of 59082 LinkedIn

Special Financiën 2016: De ambtenaar en zijn portemonnee

 

AfbeeldingWie rijk wil worden, kiest beter niet voor het vak van ambtenaar. In de marktsector is de salariëring doorgaans beter. Hooguit waren de secundaire arbeidsvoorwaarden in de publieke sector aantrekkelijker. In hoeverre de economische crisis daar deuken in heeft geslagen, is de vraag. Dat geldt zeker voor het ambtenarenpensioen. De voordeeltjes van het ambtenaarschap lijken vooralsnog in een andere hoek te moeten worden gezocht.

 

 1. ABP pensioen onder druk. De financiële positie van ambtenarenpensioenfonds is vorige maand verder verslechterd. Het grootste pensioenfonds van Nederland zag zijn dekkingsgraad in juli de kritische grens bereiken, waardoor de kans is gegroeid dat de uitkeringen volgend jaar worden verlaagd. De stand van zaken.
   
 2. Waar kunnen ambtenaren hun voordeel mee doen omdat ze ambtenaar zijn? Op het gebied van aankopen, lenen en verzekeren bestaan er gunstige kortingsacties.
   
 3. Bijklussen als ambtenaar in vrije tijd. Extra werk, maar wel extra geld.
   
 4. Secundaire arbeidsvoorwaarden: in hoeverre heeft de crisis tot versobering geleid?

 

De gehele top van het lokale bestuur heeft een abonnement op Binnenlands Bestuur. Zij ontvangen het blad elke veertien dagen op vrijdag op het huisadres. Het blad is al ruim 35 jaar hét medium voor onafhankelijk nieuws, opinie en achtergrond. Themanummers van Binnenlands Bestuur worden meer dan uitstekend gelezen.

 

De special verschijnt op vrijdag 23 september 2016. U kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk maandag 19 september 2016 11.00 uur. 

 

Heeft u interesse om te adverteren?  Neem dan contact op met de afdeling sales; telefoon 020-57 33 634 of email sales@binnenlandsbestuur.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Facts & Figures

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor de hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid vanaf salarisschaal 8.
 

 • 200.000 unieke bezoekers per maand
 • 9 nieuwsbrieven, totaal ca. 53.000 unieke abonnees
 • Linkedin Groep met ca 59.000 leden
 • Magazine (papieren versie) 40.000 abo (op privé adres)
 • Magazine (digitale versie) 12.000 abo
 • Vacaturebank ca 190.000 pageviews per maand

Contact

Uploaden materiaal

Uw advertentie naar ons uploaden zonder advertentiecode? Klik hier en volg de instructies op de site.

 

Wilt u meer informatie over de aanleverspecificaties? Neem contact op met Gerda Bruggeman of Annet van Vliet via sales@binnenlandsbestuur.nl