of 64740 LinkedIn

Zorg-Lokaal

Zorg-Lokaal streeft naar stuur- en managementinformatie voor rechtmatig en doelmatig verantwoorde zorginzet vanuit het sociaal domein (Wmo/Jeugdwet). Gebaseerd op data uit gecontroleerd uitgevoerde en up-to-date geautomatiseerde administratie en onderzoek naar zorglevering. Dit zonder grote IT-investeringen of het aannemen van extra personeel.

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet. Dit doen we door het bieden van diverse oplossingen op het gebied van:

 

Administratie Wmo/Jeugdwet
Het administratieve proces rondom Wmo en/of Jeugdwet voeren we geheel of gedeeltelijk uit. Dit van totale ontzorging vanaf de toewijzing tot aan de accountantsverklaring.

 • Jaarlijks passeren honderden notaregels van zorgaanbieders ons eigen digitale platform Zorg-Portaal voor iJw/iWmo berichtenverkeer.
 • Onze experts staan vijf dagen per week klaar voor vragen vanuit gemeenten, zorgaanbieders en burgers.
 • Jaarlijks ontvangt de gemeente een controleverklaring over het uitgevoerde administratieve proces.


Dashboard
Ons dashboard geeft contractmanagement, beleid, financiën, administratieve uitvoering en wijkteams overzichtelijk inzicht voor toekomstgerichte sturing op lokale zorg. Dit dashboard is een veilig en betrouwbaar platform dat op basis van data uit administratieve backoffice processen interactief inzicht met benchmarkmogelijkheden voor u als gemeente biedt.


Onderzoek
Het uitvoeren van onderzoek levert gemeenten stuur- en managementinformatie rondom de rechtmatig,- en doelmatigheid van zorglevering. Wat veroorzaakt financiële tekorten? Is de zorg die aan een cliënt werd toegekend, geleverd conform gemaakte afspraken? Is het gewenste resultaat bereikt? Is de cliënt tevreden over de geleverde zorg? Dit alles maken wij voor uw gemeente inzichtelijk.


Consultancy en projectmatige ondersteuning
Om grip op Wmo en/of Jeugdwet zorginzet te hebben wordt data voor stuur- en managementinformatie gegenereerd uit de gemeentelijke administratieve organisatie. Administratieve processen en systemen moeten hiervoor op orde zijn en continu aansluiten op landelijke standaarden en overheidsmaatregelen. Onze consultants en backoffice experts adviseren en ondersteunen u als gemeente hier op diverse manieren bij.


Processcans
Om te kunnen sturen op zorginzet en daarmee ook de zorguitgaven is het beschikken over juiste informatie van essentieel belang. Om betrouwbare data te genereren moeten administratieve processen op orde zijn. Voor inzicht in mogelijkheden om de basis op orde te hebben en houden bieden wij twee vormen van processcans aan, namelijk; quickscan en maatwerkscan.

 

Met onze processcans heeft uw gemeente snel inzicht en advies voor verbetering. En geeft antwoord op vragen als; Zijn administratieve processen rondom zorginzet vanuit de Wmo en/of Jeugdwet verantwoord georganiseerd? Draagt de data uit deze administratie bij aan effectieve stuur- en managementinformatie?


Dienstenvoucher
Wilt uw gemeente extra ondersteuning geven aan huishoudens middels dienstenvouchers? Onze technische (softwarematige) en administratieve oplossing maakt dit mogelijk. Voor een succesvolle invulling is het gemeentebeleid leidend. Met ons toegankelijk digitaal dienstenvoucher-portaal en onze backoffice ontzorgen we uw gemeente, de dienstverlener en de burger.

 

Kiest ook uw gemeente ervoor om bijvoorbeeld de administratieve processen voor Wmo/Jeugdwet geheel of gedeeltelijk uit te laten voeren door Zorg-Lokaal? Dat zorgt voor rechtmatig en doelmatig verantwoorde zorginzet? Onze experts gaan graag het gesprek met u aan. Neem gerust contact met ons op via de contactgegevens op deze pagina.


 • Inzicht middels data-analyse binnen het sociaal domein. Geen onverwachte kosten als verrassing.

