of 59250 LinkedIn

Maak kennis met onze opleidingsadviseurs

Maak kennis met onze opleidingsadviseurs. Met welke vragen kunnen mensen bij hen terecht en tips voor mensen die overwegen een opleiding te volgen
Reageer

Als u ooit contact met ons heeft gehad voor opleidingsadvies, dan kent u ze al: onze opleidingsadviseurs. Zij staan dagelijks telefonisch, per e-mail en per chat potentiële cursisten te woord. Wij vroegen opleidingsadviseurs Galen en Thorben met welke vragen mensen bij hen terechtkunnen en of ze nog tips hebben voor mensen die overwegen een opleiding te volgen bij Bestuursacademie Nederland.

Inhoudelijk advies

In de tijd die Galen en Thorben inmiddels als opleidingsadviseur bij Bestuursacademie Nederland werken, hebben zij vooral veel praktische vragen voorbij zien komen. Galen: “Mensen willen bijvoorbeeld graag weten wanneer een opleiding gepland staat, of ze zich nog kunnen aanmelden en hoever van tevoren ze zich dienen aan te melden.”

Maar de opleidingsadviseurs kunnen ook gebeld worden voor een inhoudelijk advies. “We verdiepen ons in de vraag van de potentiële cursist en proberen zo veel mogelijk met hem mee te denken”, vertelt Galen. “Daardoor kunnen we goed adviseren welke training of opleiding aansluit bij een bepaalde functie.” Thorben vult aan: “Bovendien hebben wij veel kennis van het portfolio van Bestuursacademie Nederland. Wij kunnen mensen dus precies vertellen wat ze allemaal weten en kunnen na het volgen van een opleiding.”


HBO-programma’s en Masters

De laatste tijd zien Galen en Thorben steeds vaker vragen over HBO Bachelors en Masters voorbijkomen. Thorben: “Wat niet iedereen weet, is dat onze HBO Bachelors en Masters bestaan uit deelprogramma’s. De 1-jarige HBO Bestuurskunde bijvoorbeeld is dus geen volledige Bacheloropleiding, maar een onderdeel van de Bachelor Bestuurskunde.” Galen: “Deelprogramma’s zijn ideaal voor wie zich niet meteen kan of wil inschrijven voor een volledige Bachelor. Een volledige Bachelor is niet altijd binnen handbereik, een deelprogramma of een losse module vaak wel.”


Meedenken

Wat vinden Galen en Thorben eigenlijk het allerleukst aan hun werk als opleidingsadviseur? Daar zijn ze het over eens: dat ze echt met mensen kunnen meedenken. Zo bellen er bijvoorbeeld regelmatig mensen die binnen hun afdeling willen doorgroeien of hun ervaring met een diploma willen verzilveren. Galen: “Verder geven we opleidingsadvies aan mensen die net werkzaam zijn binnen de gemeente. Hierbij houden we rekening met hun leerdoelen en leerbehoefte.”

De heren benadrukken wel dat het belangrijk is dat potentiële cursisten zelf al weten welke richting ze op willen. Thorben: “Van ons wordt verwacht dat wij flexibel zijn, maar ook dat wij expertise in alle vakgebieden hebben. Dat maakt het voor ons zo uitdagend. Het kan ons goed helpen wanneer de potentiële cursist zo veel mogelijk informatie geeft over bijvoorbeeld zijn leerdoelen.”


Tips

Galen geeft dan ook als tip om te werken vanuit een plan van aanpak of opleidingsplan. “Kijk goed naar welke doelstellingen je wilt behalen door een diploma te volgen, en wat je leerwensen zijn. Wil je een opleiding volgen, omdat je wilt doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een theoretische onderbouwing van de ervaring die je al hebt? Vaak hebben mensen dit niet helemaal helder.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.