of 59250 LinkedIn

Special Juridisch 2016

Thema: claimgedrag burgers


AfbeeldingDe door de overheid gewenste mondigheid heeft zijn prijs. Burgers en bedrijven zetten eerder juridische stappen als zij vinden schade of nadeel te ondervinden door beslissingen van de gemeente. Dat leidt niet alleen tot veel werk, maar soms ook aanzienlijke claims.

 

In deze special belicht Binnenlands Bestuur enkele belangrijke tonelen waar het claimgedrag de kop op steekt, de implicaties ervan en vooral ook hoe juridische claims en financiële schades te voorkomen zijn.

 

 1. Veel gemeenten versoberen de zorg en/of verhogen de eigen bijdrage voor zorgvragers. Verongelijkte burgers dienen daartegen bezwaar in of stappen naar de rechter. Hoe hoog is de stapel bezwaar- en beroepschriften, een jaar nadat de gemeente verantwoordelijk werden voor de zorg?
   
 2. Bedrijven die schade ondervinden van infrastructurele werkzaamheden, kunnen in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de gemeente. In de praktijk blijkt dat er grote verschillen zijn in hoe ruimhartig gemeenten de geleden schade compenseren.
   
 3. Interview met een bestuursrechtjurist die een concreet stappenplan voor beleidsbemiddeling heeft. Iedereen aan tafel krijgen, het probleem in kaart brengen en creatieve oplossingen bedenken die kunnen rekenen op een breed draagvlak.

 

Heeft u interesse om te adverteren en bent u nieuwsgierig naar de advertentiemogelijkheden? Neem dan contact op met de afdeling sales; telefoon 020-57 33 634 of email sales@binnenlandsbestuur.nl.

 

De gehele top van het lokale bestuur heeft een abonnement op Binnenlands Bestuur. Zij ontvangen het blad elke veertien dagen op vrijdag op het huisadres. Het blad is al ruim 35 jaar hét medium voor onafhankelijk nieuws, opinie en achtergrond. Themanummers van Binnenlands Bestuur worden meer dan uitstekend gelezen.

 

De special verschijnt op vrijdag 26 februari 2016. U kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk maandag 22 februari 2016 11.00 uur. 

Facts & Figures

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor de hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid vanaf salarisschaal 8.
 

 • 200.000 unieke bezoekers per maand
 • 900.000 pageviews per maand
 • 9 nieuwsbrieven, totaal ca. 55.000 unieke abonnees
 • Linkedin Groep met ca 59.000 leden
 • Magazine 46.000 abonnees op privé adres
 • Vacaturebank ca 230.000 pageviews per maand

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle interessante advertentiemogelijkheden van Binnenlands Bestuur? Abonneer u op de nieuwsbrief BB adverteren!

Aanmaken

Contact

Uploaden materiaal

Uw advertentie naar ons uploaden zonder advertentiecode? Klik hier en volg de instructies op de site.

 

Wilt u meer informatie over de aanleverspecificaties? Neem contact op met Gerda Bruggeman of Annet van Vliet via sales@binnenlandsbestuur.nl