  Inzicht middels data-analyse binnen het sociaal domein

  Zorg-Lokaal Reageer
  Maak kennis met Ricardo Peters, consultant binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal. Als consultant biedt hij gemeenten inzicht middels data-analyse. En zorgt hij ervoor dat gemeenten niet worden …
 • Mantelzorgers zijn onzichtbare helden. Tijd voor grip op de huidige en toekomstige mantelzorg

  Mantelzorgers zijn onzichtbare helden

  Zorg-Lokaal Reageer
  10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we onze waardering extra laten blijken aan deze helden. Een extra schijnwerper is meer dan verdiend en nodig.
 • Hoe ziet het proces van prestatielevering Pgb eruit? Stap voor stap aanpakken

  Hoe ziet het proces van prestatielevering Pgb eruit?

  Zorg-Lokaal Reageer
  Het uitvoeren van onderzoek betreft prestatielevering Pgb levert stuur- en managementinformatie op. Dit rondom de rechtmatig- en doelmatigheid van zorglevering. Wat veroorzaakt financiële …
 • Grip op organisatorische processen. Samenwerking tussen (regio)gemeenten om alle data te verkrijgen

  Grip op organisatorische processen

  Zorg-Lokaal Reageer
  Daan van Alst is senior consultant binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal. Als consultant heeft hij het doel om te zorgen dat gemeenten grip krijgen op hun organisatorische processen op het …
 • Prestatielevering Pgb, hoe zit dat nu? Wat veroorzaakt financiële tekorten?

  Prestatielevering Pgb, hoe zit dat nu?

  Zorg-Lokaal Reageer
  Het uitvoeren van onderzoek betreft prestatielevering Pgb levert stuur- en managementinformatie op. Dit rondom de rechtmatig- en doelmatigheid van zorglevering. Wat veroorzaakt financiële …
 • Hoe ga je om met financiële tekorten? Grip op verantwoorde zorg terugkrijgen

  Hoe ga je om met financiële tekorten?

  Zorg-Lokaal Reageer
  Middels deze whitepaper willen wij graag laten zien hoe jij als gemeente de grip op verantwoorde zorg terugkrijgt. Het is ons doel om gemeenten te ondersteunen bij het uitvoeren van de complexe …
 • Wie zijn Roxanne en Nick bij Zorg-Lokaal? Kwaliteit en informatieveiligheid hoog in het vaandel

  Wie zijn Roxanne en Nick bij Zorg-Lokaal?

  Zorg-Lokaal Reageer
  Roxanne Schrooijesteijn en Nick van Soest zijn beiden kwaliteitsadviseurs binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal. Naast hun rol als kwaliteitsadviseur hebben ze hun eigen specialisaties. Maar wel …

Contactgegevens

Zorg-Lokaal

Wilhelminastraat 39, 6131 KM Sittard
Postbus 5065, 6130 PB Sittard

 

Meer informatie?
www.zorg-lokaal.nl
info@zorg-lokaal.nl
secretariaat@zorg-lokaal.nl
088 007 9494
ma-vr van 9:00u tot 16:30u

Over ons

Met ons eigen digitaal iJw/iWmo platform Zorg-Portaal en onze experts op het gebied van berichtenverkeer, administratieve en financiële processen, data-analyse en IT helpen we gemeenten bij grip op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo/Jeugdwet.

 

Gemeenten die de administratie Wmo/Jeugdwet door Zorg-Lokaal laten uitvoeren hebben stuur- en managementinformatie vanuit een totaalconcept. Kiest ook uw gemeente voor Zorg-Lokaal? Vraag dan hier een vrijblijvend gesprek aan of download hier alvast onze brochures.

GRIP OP VERANTWOORDE ZORGINZET

Afbeelding

 

Door de toenemende tekorten binnen gemeenten op het gebied van Jeugdzorg en Wmo ervaren steeds meer gemeenten financiële druk. Wij als Zorg-Lokaal laten in deze video zien dat wij de administratieve processen die gemeenten op dit moment uitvoeren, goedkoper en efficiënter kunnen uitvoeren.

 

Bent u naar aanleiding van deze video nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor u als gemeente kunnen betekenen? Lees hier verder of klik hier voor ons contactformulier.

Meest gelezen

Bloggers

Whitepapers