of 59345 LinkedIn

UWV

UWV voert als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de werknemersverzekeringen uit, zoals WW, WIA, Wajong, WAO, WAZ, WAZO en Ziektewet. UWV biedt mensen nieuw perspectief om aan werk en maatschappij deel te nemen. Het is onze missie om, samen met onze partners, verschil te maken voor mensen door werken te bevorderen. Als werken onmogelijk is, zorgen we snel voor inkomen.


 • Challenge: technologie voor werknemers met beperking. 'Coalitie voor Technologie en Inclusie' daagt werkgevers, technologieontwikkelaars, werknemers en ondersteuners uit om concrete ideeën in te dienen voor de technologie challenge.

  Challenge: technologie voor werknemers met beperking

  UWV Reageer
  Onderzoek wijst uit dat technologie kansen biedt om werknemers met een beperking te ondersteunen. Maar hoe kan je in de praktijk technologie inzetten om werk voor mensen met een beperking toegankelijker te maken? De begin dit jaar ingestelde  Coalitie voor  Technologie en Inclusie …
 • Regionale samenwerking: nú doorstarten

  Met de P-wet is het meer dan ooit nodig om in de regio de krachten te bundelen. Alleen zo kunnen we zorgen dat burgers met een afstand ook profiteren van de hoogconjunctuur. Samenwerken gaat alleen niet vanzelf.
 • De no-riskpolis in kaart gebracht. Het gebruik van de no-riskpolis door werkgevers voor werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering en minder dan 35% arbeidsongeschikten.

  De no-riskpolis in kaart gebracht

  UWV Reageer
  Het gebruik van de no-riskpolis door werkgevers voor werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering en minder dan 35% arbeidsongeschikten.
 • Aanpak van schulden kan beter. Begin juni bood de staatssecretaris van SZW de Tweede Kamer een brief aan met 40 maatregelen om de positie van mensen met schulden te verbeteren

  Aanpak van schulden kan beter

  UWV 3 reacties
  Bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens hebben problematische schulden of een risico daarop. Begin juni bood de staatssecretaris van SZW de Tweede Kamer een brief aan met 40 maatregelen om de positie van mensen met schulden te verbeteren. De Nationale ombudsman, de Landelijke …
 • Vanaf 2017 weer meer banen bij de overheid. De overheid haakt geleidelijk aan bij de groei van de Nederlandse economie.

  Weer meer banen bij de overheid

  UWV Reageer
  Vorig jaar groeide de werkgelegenheid bij de overheid voor het eerst weer sinds 2010. Het ging om een lichte toename van 3 duizend banen. De overheid haakt geleidelijk aan bij de groei van de Nederlandse economie.
 • Nog nooit zoveel banen in Nederland. De gunstige economische ontwikkelingen zijn duidelijk zichtbaar op de arbeidsmarkt. In 2017 steeg het aantal banen al flink met ruim 200.000

  Nog nooit zoveel banen in Nederland

  UWV Reageer
  De gunstige economische ontwikkelingen zijn duidelijk zichtbaar op de arbeidsmarkt. In 2017 steeg het aantal banen al flink met ruim 200.000. Uit de arbeidsmarktprognose van UWV blijkt dat er de komende twee jaar naar verwachting nog eens 318.000 banen bijkomen. Dit brengt het totaal op een niet …
 • Werk dichterbij voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Meer samenwerking en extra geld om mensen met psychische kwetsbaarheid naar werk te helpen.

  Werk dichterbij voor mensen met psychische kwetsbaarheid

  UWV 2 reacties
  Meer samenwerking en extra geld om mensen met psychische kwetsbaarheid naar werk te helpen. Er komt meer aandacht, samenwerking en geld om mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk te helpen. Want werk kan een enorm positief effect hebben op de psychische gezondheid. Vandaag tekenen GGZ …
 • Kwart langdurig zieken doet beroep op WIA. Wat leren de 42e-weeksmeldingen ons over verzuim bij grote en kleine bedrijven, achtergrondkenmerken, WIA-instroom en verzuimduur?

  Kwart langdurig zieken doet beroep op WIA

  UWV Reageer
  Van de langdurig zieken in dienst bij een werkgever doet een kwart na 2 jaar ziekte een WIA-aanvraag bij UWV. Dit blijkt uit het nieuwste kennisverslag waarin UWV het langdurig ziekteverzuim bij kleine en grote bedrijven analyseert.

Contactgegevens

UWV

La Guardiaweg 36-162, Amsterdam (Hoofdkantoor)

Postbus 58285, 1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meest gelezen

UWV Magazine oktober 2019

Afbeelding

Whitepapers