of 59123 LinkedIn

Wie nomineert u voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018?

Wie nomineert u voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018? Voor de 2018-editie van de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing is FUTUR op zoek naar deze ‘verandervoerders’.
Reageer

Het is inmiddels een begrip in overheidsland: de jaarlijkse Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing. In deze verkiezing strijden 4 jonge ambtenaren om de felbegeerde titel. De winnaar staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren een jaar lang volop in de belangstelling. Net als de organisatie waar hij of zij werkt. Daarnaast is er een publieksprijs: een opleidingscheque ter waarde van € 5.000,- die beschikbaar wordt gesteld door Bestuursacademie Nederland. Lees gauw verder om te ontdekken naar wie FUTUR op zoek is en nomineer uw ideale kandidaat.

Het thema van de editie 2018

Verandering is tegenwoordig aan de orde van de dag. Dat is binnen de overheid niet veel anders. Jonge ambtenaren zijn gewend aan een wereld die continu in verandering is en worden niet belemmerd door ervaring. Daardoor zien zij veranderingen sneller aankomen en kunnen ze deze vertalen naar hun werk. Voor de 2018-editie van de Jonge Ambtenaar van het Jaar-verkiezing is FUTUR op zoek naar deze ‘verandervoerders’.

 

Verandervoerders

‘Verandervoerders’ zijn jonge ambtenaren die verandering voortbrengen. Dat kan op verschillende manieren. Maar wat ambtenaren tot typische verandervoerders maakt, is dat ze lef hebben, vernieuwend zijn en bijdragen aan succesvolle verandering. Ze zien wat de maatschappij en hun organisatie nodig heeft en kunnen daar goed op anticiperen. Ze hebben hart voor de publieke zaak en zetten zich 100% in om een verschil te maken en anderen mee te krijgen. Kent u zo’n jonge ambtenaar (tot 36 jaar)? Nomineer hem of haar dan vandaag nog!

 

Timeline

U kunt tot en met 30 september jonge ambtenaren nomineren. Daarna wordt de lijst teruggebracht tot 10 kandidaten. Deze nemen deel aan de selectiedag die wordt georganiseerd in samenwerking met JS Consultancy. De 4 jonge ambtenaren die vervolgens overblijven, nemen het op 18 januari 2018 tegen elkaar op tijdens de verkiezingsavond in Rotterdam, waar een professionele vakjury de winnaar van de titel aanwijst.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.