of 59250 LinkedIn

Denk met ons mee over het onderwijs voor de ambtenaar van de toekomst

Denk met ons mee over het onderwijs voor de ambtenaar van de toekomst
Reageer

In december 2015 vond Serious Request – de jaarlijkse actie van 3FM voor het Rode Kruis – plaats in Heerlen. In totaal werd er ruim 7,5 miljoen euro opgehaald voor jongeren in oorlogsgebieden. Ook dit jaar leverde het ambtenareninitiatief Serious Ambtenaar weer een aanzienlijke bijdrage: er kon een cheque met een bedrag van 450.000 euro naar Heerlen gebracht worden.

Voor Serious Ambtenaar dienen organisaties, waaronder Bestuursacademie Nederland, een opdracht/vraagstuk in, samen met een donatie van 5.000 euro. Ambtenaren kunnen zich vrijwillig opgeven om zich in hun eigen tijd 2 dagen vast te bijten in zo’n opdracht. Dit doen ze niet alleen, maar in teams van 8-10 enthousiaste vrijwilligers. Zo dragen ze niet alleen bij aan een goed doel, maar kunnen ze tegelijkertijd kennis uitwisselen, netwerken en samenwerken met collega’s uit andere vakgebieden.
 
Doe mee aan onze opdracht
Als opleider van het openbaar bestuur gaat onze opdracht natuurlijk over onderwijs; in een zich snel ontwikkelende maatschappij, waarin de rol en de manier van werken van ambtenaren verandert, moet immers ook het onderwijs mee-innoveren. Wij zijn daarom heel benieuwd hoe jij het onderwijs voor de moderne ambtenaar voor je ziet. Moet klassikaal onderwijs volledig worden vervangen door online colleges? Moet er meer gericht worden op learning on the job? Wij zijn erg benieuwd naar jouw visie en aanbevelingen!
 
Wil jij meedenken over het ambtenarenonderwijs van de toekomst? Meld je dan aan via Serious Ambtenaar en wie weet zien wij jou op 1 en 8 april op ons hoofdkantoor in Hilversum! Meer lezen over onze opdracht? Klik dan hier.

 

Reacties
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.