of 59250 LinkedIn

Goed voorbereid aan de slag op het stembureau

Goed voorbereid aan de slag op het stembureau. Wat zijn de wettelijke procedures en wat is de gang van zaken op een stembureau?
1 reactie

Op 15 maart 2017 zijn de volgende Tweede Kamer-verkiezingen. Bent u hier op de een of andere manier bij betrokken, bijvoorbeeld als organisator of als stembureaulid of -voorzitter? Na een van de onderstaande trainingen weet u alles wat u moet weten om vanuit uw rol bij te dragen aan een vlekkeloos verloop van de verkiezingen. 

Verkiezingstrainingen van Bestuursacademie Nederland

Bestuursacademie Nederland verzorgt in december 2016 en januari 2017 3 trainingen voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij verkiezingen. De training Aan de Slag op het Stembureau is zeer geschikt voor (nieuwe) stembureauleden die uitgebreid geïnformeerd willen worden over de wettelijke procedures en gang van zaken op een stembureau. Bent u stembureauvoorzitter? Dan is de training Hoe werkt een Stembureau interessant voor u. In deze training leert u hoe u stembureaus moet aansturen, maar ook welke maatregelen getroffen dienen te worden bij onregelmatigheden voor, tijdens of na het uitbrengen van de stemmen. Organisatoren van verkiezingen, ten slotte, zullen veel baat hebben bij de training Organiseren van Verkiezingen. U leert over wettelijke eisen en regelingen rondom stemdistrictindeling, kandidaatstelling en zetelverdeling. Ook de organisatie van de verkiezingen en de inzet van campagnematerialen komen aan de orde.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marquis de Canteclair (em) op
Leer ik dan ook de methode Plasterk (met het rode potlood de computer bedienen)

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start nu

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

Agenda

18 & 19 april  

NVVB Landelijk Congres

26 & 27 juni 

VNG Congres

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.