, niet alleen door de werkzaamheden maar ook door de nachtdiensten. Wetenschappelijk onderzoek heeft meermalen aangetoond, dat nachtdiensten een negatief effect op de gezondheid hebben. Lichamelijke klachten in combinatie met nachtdienst zorgden ervoor dat Rudolf tijdelijk in de Ziektewet belandde. “Als je dan ook geen uitdaging meer ervaart in je werk, dan heb je verandering nodig.”

 

Na deze periode kwamen zijn werkgever en hijzelf tot dezelfde conclusie: “Het kan ook anders”.

 

Stooker: “Ik kreeg toen van mijn werkgever een “Nu van Werk naar Werk”- traject aangeboden, waardoor ik de gelegenheid kreeg om iets aan mijn  werksituatie te doen. Het begon met een intakegesprek om te achterhalen wat ik wilde en wat ik voor werk zou kunnen doen.  Aanvankelijk stond ik er sceptisch tegenover. Dit klonk eigenlijk te mooi om waar te zijn! Want mijn contract voor onbepaalde tijd zou een-op-een overgenomen worden. Daarbij zou ik mijn salaris, werkuren en zelfs mijn vrije dagen behouden. Ik twijfelde, maar ging me verdiepen in de organisatie Everybody Groep.”

Het duurde uiteindelijk 4 maanden, voordat Rudolf de knoop doorhakte.
Stooker: “Ja, je verlaat toch iets vertrouwds en duikt in een onbekende diepte. Mijn motto is “Je moet zelf in beweging zijn om vooruit te komen”.  Dus ik belde mijn contactpersoon bij Everybody Groep op een vrijdagmiddag op en ik zei “Ik ga ervoor!”.

  

En hoe gaat het nu met Rudolf?

 

“Ik heb er geen dag spijt van gehad, dat ik de sprong heb gewaagd. Vanaf 1 september 2021 ben ik als recruiter in vaste dienst bij Everybody Groep. Vind het heerlijk werk om mensen, die hetzelfde meemaken zoals ik destijds, te kunnen helpen en ondersteunen in hun carrière! Ik geef hen mijn ervaring als advies mee: je moet zelf ook echt willen en in beweging komen, anders gebeurt er niks.  Maar je doet het niet alleen, want als begeleider van Everybody Groep loop ik met je mee. “

 

Vragen aan Rudolf?

rudolf@everybodygroep.nl

 

Everybody Groep

www.everybodygroep.nl

088-246 04 04

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingEverybody Works

Sloterweg 303

1171 VC  Badhoevedorp

088-246 04 55

www.everybodygroep.nl/overname-arbeidscontracten

contact@everybodygroep.nl

Meer nieuws

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws en achter­­grond­artikelen over ontwikkelin­gen op het gebied van arbeid, verzuim­preventie en re-integratie.

Whitepapers

  • Goed personeel is onmisbaar. Het is uw kapitaal. Soms komt het voor dat er een mismatch is...

    Positief werkgeverschap

    Goed personeel is onmisbaar. Het is uw kapitaal. Soms komt het voor dat er een mismatch is...