of 59250 LinkedIn

Wie wordt de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016?

Reageer

Na een spannende strijd zijn de finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 bekend. Mark Brouwer, Souhail Chaghouani, Ellen de Milliano en Jorrit Blaas zullen op 21 januari 2016 samen om de titel strijden in de verkiezing die wordt georganiseerd door FUTUR, het netwerk van en voor jonge ambtenaren. Naast de vakjury kan ook het publiek zijn voorkeur uitspreken. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een opleidingscheque ter waarde van € 5.000,- van Bestuursacademie Nederland.

Jong talent stimuleren
Robert-Jan Ritsma, directeur Business Development bij Bestuursacademie Nederland en lid van de vakjury, licht toe waarom de Bestuursacademie bij de verkiezing betrokken is: “Bestuursacademie Nederland houdt zich al ruim 50 jaar bezig met de ontwikkeling van de overheid en deze verkiezing sluit daar naadloos op aan. De vier finalisten laten zien dat de overheid over veel jong talent beschikt. Dat talent willen wij als opleidingspartner stimuleren met deze opleidingscheque.”
 
Maak kennis met de finalisten
Wij vroegen Mark, Souhail, Ellen en Jorrit waarom zij vinden dat ze Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 moeten worden en wat ze met de opleidingscheque zouden doen als ze de publieksprijs winnen. Hieronder leest u hun reactie.
 
Mark (kapitein der Mariniers, Ministerie van Defensie):
“Ik wil de Jonge Ambtenaar van 2016 (en verder…) worden, omdat ik de boodschap op een inspirerende en prikkelende manier over kan brengen. Ik kan goed communiceren en kan groepen mensen in beweging brengen. Als ik de publieksprijs win, wil ik deze graag gebruiken om de vaardigheid ‘beïnvloeden’ te verbeteren. Een moderne ambtenaar moet deze vaardigheid op het juiste moment kunnen inzetten om zo de rest van het team te motiveren!”
 
Souhail (teamcoördinator Financieel beleid en beheer, gemeente Baarn):
“Mijn passie ligt in het zoeken van verbinding. Bij mensen zelf, maar ook met elkaar. Totdat ze daar komen wat ze zelf voor ogen hebben. Het zien van kansen, draagvlak zoeken en ze verzilveren waar het kan, kenmerkt mijn stijl. Als de wind van verandering blaast, dan bouw ik geen muren maar windmolens. Ik geloof in de kracht van de overheid. Ik wil uitstralen en uitgedragen waar ik in geloof en waar ik voor sta en hiermee mensen inspireren en motiveren.”
 
Ellen (teammanager Veiligheid Handhaving en Toezicht, gemeente Bergen op Zoom):
“Ik ben de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016, omdat het mijn passie is om mensen in beweging te krijgen en dat lukt me ook! Ik ga graag naar buiten om mensen te ontmoeten, uitdagingen te zoeken en inspiratie op te doen. Wat mij betreft mag het roer in overheidsland om. Weg met vastgeroeste patronen! Een aantal jaar geleden heb ik de switch gemaakt van adviseur naar leidinggevende. Daar ligt duidelijk mijn kracht en ik zou de publieksprijs gebruiken om me verder te ontwikkelen op dit gebied.”
 
Jorrit (leraar/ambtenaar, Ministerie van OCW):
“Ik wil graag een ambassadeur worden van de ‘combibaan’. Ik geloof dat het beleid nog veel meer in verbinding kan staan met de praktijk als er meer ambtenaren parttime gaan werken in het veld waarvoor zij het beleid maken. Wat heeft het maken van beleid immers voor zin als je de effecten ervan niet kunt waarnemen waar het echt gebeurt? Wat ik met de opleidingscheque zou doen? Ik zou me nog graag willen ontwikkelen op het gebied van juridische en financiële kennis. Ik ben namelijk enorm inhoudsgedreven en loop nog weleens vooruit op de randvoorwaarden in de regelgeving en de budgetten. Ik wil graag mijn mindere kanten versterken om mijn sterke kanten beter aan te spreken.”
 
Bent u eruit wie uw favoriet is? Breng dan snel uw stem uit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.