of 63966 LinkedIn

Jonge Ambtenaar van het Jaar

Vier finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar stellen zich voor.

Uit een lange lijst van talentvolle, creatieve, slimme en gepassioneerde dieners van de publieke zaak zijn vier genomineerd voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar. Het jonge ambtenarennetwerk Futur organiseert jaarlijks deze verkiezing. De vier superambtenaren zijn: (vlnr) Maarten Sinnema, (Gemeente Diemen) Ellemieke van Doorn, (Rijkswaterstaat) Maarten Verkerk, (Waterschap AA en Maas) en Wybren Jorritsma (Provincie Friesland). Op 23 januari werd Wybren Jorritsma uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar.

  Nieuws  Nieuws

  • Wybren Jorritsma is donderdagavond in de Utrechtse Winkel van Sinkel uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar.

   Wybren Jorritsma is Jonge Ambtenaar van het Jaar

   Wybren Jorritsma, trainee bij de Provincie Fryslân, is donderdagavond uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar. De woorden See, Feel, Act en Connect vormden de trefwoorden van zijn presentatie, waarmee hij in de Utrechtse Winkel van Sinkel de jury wist te overtuigen.

  • Wybren Jorritsma, jonge ambtenaar bij de provincie Fryslan.

   'Trainee worden is droom van elke afgestudeerde'

   Wybren Jorritsma werkt als trainee bij de Provincie Fryslan en is genomineerd voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar. Hij werkt als projectmanager in de flexpool en dat is naar eigen zeggen een droombaan. ‘Je werkt als ondernemer en komt in de hele organisatie, dat is ontzettend boeiend. ‘

  • Industrieel ontwerper Ellemieke van Doorn kan haar creatieve ei zeker kwijt bij Rijkswaterstaat. Ze is één van de vier genomineerden voor de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar.

   Een creatieveling bij Rijkswaterstaat

   De enige dame in het gezelschap van de vier finalisten van de Jonge Ambtenaar van het Jaar is Ellemieke van Doorn (29). Ze is adviseur verkeerssystemen/functioneel beheerder bij Rijkswaterstaat. Op de vraag waarom nou juist zij op de shortlist is terechtgekomen wist ze zelf in de eerste instantie ook geen antwoord. ‘Ik heb het dus maar gewoon aan de jury gevraagd: “Waarom ik?” Hun antwoord was dat ik een positief-kritische houding heb en mezelf blijf. Dat klopt wel. Als ik ergens voor sta dan doe ik het ook.’

  • Inhoudelijk gedreven, op het snijvlak van politiek en beleid. Daar bevindt de ambitieuze Maarten Sinnema (29) zich het liefst. Hij is een van de vier genomineerden voor de verkiezing van Jonge Ambtenaar van het Jaar.

   Jonge ambtenaar houdt van politiek en beleid

   Maarten Sinnema (29), een van de vier finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar 2014 is een druk baasje. Officieel is hij adviseur directie en bestuur bij de gemeente Diemen, maar zijn werkweek is met meer dan dat gevuld. Zo woont hij gemeenteraadsvergaderingen bij, is hij lijstduwer voor de PvdA in Den Haag en vult hij een dag in de week met ‘persoonlijke en professionele ontwikkeling.’ Daarnaast houdt hij ook zijn eigen website www.maartensinnema.nl nauwkeurig bij met updates van zijn ‘klussen’, blogs en wetenswaardigheden voor ambtenaren. En hoewel hij de dertig nog niet eens heeft aangetikt, heeft hij ook al een carrière in het bedrijfsleven achter de rug.

  • Maarten Verkerk, finalist Jonge Ambtenaar

   Jonge ambtenaar Maarten wil moeilijke doelen

   ‘Een stem op mij is een ode aan een professional. Inhoudelijke gedrevenheid zie ik overal om me heen en dat wil ik graag uitdragen als Jonge Ambtenaar van het jaar.’ Maarten Verkerk (32), finalist van de ambtenarenverkiezingen, weet het mooi te verwoorden in zijn campagnefilmpje op YouTube. Maar wat bedoelt hij hier eigenlijk mee? Binnenlands Bestuur voelt hem en de andere drie finalisten van de verkiezing Jonge Ambtenaar van het jaar aan de tand.

  Partnernieuws  Partnernieuws

Vacatures

De nieuwe BB is uit!

Afbeelding

Met deze week: 

- Corona vergroot ongelijkheid

- Andere aanpak multiprobleemgezinnen

- Lokaal mediabeleid: wie bepaalt?

- Gemeentelogo’s als inburgeringscursus

- De druugste stad van Nederland

- Elke ambtenaar moet participeren

- Gemeenten kiezen te makkelijk voor woningbouw

- Den Haag massaal gehackt

 

Lees Binnenlands Bestuur hier online

Partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!