of 59345 LinkedIn

UWV

UWV voert als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de werknemersverzekeringen uit, zoals WW, WIA, Wajong, WAO, WAZ, WAZO en Ziektewet. UWV biedt mensen nieuw perspectief om aan werk en maatschappij deel te nemen. Het is onze missie om, samen met onze partners, verschil te maken voor mensen door werken te bevorderen. Als werken onmogelijk is, zorgen we snel voor inkomen.


 • Regio in Beeld. Inzicht in de kansen en knelpunten voor werkzoekenden en werkgevers

  Regio in Beeld

  Reageer
  Regio in Beeld geeft u per regio inzicht in de kansen en knelpunten voor werkzoekenden en werkgevers. Daarnaast vindt u er informatie over beschikbare banen, vacatures en onbenut arbeidspotentieel. Verschillen hiertussen vormen de uitdagingen voor de regionale arbeidsmarkt. Op dit moment is het de …
 • No-riskpolis voor mensen in de Ziektewet. Experiment hiermee laat geen verhoogde arbeidsparticipatie zien.

  No-riskpolis voor mensen in de Ziektewet

  UWV Reageer
  Experiment hiermee laat geen verhoogde arbeidsparticipatie zien. Het in 2017 gehouden experiment heeft de mogelijke toegevoegde waarde van de no-riskpolis voor mensen in de Ziektewet nog niet aangetoond.
 • Actuele vakkennis nog steeds essentieel voor werknemer. Maar steeds bredere kennis gevraagd

  Actuele vakkennis nog steeds essentieel voor werknemer

  UWV Reageer
  'De arbeidsmarkt verandert, ja. En werknemers moeten daarin mee', zegt Freek Kalkhoven van UWV. De arbeidsmarktadviseur onderzocht binnen alle sectoren en beroepsgroepen welke competenties werkgevers vragen van hun werknemers. Hij constateerde dat vakkennis nog steeds essentieel is, maar dat er de …
 • Basiscijfers Jeugd. Een actueel beeld van de mogelijkheden voor jongeren op de regionale arbeids- en stagemarkt

  Basiscijfers Jeugd

  UWV Reageer
  Basiscijfers Jeugd geeft een actueel beeld van de mogelijkheden voor jongeren op de regionale arbeids- en stagemarkt. UWV en Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) werken hierin gezamenlijk om organisaties die zich bezig houden met jongeren, onderwijs en de arbeidsmarkt te …
 • Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie. Inzicht in de stand van zaken en ontwikkelingen van WW-uitkeringen, geregistreerde werkzoekenden UWV (GWU), ontstane en openstaande vacatures en spanning op de arbeidsmarkt

  Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie

  UWV Reageer
  Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie geeft per arbeidsmarktregio inzicht in de stand van zaken en ontwikkelingen van WW-uitkeringen, geregistreerde werkzoekenden UWV (GWU), ontstane en openstaande vacatures en spanning op de arbeidsmarkt.
 • Wat werkt voor mensen met een arbeidsbeperking? Internationale conferentie 19 en 20 maart 2020

  Wat werkt voor mensen met een arbeidsbeperking?

  UWV 1 reactie
  Wat voor dienstverlening werkt wel of juist niet bij het aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking? Vanuit diverse invalshoeken wordt die vraag op 19 en 20 maart 2020 beantwoord. Dan organiseert UWV samen met het Duitse onderzoeksinstituut IZA een internationale conferentie.
 • Dienstverlening voor werkzoekenden via keuzehulp WW. Welke dienstverlening werkt voor werkzoekenden?

  Dienstverlening voor werkzoekenden via keuzehulp WW

  UWV Reageer
  Welke dienstverlening werkt voor werkzoekenden? UWV heeft een keuzehulp ontwikkeld voor medewerkers van UWV om evidencebased tot een keuze voor de inzet van dienstverlening te komen. Het nieuwste Kennisverslag van UWV gaat over het ontstaan en gebruik van de Keuzehulp.
 • Vanuit de WW aan de slag als ondernemer. De startersregeling in de praktijk.

  Vanuit de WW aan de slag als ondernemer

  UWV Reageer
  De startersregeling in de praktijk.  Veel WW’ers gaan als zelfstandig ondernemer aan de slag, óf als alternatief voor werken in loondienst óf naast een baan/de uitkering.
 • No-show voorkomen bij werkoriëntatiegesprekken. Van inzicht naar interventie op basis van gedragswetenschappelijk onderzoek

  No-show voorkomen bij werkoriëntatiegesprekken

  UWV Reageer
  Van inzicht naar interventie op basis van gedragswetenschappelijk onderzoek. Om no-show te voorkomen is het belangrijk om te weten wat werkzoekenden op bewust en onbewust niveau beweegt en tegenhoudt.
 • De gevolgen van langer doorwerken. UWV Kennisverslag 2019-3. Volumeontwikkelingen.

  De gevolgen van langer doorwerken

  UWV Reageer
  UWV Kennisverslag 2019-3. Volumeontwikkelingen 2019-I. Duiding van ontwikkelingen in de sociale zekerheid met speciale aandacht voor de gevolgen van het langer doorwerken.

Contactgegevens

UWV

La Guardiaweg 36-162, Amsterdam (Hoofdkantoor)

Postbus 58285, 1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meest gelezen

UWV Magazine oktober 2019

Afbeelding

Whitepapers