of 59250 LinkedIn

Jonge Ambtenaar van het Jaar

Vier finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar stellen zich voor.

Uit een lange lijst van talentvolle, creatieve, slimme en gepassioneerde dieners van de publieke zaak zijn vier genomineerd voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar. Het jonge ambtenarennetwerk Futur organiseert jaarlijks deze verkiezing. De vier superambtenaren zijn: (vlnr) Maarten Sinnema, (Gemeente Diemen) Ellemieke van Doorn, (Rijkswaterstaat) Maarten Verkerk, (Waterschap AA en Maas) en Wybren Jorritsma (Provincie Friesland). Op 23 januari werd Wybren Jorritsma uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar.

  Nieuws  Nieuws

  • Wybren Jorritsma is donderdagavond in de Utrechtse Winkel van Sinkel uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar.

   Wybren Jorritsma is Jonge Ambtenaar van het Jaar

   Wybren Jorritsma, trainee bij de Provincie Fryslân, is donderdagavond uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar. De woorden See, Feel, Act en Connect vormden de trefwoorden van zijn presentatie, waarmee hij in de Utrechtse Winkel van Sinkel de jury wist te overtuigen.

  • Wybren Jorritsma, jonge ambtenaar bij de provincie Fryslan.

   'Trainee worden is droom van elke afgestudeerde'

   Wybren Jorritsma werkt als trainee bij de Provincie Fryslan en is genomineerd voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar. Hij werkt als projectmanager in de flexpool en dat is naar eigen zeggen een droombaan. ‘Je werkt als ondernemer en komt in de hele organisatie, dat is ontzettend boeiend. ‘

  • Industrieel ontwerper Ellemieke van Doorn kan haar creatieve ei zeker kwijt bij Rijkswaterstaat. Ze is één van de vier genomineerden voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar.

   Een creatieveling bij Rijkswaterstaat

   De enige dame in het gezelschap van de vier finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar is Ellemieke van Doorn (29). Ze is adviseur verkeerssystemen/functioneel beheerder bij Rijkswaterstaat. Op de vraag waarom nou juist zij op de shortlist is terechtgekomen wist ze zelf in de eerste instantie ook geen antwoord. ‘Ik heb het dus maar gewoon aan de jury gevraagd: “Waarom ik?” Hun antwoord was dat ik een positief-kritische houding heb en mezelf blijf. Dat klopt wel. Als ik ergens voor sta dan doe ik het ook.’

  • Inhoudelijk gedreven, op het snijvlak van politiek en beleid. Daar bevindt de ambitieuze Maarten Sinnema (29) zich het liefst. Hij is een van de vier genomineerden voor de verkiezing van Jonge Ambtenaar van het Jaar.

   Jonge ambtenaar houdt van politiek en beleid

   Maarten Sinnema (29), een van de vier finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar 2014 is een druk baasje. Officieel is hij adviseur directie en bestuur bij de gemeente Diemen, maar zijn werkweek is met meer dan dat gevuld. Zo woont hij gemeenteraadsvergaderingen bij, is hij lijstduwer voor de PvdA in Den Haag en vult hij een dag in de week met ‘persoonlijke en professionele ontwikkeling.’ Daarnaast houdt hij ook zijn eigen website www.maartensinnema.nl nauwkeurig bij met updates van zijn ‘klussen’, blogs en wetenswaardigheden voor ambtenaren. En hoewel hij de dertig nog niet eens heeft aangetikt, heeft hij ook al een carrière in het bedrijfsleven achter de rug.

  • Maarten Verkerk, finalist Jonge Ambtenaar

   Jonge ambtenaar Maarten wil moeilijke doelen

   ‘Een stem op mij is een ode aan een professional. Inhoudelijke gedrevenheid zie ik overal om me heen en dat wil ik graag uitdragen als Jonge Ambtenaar van het jaar.’ Maarten Verkerk (32), finalist van de ambtenarenverkiezingen, weet het mooi te verwoorden in zijn campagnefilmpje op YouTube. Maar wat bedoelt hij hier eigenlijk mee? Binnenlands Bestuur voelt hem en de andere drie finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar aan de tand.

  Partnernieuws  Partnernieuws

  • Vrijwilligers JAD'14

   Reageer

   De Jonge Ambtenarendag 2014 is inmiddels uitverkocht maar wil jij toch aanwezig zijn? Om de JAD'14 tot een succes te maken is de organisatie op zoek naar jonge ambtenaren die op 27 maart als vrijwilliger de organisatie willen ondersteunen. In ruil voor je inzet zorgen wij voor de lunch, de borrel en natuurlijk een leuke netwerkmogelijkheid!

   Heb jij zin om tijdens de JAD als vrijwilliger aan de slag te gaan? Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar info@jongeambtenarendag.nl met het onderwerp 'vrijwilliger JAD'14', dan nemen wij snel contact met je op!

  • JAD'14: uitverkocht!

   Reageer

   Een week na de opening van de aanmelding is de JAD'14 uitverkocht! Op 27 maart zal de Grote Kerk in Den Haag vol zitten met enthousiaste jonge ambtenaren.

    

   Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, mocht je de JAD'14 niet willen missen. Stuur dan een mailtje naar info@jongeambtenarendag.nl met het onderwerp 'wachtlijst JAD'14'. De eerste 50 personen zullen we benaderen indien er plaatsen vrijkomen.

  • We doen mee aan de Jonge Ambtenaren Dag

   Reageer

   Op 27 maart 2014 is de Jonge Ambtenarendag 2014. Dit jaar met het thema: Your extreme make-overheid! PBLQ ROI organiseert een aantal sessies.

    

   We bevinden ons niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk. De overheid gaat een transitie tegemoet en jíj bent degene die dit gaat realiseren. Verander de manier waarop jij functioneert, verander de overheid. Jij bent jouw overheid!

  • Jonge Ambtenarendag 2014 in Den Haag op 27 maart!

   Reageer

   Het aftellen is begonnen… op donderdag 27 maart is de Jonge Ambtenarendag 2014 in Den Haag. Het thema van dit jaar is "Your extreme make-overheid". Een actueel thema in een stad die zelf, samen met andere overheidsinstellingen, volop in beweging is. Hoe beweeg jij je in een organisatie die een make-over ondergaat? De JAD’14 biedt je de mogelijkheid jezelf uit te dagen, nieuwe kennis op te doen en je netwerk te vergroten.

  • JAD'14: Your extreme make-overheid!

   Reageer

   Het nieuwe jaar is begonnen en ook de voorbereidingen voor de 8e editie van de Jonge Ambtenarendag '14 zijn in volle gang. Lees op onze vernieuwde website meer over het thema 'Your extreme make-overheid' en het programma en zorg dat je er op 27 maart as. bij bent in de Grote Kerk in Den Haag.

Vacatures

De nieuwe BB is uit!

Afbeelding

  * Verkiezingsthema's: wietteelt en tegenprestaties
  * Interview met burgemeester Maarten Houben
  * Tikje minder trendsettend in Hollands Kroon
  *  Van vrijstaat tot modelpark
  * Eerder grip op werkmigrant
  * Essay: Het grondrecht op afwijken

  * Sorry: tekorten bijstand nopen tot bezuinigen

  * Special Opleidingen:

           - Van stijf ambtelijk naar Barbapapa
           - Van specialisten naar alleskunner

           - Komt een trainee bij de wethouder 
           - Heb meer ideeënseks!       

           Lees Binnenlands Bestuur hier online

 

Partners