of 64621 LinkedIn

De werkdag van...Jenny Zerfowski

Leeftijd
28 jaar
Functie
Raadslid en salesmedewerker
Werkgever
PVV, telecombedrijf (wil niet genoemd worden)
Plaats
Almere, Amsterdam
Salaris
'Niet nodig te vermelden'
Vorige baan
Accountmanager, Gouden Gids, Barneveld

Agenda

Op dit moment combineer ik een fulltime salesbaan met mijn raadswerk. Ik ben een Ingrid. Een doorsnee hardwerkend mens die het in haar portemonnee voelt als de parkeervergunning duurder wordt. De PVV is misschien geen reguliere partij, maar ze is recht voor z’n raap en recht uit het hart. Ze weet wat er leeft bij mensen. Vanuit mijn verkopersmentaliteit spreekt me dat aan.

 

Links zegt: de sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. Ik vind dat er een groot verschil bestaat tussen mensen die niet kunnen werken en bijvoorbeeld chronisch ziek zijn, en mensen die niet willen werken en met een grote auto naar de voedselbank rijden. Het moet niet zo zijn dat omdat ik hard werk, een ander minder kan doen.

 

2 februari is een vrij saaie dag. Ik rij dagelijks door de Randstad om zakelijke telecomklanten op te zoeken en te informeren over abonnementen en aanbiedingen. Maar op woensdagen stel ik op kantoor offertes op.

 

Die avond ga ik mijn huiswerk doen voor de raadsvergadering van donderdag. In het begin moesten we ons erg bewijzen als nieuwkomers in Almere. De gevestigde partijen waren niet blij met onze komst. Als ik een vraag stelde, viel een PvdA-collega me meteen aan, waardoor ik even niet wist wat ik moest zeggen. Het was hard werken om alles op de rit te krijgen. Maar mijn dossierkennis is inmiddels enorm gegroeid. Ik laat me niet meer afbluffen.

 

Ik wacht nu op antwoorden van de wethouder over de veiligheid van kindcentra. Ik wil weten of de gemeente de GGD-aanbevelingen heeft overgenomen. Als er al sprake is van te weinig geld voor veilige speelplekken, denk ik: hevel wat van die miljoenen aan kunstsubsidies over naar algemene middelen.

 

Wat hebben jullie gedaan in Almere?

 

Op ons verzoek gaat de wethouder in een sneller tempo zwakke scholen aanpakken. De voorwaarden voor drugsgebruikersopvang in het stadscentrum zijn aangescherpt. We hebben juridische fouten uit de antidiscriminatie verordening gehaald. Het is vechten tegen de bierkaai. We zitten niet in de coalitie en de PvdA houdt veel tegen. Maar ik denk dat we over 3 jaar zo groot zijn dat we wel in de coalitie móeten komen en dan gaan we rammen.

 

Je bent goed klaargestoomd in het Wilders-klasje.

 

Toen ik me in de PVV ging verdiepen, ontdekte ik dat ik het alleen maar met ze eens kon zijn. Na zoveel linkse kabinetten is het tijd voor een ommezwaai. Minder praten, meer doen.

 

Spreekt hier een politica in wording?

 

Ik steek graag mijn handen uit de mouwen en wil niet aan de kant blijven staan. Ik ben in Duitsland geboren en heb al vroeg geleerd op eigen benen te staan. Ik geloof niet in sprookjes maar in concrete verbeteringen zoals lagere belastingen, een strak immigratiebeleid, ouderen die goed verzorgd worden.

Droombaan

Wat is je droombaan over 15 jaar?

 

Dan zit ik in de Tweede Kamer. Ik roep niet ‘als minster van’. Maar ik heb dan zeker mijn sporen verdiend. Ik sta nu op de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen.

 

Ingezonden reactie in Binnenlands Bestuur 5:

‘Op ons verzoek gaat de wethouder in een sneller tempo zwakke scholen aanpakken’, zegt Jenny Zerfowski van de PVV fractie uit Almere in Binnenlands Bestuur van 28 januari jl. Met verbazing las ik deze uitspraak van de PVV-ster. Vooral gezien het feit dat de PVV afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering juist pleitte tegen de investering in het onderwijs.

 

Na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen koos de PVV als grootste partij voor een plaats buiten het college. De coalitie van PvdA, VVD, D66 en CDA/CU, heeft verbetering van onderwijs als één van de drie college-speerpunten een prominente plaats gegeven in het coalitieakkoord. Ondanks de gemeentelijke bezuinigingen trekt het college 5 miljoen euro per jaar uit voor de drie speerpunten.

 

Afgelopen donderdag presenteerde het college op de Politieke Markt de impuls die zij in 2011 wil geven aan het onderwijs. Alle partijen, behalve de PVV, waren enthousiast over deze financiële impuls die het college in samenwerking met de partners wil doen om het onderwijs van achterstand naar voorsprong te brengen. De PVV kondigde in die bijeenkomst een amendement aan op het voorstel waarbij maar liefst 60 procent van de investering niet naar onderwijs maar naar veiligheid moet gaan!

 

Mevrouw Zerfowski pronkt in Binnenlands Bestuur met andermans veren maar tegelijkertijd plukt haar fractie de kip onder de tafel compleet kaal.

 

René Peeters, D66-wethouder onderwijs, sport en jeugd in Almere