of 59250 LinkedIn

Neem de regie over uw loopbaanontwikkeling, mobiliteit en vakmanschap

Neem de regie over uw loopbaanontwikkeling, mobiliteit en vakmanschap
Reageer

Door decentralisaties en de verschuiving van verantwoordelijkheden tussen overheid, burgers en bedrijven verandert de ambtenarenrol. Om aan te sluiten bij de organisatieontwikkeling en de gewenste flexibilisering en dynamiek, is het belangrijk dat u zelf de regie neemt over uw loopbaanontwikkeling, mobiliteit en vakmanschap.

Maar waar begint u? En hoe maximaliseert u uw promotiekansen en loopbaanmogelijkheden? EVC Centrum Nederland heeft het antwoord: wij geven sturing aan uw loopbaan met 4 interessante analysetools:

 

Wat is de volgende stap in uw carrière?

Dat is de hoofdvraag van een Ervaringsprofiel. Tijdens een EVP-procedure wordt gekeken naar uw (werk)ervaring en uw kernkwaliteiten. Met een Ervaringsprofiel vergroot u uw zelfinzicht, zodat u gerichter de volgende stap in uw loopbaan kunt zetten.

 

Het EVP-traject

Na het intakegesprek met de ervaringscoach wordt uw werkervaring in kaart gebracht. Daarna volgen een digitaal assessment en twee tot drie voortgangsgesprekken met de Ervaringscoach. Op basis daarvan werken we samen met u om uw loopbaandoel helder te krijgen. Aansluitend op het eindgesprek ontvangt u uw persoonlijke Ervaringsprofiel en een individueel loopbaanadvies. 

 

Voordelen

 • Uw werkervaring gestructureerd in kaart gebracht
 • Antwoord op individuele loopbaanvragen
 • Professioneel cv: een sterke uitgangspositie bij een sollicitatie
 • Persoonlijk loopbaanadvies 

 

Hoe zet u uw ervaring om in een verkort en voordelig studietraject?

Wat u in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat u geleerd heeft op school, op het werk of privé. EVC Centrum Nederland biedt de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. Dit doen we aan de hand van een EVC-procedure, waarbij EVC staat voor het Erkennen van Verworven Competenties. Dit is onder andere zinvol als u een vervolgopleiding gaat doen of een andere functie ambieert.

 

De EVC-procedure

Als u uw verworven competenties wilt laten erkennen, kunt u bij ons binnen 6 tot 12 weken een EVC-procedure doorlopen. Na de intake bouwt u een portfolio op. Daarna volgt een persoonlijk Assessment, waarna u een officieel erkend Ervaringscertificaat en een opleidingsadvies ontvangt.

 

Voordelen

 • Actieve loopbaanontwikkeling: Een EVC-procedure geeft inzicht in wat u al beheerst en daarmee ook in hoever u nog afstaat van de nieuwe functie-eisen binnen gemeenten.
 • Versneld en voordelig een erkend diploma: De kans is groot dat u via een EVC-procedure vrijstellingen kunt verkrijgen. Uw opleiding wordt hierdoor korter en de opleidingskosten lager.

 

Maakt u optimaal gebruik van uw mogelijkheden?

Voor een (interne) sollicitatie of een loopbaanontwikkelingstraject is het zinvol te weten wat uw capaciteiten, talenten en voorkeuren zijn. Via gerichte Assessments laten we zien of u optimaal gebruikmaakt van uw mogelijkheden en wat u nodig heeft om uw ambities waar te kunnen maken. EVC Centrum Nederland biedt drie typen Assessments aan.

 

Select: het selectieassessment

Select toetst op kwaliteiten en geschiktheid voor een bepaalde functie, waarbij wordt gekeken naar werk- en denkniveau, competenties en persoonlijke drijfveren.

 

Develop: het ontwikkelassessment

Develop geeft een overzicht van de (potentiële) performance in relatie tot uw huidige of gewenste functie, op basis van een talentanalyse, een competentieprofiel, een persoonlijkheidsanalyse en uw persoonlijke drijfveren.

 

Motor: het loopbaankeuzeassessment

Op basis van een loopbaaninteressetoets, een competentieanalyse en uw persoonlijke drijfveren blijkt welke loopbaanrichting voor u het meest geschikt is.

 

Hoe geeft u richting aan uw loopbaan?

Vraagt u zich wel eens af of u wel op de juiste plek in de organisatie zit? Een Loopbaantraject van EVC Centrum Nederland geeft u het antwoord.

 

Loopbaanassessment

Elk traject begint met een kennismakingsgesprek met een loopbaancoach. Daarna volgt een assessment van uw persoonlijkheidskenmerken, kernkwaliteiten, voorkeuren en interesses. 

 

Coaching en gesprekken

De loopbaanvraag en het assessment vormen de basis van het Loopbaantraject. De resultaten, twee coachingsgesprekken en verschillende opdrachten bieden meer inzicht in wie u bent en waar u nu staat. U ontdekt (opnieuw) wat u drijft en hoe u uw talenten optimaal kunt benutten.

 

Voordelen:

 • Inzicht in uw werkelijke drijfveren
 • Reflectie op nieuwe loopbaanmogelijkheden
 • Meer plezier en voldoening in uw werk 

 

Deskundig advies

Heeft u vragen over onze procedures? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 035 - 7 506 195 of info@evc-centrum-nederland.nl. Wilt u vrijblijvend en kosteloos ontdekken of onze procedures voordelen voor u kunnen opleveren? Doe dan de Quickscan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start nu

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

Agenda

18 & 19 april  

NVVB Landelijk Congres

26 & 27 juni 

VNG Congres

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.