of 63428 LinkedIn

Zorg-Lokaal

Zorg-Lokaal streeft naar stuur- en managementinformatie voor rechtmatig en doelmatig verantwoorde zorginzet vanuit het sociaal domein (Wmo/Jeugdwet). Gebaseerd op data uit gecontroleerd uitgevoerde en up-to-date geautomatiseerde administratie en onderzoek naar zorglevering. Dit zonder grote IT-investeringen of het aannemen van extra personeel.

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet. Dit doen we door het bieden van diverse oplossingen op het gebied van:

 

Administratie Wmo/Jeugdwet
Het administratieve proces rondom Wmo en/of Jeugdwet voeren we geheel of gedeeltelijk uit. Dit van totale ontzorging vanaf de toewijzing tot aan de accountantsverklaring.

 • Jaarlijks passeren honderden notaregels van zorgaanbieders ons eigen digitale platform Zorg-Portaal voor iJw/iWmo berichtenverkeer.
 • Onze experts staan vijf dagen per week klaar voor vragen vanuit gemeenten, zorgaanbieders en burgers.
 • Jaarlijks ontvangt de gemeente een controleverklaring over het uitgevoerde administratieve proces.


Dashboard
Ons dashboard geeft contractmanagement, beleid, financiën, administratieve uitvoering en wijkteams overzichtelijk inzicht voor toekomstgerichte sturing op lokale zorg. Dit dashboard is een veilig en betrouwbaar platform dat op basis van data uit administratieve backoffice processen interactief inzicht met benchmarkmogelijkheden voor u als gemeente biedt.


Onderzoek
Het uitvoeren van onderzoek levert gemeenten stuur- en managementinformatie rondom de rechtmatig,- en doelmatigheid van zorglevering. Wat veroorzaakt financiële tekorten? Is de zorg die aan een cliënt werd toegekend, geleverd conform gemaakte afspraken? Is het gewenste resultaat bereikt? Is de cliënt tevreden over de geleverde zorg? Dit alles maken wij voor uw gemeente inzichtelijk.


Consultancy en projectmatige ondersteuning
Om grip op Wmo en/of Jeugdwet zorginzet te hebben wordt data voor stuur- en managementinformatie gegenereerd uit de gemeentelijke administratieve organisatie. Administratieve processen en systemen moeten hiervoor op orde zijn en continu aansluiten op landelijke standaarden en overheidsmaatregelen. Onze consultants en backoffice experts adviseren en ondersteunen u als gemeente hier op diverse manieren bij.


Processcans
Om te kunnen sturen op zorginzet en daarmee ook de zorguitgaven is het beschikken over juiste informatie van essentieel belang. Om betrouwbare data te genereren moeten administratieve processen op orde zijn. Voor inzicht in mogelijkheden om de basis op orde te hebben en houden bieden wij twee vormen van processcans aan, namelijk; quickscan en maatwerkscan.

 

Met onze processcans heeft uw gemeente snel inzicht en advies voor verbetering. En geeft antwoord op vragen als; Zijn administratieve processen rondom zorginzet vanuit de Wmo en/of Jeugdwet verantwoord georganiseerd? Draagt de data uit deze administratie bij aan effectieve stuur- en managementinformatie?


Dienstenvoucher
Wilt uw gemeente extra ondersteuning geven aan huishoudens middels dienstenvouchers? Onze technische (softwarematige) en administratieve oplossing maakt dit mogelijk. Voor een succesvolle invulling is het gemeentebeleid leidend. Met ons toegankelijk digitaal dienstenvoucher-portaal en onze backoffice ontzorgen we uw gemeente, de dienstverlener en de burger.

 

Kiest ook uw gemeente ervoor om bijvoorbeeld de administratieve processen voor Wmo/Jeugdwet geheel of gedeeltelijk uit te laten voeren door Zorg-Lokaal? Dat zorgt voor rechtmatig en doelmatig verantwoorde zorginzet? Onze experts gaan graag het gesprek met u aan. Neem gerust contact met ons op via de contactgegevens op deze pagina.


 • Lancering voorspelmodel aan de hand van machine learning. Voorspelmodel voorspelt kosten voor Wmo en Jeugd

  Lancering voorspelmodel aan de hand van machine learning

  Zorg-Lokaal Reageer
  Vanuit realtime data levert Zorg-Lokaal managementinformatie aan gemeenten. Met realtime data als uitgangspunt heeft Zorg-Lokaal de afgelopen tijd hard gewerkt aan een voorspelmodel dat de kosten …
 • Realtime data | De toekomst van ons voorspelmodel. Voorspelling van de kosten voor Wmo en Jeugd

  Realtime data | De toekomst van ons voorspelmodel

  Zorg-Lokaal Reageer
  Vanuit realtime data levert Zorg-Lokaal managementinformatie aan gemeenten. Met realtime data als uitgangspunt is Zorg-Lokaal gaan werken aan een voorspelmodel dat de kosten voor Wmo en Jeugd …
 • Hoe ga je om met financiële tekorten? Grip op verantwoorde zorg terugkrijgen

  Hoe ga je om met financiële tekorten?

  Zorg-Lokaal Reageer
  Middels deze whitepaper willen wij graag laten zien hoe jij als gemeente de grip op verantwoorde zorg terugkrijgt. Het is ons doel om gemeenten te ondersteunen bij het uitvoeren van de complexe …
 • Welkom Armin | Juridisch Consultant Zorg-Lokaal. Analytisch, mondig en gedisciplineerd

  Welkom Armin | Juridisch Consultant Zorg-Lokaal

  Zorg-Lokaal Reageer
  Sinds een korte tijd maakt Armin Halilovic deel uit van het consultancy team van Zorg-Lokaal. Armin is iemand met een scherp analytisch vermogen, mondig en erg gedisciplineerd. Zijn vaardigheden en …
 • Het nieuwe 323-declaratiebericht in de praktijk. Wat is de impact in de praktijk?

  Het nieuwe 323-declaratiebericht in de praktijk

  Zorg-Lokaal Reageer
  Inmiddels zijn we al ruim drie maanden live met de 3.0 iStandaarden. Deze omvangrijke release bevat onder andere het nieuwe 323-declaratiebericht voor de iWmo en iJw. De werkwijze en invulling van …
 • Wmo en Jeugdwet administratie efficiënter inrichten. Grip op verantwoorde zorg

  Wmo en Jeugdwet administratie efficiënter inrichten

  Zorg-Lokaal Reageer
  Grip op verantwoorde zorg. Zorg-Lokaal helpt gemeenten om toegekende zorg verantwoord uit te voeren. Dit door middel van georganiseerde administratieve processen, maar ook door het geven van stuur- …
 • Het nieuwe woonplaatsbeginsel Jeugd. Begin op tijd met de voorbereidingen

  Het nieuwe woonplaatsbeginsel Jeugd

  Zorg-Lokaal Reageer
  Begin op tijd met de voorbereidingen. Het nieuwe woonplaatsbeginsel Jeugd gaat in op 1 januari 2022. Ondanks dat het nog ver weg lijkt, is het belangrijk dat gemeenten met de voorbereiding gaan …

Contactgegevens

Zorg-Lokaal

Wilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard
Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meest gelezen

Bloggers

Whitepapers