of 59130 LinkedIn

UWV

UWV voert als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de werknemersverzekeringen uit, zoals WW, WIA, Wajong, WAO, WAZ, WAZO en Ziektewet. UWV biedt mensen nieuw perspectief om aan werk en maatschappij deel te nemen. Het is onze missie om, samen met onze partners, verschil te maken voor mensen door werken te bevorderen. Als werken onmogelijk is, zorgen we snel voor inkomen.


 • Mooie resultaten samenwerking gemeenten en UWV. Hoe ziet die samenwerking er in de praktijk uit?

  Mooie resultaten samenwerking gemeenten en UWV

  UWV Reageer
  Er zijn al grote stappen gezet op het gebied van samenwerking tussen UWV en gemeenten. Dat zegt Astrid Hendriks, landelijk manager Samenwerking Gemeenten en Banenafspraak. Drie ervaringsdeskundigen vertellen hoe die samenwerking er in de praktijk uit ziet.
 • Nieuw instrument helpt begeleidingsnoodzaak arbeidsparticipatie te bepalen. De handreiking toont in 1 oogopslag op welke aspecten begeleiding en/of werkaanpassing nodig is.

  Nieuw instrument helpt begeleidingsnoodzaak arbeidsparticipatie te bepalen

  UWV Reageer
  Professionals als arbeidsdeskundigen, jobcoaches, klantmanagers van gemeenten, consulenten en psychologen zijn enthousiast over de handreiking ‘Noodzakelijke begeleiding bij arbeidsparticipatie’. Met dit hulpmiddel kunnen professionals vaststellen wat er nodig is om mensen met een …
 • Inclusie: een uitdaging voor technologie

  Nederland loopt niet voorop als het gaat om de arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Ondanks allerlei stimulerende wetgeving en maatregelen lukt het werkgevers maar niet mensen met een beperking ruim baan te bieden. Een inclusieve arbeidsmarkt klinkt mooi, maar is in de praktijk lang …
 • Challenge: technologie voor werknemers met beperking. 'Coalitie voor Technologie en Inclusie' daagt werkgevers, technologieontwikkelaars, werknemers en ondersteuners uit om concrete ideeën in te dienen voor de technologie challenge.

  Challenge: technologie voor werknemers met beperking

  UWV Reageer
  Onderzoek wijst uit dat technologie kansen biedt om werknemers met een beperking te ondersteunen. Maar hoe kan je in de praktijk technologie inzetten om werk voor mensen met een beperking toegankelijker te maken? De begin dit jaar ingestelde  Coalitie voor  Technologie en Inclusie …
 • Regionale samenwerking: nú doorstarten

  Met de P-wet is het meer dan ooit nodig om in de regio de krachten te bundelen. Alleen zo kunnen we zorgen dat burgers met een afstand ook profiteren van de hoogconjunctuur. Samenwerken gaat alleen niet vanzelf.
 • De no-riskpolis in kaart gebracht. Het gebruik van de no-riskpolis door werkgevers voor werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering en minder dan 35% arbeidsongeschikten.

  De no-riskpolis in kaart gebracht

  UWV Reageer
  Het gebruik van de no-riskpolis door werkgevers voor werknemers met een arbeidsongeschiktheidsuitkering en minder dan 35% arbeidsongeschikten.
 • Aanpak van schulden kan beter. Begin juni bood de staatssecretaris van SZW de Tweede Kamer een brief aan met 40 maatregelen om de positie van mensen met schulden te verbeteren

  Aanpak van schulden kan beter

  UWV 3 reacties
  Bijna 1,4 miljoen Nederlandse huishoudens hebben problematische schulden of een risico daarop. Begin juni bood de staatssecretaris van SZW de Tweede Kamer een brief aan met 40 maatregelen om de positie van mensen met schulden te verbeteren. De Nationale ombudsman, de Landelijke …
 • Vanaf 2017 weer meer banen bij de overheid. De overheid haakt geleidelijk aan bij de groei van de Nederlandse economie.

  Weer meer banen bij de overheid

  UWV Reageer
  Vorig jaar groeide de werkgelegenheid bij de overheid voor het eerst weer sinds 2010. Het ging om een lichte toename van 3 duizend banen. De overheid haakt geleidelijk aan bij de groei van de Nederlandse economie.

Contactgegevens

UWV

La Guardiaweg 36-162, Amsterdam (Hoofdkantoor)

Postbus 58285, 1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meest gelezen

UWV Magazine online september 2018

AfbeeldingGrote stappen op weg naar goede samenwerking

Gemeenten en UWV werken al goed samen, maar het kan nog altijd beter, zegt Astrid Hendriks van UWV. Zij en drie betrokkenen vertellen over de samenwerking. Verder in UWV magazine online: Werken met een beperking, rondje door het land door Raad van Bestuur van UWV en werkgevers maken weinig gebruik van no-riskpolis.

Whitepapers