of 59162 LinkedIn

Universiteit Twente

Management in de publieke sector is in beweging. Diverse maatschappelijke, sociale en digitale ontwikkelingen vragen om een andere houding van de publieke professional. Omgaan met mondigere burgers, impact van digitalisering, de invloed van Europa, om maar enkele voorbeelden te noemen. Men verwacht leiderschap en proactiviteit. Maatschappelijke betrokkenheid. Transparantie. Samenwerking met het publieke domein.

Professional Learning & Development

Hoe houdt u als professional binnen een publieke of non-profit organisatie rekening met zoveel verschillende aspecten? Hoe bewaakt een overheidsinstantie toch het algemeen belang? De Master Public Management reikt u actuele kennis en vaardigheden aan om hier op professionele wijze op in te spelen.

 

Met kennis maakt u het verschil
Professional Learning & Development biedt diverse onderwijsprogramma's voor professionals en managers die werkzaam zijn in de publieke sector. Onze studenten worden uitgedaagd over de grenzen van hun vakgebied heen te kijken en dwarsverbanden met andere disciplines te leggen.


 • De mens als zwakke schakel. De technische kant van informatiesystemen is in beginsel overzichtelijk, maar de mens is moeilijk te sturen

  De mens als zwakke schakel

  Universiteit Twente Reageer
  De technische kant van informatiesystemen is in beginsel overzichtelijk, maar de mens is moeilijk te sturen en vaak de zwakke schakel, stelt dr. Jan-Willem Bullee, information risk manager bij Aegon …
 • Het nemen van innovatierisico’s. Om te innoveren móet je risico’s nemen, anders innoveer je niet.

  Het nemen van innovatierisico’s

  Universiteit Twente Reageer
  Met zekerheid in onzekerheid: over innovatie en het nemen van innovatierisico’s. Om te innoveren móet je risico’s nemen, anders innoveer je niet.
 • Hoe Cyber Proof is uw organisatie? Vaak worden cyberkwesties vanuit technisch perspectief bekeken. Maar cybersecurity gaat niet louter om techniek, het is vooral ook mensenwerk.

  Hoe Cyber Proof is uw organisatie?

  Universiteit Twente Reageer
  Data hebben een mooie, maar ook een duistere kant. Vaak worden cyberkwesties vanuit technisch perspectief. Maar cybersecurity gaat niet louter om techniek, het is vooral ook mensenwerk.
 • Kennis én netwerk vergroten. Kennis is vluchtig tegenwoordig, om bij te blijven zul je je moeten blijven scholen en ontwikkelen.

  Kennis én netwerk vergroten

  Universiteit Twente Reageer
  De wereld verandert razendsnel, een leven lang leren is het devies. Leven lang leren met post-academische opleidingen Wilt u bijblijven of uw kennis verdiepen? Dan zijn de post-academische …
 • Hoe maak je het aantrekkelijk voor het topmanagement om over risico’s te praten. Doorbreek de vicieuze cirkel en breng risicovraagstukken voor het voetlicht.

  Adviseren met impact

  Universiteit Twente Reageer
  Marlies Ypma, werkzaam bij de Auditdienst Rijk  (ADR), is een van de sprekers tijdens het Risk & Resilience Festival van de Universiteit Twente op 8 november aanstaande. Een gesprek over …
 • Iedereen is een risicoleider. De traditionele risicomanager onteigent medewerkers van hun verantwoordelijkheid. Risicoleiderschap is juist van iedereen

  Iedereen is een risicoleider

  Universiteit Twente Reageer
  De risicomanager is dood, lang leve de risicoleider! Het verschil tussen die twee volgens Martin van Staveren van de Universiteit Twente: de traditionele risicomanager onteigent medewerkers van …

Contactgegevens

Email: 

Professional-learning@utwente.nl

Website:  www.utwente.nl/pld
Volg ons op  LinkedIn
Tel.nr. 053-4891275

Meest gelezen

Agenda

Kijkje achter de schermen

Alumna Laura Tuller (gemeente Enschede) vertelt in dit korte filmpje waarom zij koos voor de academische parttime opleiding. Wat het heeft betekend voor haar dagelijkse werkpraktijk en over de toegevoegde waarde van de groepsdynamiek.


Aankomende opleidingen

-

 

Masterclass Strategie, Beleid & Politiek

Start op 20 december

-

 

Masterclass Innovatieve Bedrijfsvoering

Start op 20 december

-

Masterclass Risicomanagement in de publiek sector

Start op 20 december

-    

Masterclass Financieel Management & Bedrijfsvoering

Start op 28 maart 2019

-

Masterclass HR-management & Innovatie

Start op 28 maart 2019

-

Master Public Management 

Start op 20 september 2019

-

Meer opleidingen

Persoonlijk studieadvies

Kies ook voor persoonlijke groei. Onze studieadviseur Marjolein van der Leer helpt u graag o.b.v. uw ambities en doelstellingen.

Verdiepen en verbreden van uw kennis?

Bent u een manager, adviseur of projectleider en wilt u de volgende stap zetten in uw carrière?

 

Download nu de brochure!

Onze bloggers

Contactgegevens Universiteit Twente

Professional Learning & Development:

Drienerlolaan 5, 7522 NB Enschede

Postbus 217, 7500 AE  Enschede

Email: 

Professional-learning@utwente.nl

Website:  www.utwente.nl/pld
Volg ons op  LinkedIn
Tel.nr. 053-4891275