of 59250 LinkedIn

Ajilon lanceert financieel traineeship publieke sector

Reageer

Ajilon Young Professionals heeft in samenwerking met Bestuursacademie Nederland een nieuw Traineeship Finance & Control gelanceerd dat zich volledig richt op de publieke sector. Hiermee wordt ingespeeld op een breed gedragen vraag naar jonge financiële professionals onder gemeenten, provincies en andere publieke organisaties. Veel organisaties kampen namelijk met een vergrijzend personeelsbestand en een geringe aanwas van jong talent.

Vooral bij decentrale overheden zijn grote veranderingen gaande die ook een grote invloed hebben op de eisen aan de financieel adviseur/ consulent. Zo krijgen gemeenten meer taken van het Rijk, die tevens van hen eist dat de beschikbare financiële middelen effectiever en vooral efficiënter worden besteed. Dit vraagt om meer sturing vanuit de financiële afdeling richting andere (beleids)afdelingen en meer samenwerking met lokale en regionale partners. Financieel adviseurs dienen daarom over competenties te beschikken als: organisatiesensitiviteit, aanpassingsvermogen, communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid.

 

Selectie kandidaten

Bij Ajilon Young Professionals (YP) wordt verder gekeken dan alleen naar iemands studie en werkervaring. Natuurlijke karaktereigenschappen, leervermogen en een ambitie die passen bij de rol van financieel adviseur zijn minstens zo belangrijk. Ajilon YP gelooft namelijk dat vakinhoudelijke kennis prima on-the-job kan worden geleerd, mits een kandidaat over de juiste persoonlijkheidskenmerken beschikt. Hans Haselhorst, Manager Sales: ‘Het schaap met de vijf poten bestaat niet; bestaande functieprofielen tegen cv’s aanhouden werkt niet meer.’

 

Praktijkgerichte opleiding

Deze persoonlijke focus van Ajilon YP komt nadrukkelijk tot uiting in de opbouw van het Traineeship Finance & Control. Naast de werkzaamheden die de trainee vervult bij overheidsorganisaties, wordt veel tijd gereserveerd voor het volgen van een praktijkgerichte opleiding in samenwerking met de Bestuursacademie Nederland. Zij geldt van oudsher als hét kennisorgaan voor het openbaar bestuur. Dankzij deze combinatie leert de trainee in een periode van twee jaar alles over het financiële reilen en zeilen bij gemeenten en provincies, vanaf de financiële basiskennis tot en met adviesvaardigheden.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Nog belangrijker dan de praktijkgerichte opleidingsfaciliteiten is dat trainees persoonlijk worden begeleid door een fieldmanager. Deze helpt de trainee onder andere bij opstellen van een Talent Ontwikkelingsplan. Daarnaast leren trainees zichzelf op persoonlijk vlak beter kennen en verder ontwikkelen gedurende verschillende alternatieve en inspirerende trainingssessies. Uitgaande van zijn/haar kwaliteiten gaan de accountmanagers van Ajilon YP op zoek naar een passende opdrachtgever.

 

Over Ajilon
Ajilon biedt bedrijven, overheden en non-profit organisaties persoonlijke en deskundige oplossingen voor Professional Staffing vraagstukken met de focus op Engineering, Finance, IT, Technology, Freelance en Young Professionals. Ajilon is onderdeel van Adecco Group Nederland die voorts bestaat uit Adecco, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison. Wereldwijd is de Adecco Group de grootste aanbieder van HR-oplossingen met meer dan 32.000 medewerkers, actief vanuit ruim 5.100 kantoren in meer dan 60 landen. Dagelijks verbindt Adecco meer dan 650.000 flexwerkers en professionals met opdrachtgevers. De Adecco Group is een Fortune Global 500 onderneming.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

 

Persoonlijk studieadvies

Wilt u weten welke opleiding of training het best bij u past? Vraag dan een persoonlijk studieadvies aan. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Heeft u vragen dan kunt u ons ook bereiken via info@bestuursacademie.nl of 035 – 760 48 50.

Start binnenkort

Bloggers

Whitepapers

 • Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...

  Overtuigen

  Overtuigen is ‘iemand met bewijzen tot andere gedachten brengen’, lezen we in de...
 • Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...

  Presenteren

  Presenteren. Het woord heeft het al in zich. Het gaat om het geven van een presentje aan je...
 • Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

  Procesbegeleiden

  Veel vraagstukken zijn zo complex dat er vanuit verschillende belangen en disciplines naar...

In één dag weer helemaal op de hoogte

Op de hoogte blijven van alle relevante wijzigingen en ontwikkelingen in uw vakgebied? Kom naar een van de actualiteitendagen. In één dag bent u weer helemaal bij en weet u wat die ontwikkelingen betekenen voor uw dagelijkse praktijk. 

Meer nieuws

Maatwerk

De Bestuursacademie Nederland organiseert opleidingen en trainingen op maat. Op basis van uw wensen en de leerdoelen in uw organisatie stellen we scherpe opleidings- en trainingsprogramma’s samen. We voeren deze trajecten uit waar en wanneer u dat wenst.

 

Laat uw opleidings- of trainingswensen bij ons achter en we nemen snel contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veranderende rol van de overheid

Verwijten aan het adres van burgers dat zij zich niet betrokken voelen bij de publieke zaak of hun verantwoordelijkheid niet nemen, zijn misplaatst. De vitale samenleving, waarin mensen zich volop inzetten, bestaat al. Dat schrijft de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) in zijn advies ‘Loslaten in vertrouwen. Naar een nieuwe verhouding tussen overheid, markt en samenleving.’ In de nieuwe situatie maakt de overheid een bewuste keuze welke rol zij wil spelen bij initiatieven die in de samenleving ontstaan.

 

Wij helpen overheidsorganisaties om te gaan met de veranderende rol van de overheid.