of 59250 LinkedIn

Special Financiën 2015

Grote financiële risico's decentralisaties

 

Met de overheveling van jeugd, werk en zorg is het budget van gemeenten met ruim 8 miljard euro toegenomen. In de special Financiën besteedt Binnenlands Bestuur aandacht aan de financiële risico’s die deze decentralisaties met zich meebrengen. Een verkeerde inschatting van de uitvoeringskosten levert al gauw een forse tegenvaller op. Maar er is ook winst te behalen door vernieuwde financiële constructies en regionale samenwerking.

 

De volgende onderwerpen komen in de special aan bod:

1. De financiële risico’s van de decentralisaties voor gemeenten. Welke zijn dit en hoe kan je deze managen?

 

2. De uitvoering van de taken in het sociaal domein moet in regionaal verband, belangrijk hierin is hoe de kosten en risico's worden verevend;

 

3. Is het slim om met stijdende budgetten te bezuinigen op de rekenkamer?

 

4. Er is minder budget voor Wmo-taken. Gemeenten hebben daar hun beleid op aangepast. Bezwaarschriften kunnen een lelijke streep door de rekening betekenen.

 

5. Slim inkopen en aanbesteden kan geld opleveren maar hoe doe je dat?

 

Ziet u raakvlakken met bovenstaande onderwerpen? Neem dan contact op met de afdeling sales voor informatie en advies over de diverse advertentiemogelijkheden. T: 020-57 33 634 of E:sales@binnenlandsbestuur.nl.

 

De special verschijnt op vrijdag 19 juni 2015. U kunt uw advertentie reserveren tot uiterlijk vrijdag 15 juni 2015 11.00 uur.

 

De gehele top van het lokale bestuur heeft een abonnement op Binnenlands Bestuur. Zij ontvangen het blad elke veertien dagen op vrijdag op het huisadres. Het blad is al ruim 35 jaar hét medium voor onafhankelijk nieuws, opinie en achtergrond. Themanummers van Binnenlands Bestuur worden meer dan uitstekend gelezen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Facts & Figures

Binnenlands Bestuur is een onafhankelijk platform voor de hoger opgeleide ambtenaren en bestuurders bij de overheid vanaf salarisschaal 8.
 

  • 200.000 unieke bezoekers per maand
  • 900.000 pageviews per maand
  • 9 nieuwsbrieven, totaal ca. 55.000 unieke abonnees
  • Linkedin Groep met ca 59.000 leden
  • Magazine 46.000 abonnees op privé adres
  • Vacaturebank ca 230.000 pageviews per maand

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle interessante advertentiemogelijkheden van Binnenlands Bestuur? Abonneer u op de nieuwsbrief BB adverteren!

Aanmaken

Contact

Uploaden materiaal

Uw advertentie naar ons uploaden zonder advertentiecode? Klik hier en volg de instructies op de site.

 

Wilt u meer informatie over de aanleverspecificaties? Neem contact op met Gerda Bruggeman of Annet van Vliet via sales@binnenlandsbestuur.nl