of 59123 LinkedIn

Kansen voor young professionals in de publieke sector

Kansen voor young professionals in de publieke sector. De vergrijzing slaat toe binnen de publieke sector en er is veel vraag naar jonge, talentvolle financieel professionals met moderne communicatieve vaardigheden en een frisse blik.
Reageer

De vergrijzing slaat toe binnen de publieke sector en er is veel vraag naar jonge, talentvolle financieel professionals met moderne communicatieve vaardigheden en een frisse blik. Daarom richt Ajilon Young Professionals zich met het traineeship Finance & Control voor de volle honderd procent op de publieke sector.

Vooraf adviezen geven in plaats van achteraf controles uitoefenen

Ernst de Vink van Ajilon Young Professionals vertelt: “Veel financials in deze sector zijn boven de vijftig en richten de blik nog steeds naar binnen. Deze tijd vraagt echter om financieel adviseurs die meer naar buiten treden, vooraf adviezen geven in plaats van achteraf controles uitoefenen. Daar is nu ook meer gelegenheid voor. Door de toenemende automatisering wordt namelijk veel werk, zoals controlewerkzaamheden, uit handen genomen.”

 

De nieuwe financieel adviseur

De Vink schetst hiermee het profiel van, zoals ze dat bij Ajilon Young Professionals noemen, de nieuwe financieel adviseur. Overheidsinstanties halen hem graag in huis, maar op eigen kracht wil dat lang niet altijd lukken. Ze kampen met een imagoprobleem. Want werken bij een gemeente – dat is toch niet sexy? Die opvatting heerst onder veel jonge talenten. Een hardnekkig misverstand. Maar ook blijken veel sollicitanten niet over de gewenste kennis of relevante werkervaring te beschikken. Ze worden dan als niet geschikt beoordeeld en worden afgewezen.

 

Op maat gesneden leertraject

Ajilon Young Professionals weet beide obstakels te elimineren. Waar nodig worden twijfelende professionals ervan overtuigd dat ook bij de overheid een interessante, uitdagende loopbaan kan wachten. Ook het ontbreken van de vereiste kennis wordt opgelost. Kandidaten die zijn geselecteerd en met wie de opdrachtgever in zee wil, volgen 2 jaar lang een op maat gesneden leertraject. Aan de orde komen specifieke organisatorische en bestuurlijke verantwoordelijkheden, financiële verslaggeving en de diverse geldstromen. Een vast onderdeel vormt een BBV-cursus (Besluit Begroting en Verantwoording voor provincies en gemeenten). De trainees raken verder vertrouwd met de thema’s Planning & Control en Adviesvaardigheid en ontwikkelen een ‘politieke antenne’. Dat is van belang om, zoals De Vink het omschrijft, ‘te kunnen laveren tussen de verschillende politieke belangen’. Het traineeship wordt afgesloten met een presentatie over hun eindopdracht.

Meer weten over deze succesformule? Neem dan via telefoonnummer 035 - 20 04 864 contact op met de incompanyafdeling van Bestuursacademie Nederland.

 

Is het traineeship Finance & Control iets voor jou?

Ben jij een young professional en heb je interesse om door Ajilon Young Professionals en Bestuursacademie Nederland te worden opgeleid voor een financiële functie binnen de publieke sector? Neem dan contact op met onze incompanyafdeling via 035 - 20 04 864.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.