of 59318 LinkedIn

UWV

UWV voert als zelfstandig bestuursorgaan in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de werknemersverzekeringen uit, zoals WW, WIA, Wajong, WAO, WAZ, WAZO en Ziektewet. UWV biedt mensen nieuw perspectief om aan werk en maatschappij deel te nemen. Het is onze missie om, samen met onze partners, verschil te maken voor mensen door werken te bevorderen. Als werken onmogelijk is, zorgen we snel voor inkomen.


 • Dienstverlening voor werkzoekenden via keuzehulp WW. Welke dienstverlening werkt voor werkzoekenden?

  Dienstverlening voor werkzoekenden via keuzehulp WW

  UWV Reageer
  Welke dienstverlening werkt voor werkzoekenden? UWV heeft een keuzehulp ontwikkeld voor medewerkers van UWV om evidencebased tot een keuze voor de inzet van dienstverlening te komen. Het nieuwste Kennisverslag van UWV gaat over het ontstaan en gebruik van de Keuzehulp.
 • Vanuit de WW aan de slag als ondernemer. De startersregeling in de praktijk.

  Vanuit de WW aan de slag als ondernemer

  UWV Reageer
  De startersregeling in de praktijk.  Veel WW’ers gaan als zelfstandig ondernemer aan de slag, óf als alternatief voor werken in loondienst óf naast een baan/de uitkering.
 • No-show voorkomen bij werkoriëntatiegesprekken. Van inzicht naar interventie op basis van gedragswetenschappelijk onderzoek

  No-show voorkomen bij werkoriëntatiegesprekken

  UWV Reageer
  Van inzicht naar interventie op basis van gedragswetenschappelijk onderzoek. Om no-show te voorkomen is het belangrijk om te weten wat werkzoekenden op bewust en onbewust niveau beweegt en tegenhoudt.
 • De gevolgen van langer doorwerken. UWV Kennisverslag 2019-3. Volumeontwikkelingen.

  De gevolgen van langer doorwerken

  UWV Reageer
  UWV Kennisverslag 2019-3. Volumeontwikkelingen 2019-I. Duiding van ontwikkelingen in de sociale zekerheid met speciale aandacht voor de gevolgen van het langer doorwerken.
 • 51.978 banen van banenafspraak gerealiseerd

  UWV Reageer
  Werkgevers hebben tussen 1 januari 2013 en 1 april 2019 in totaal 51.978 banen gerealiseerd voor mensen die in de doelgroep banenafspraak vallen: 41.794 banen via een regulier dienstverband en 10.184 extra banen via een uitzendcontract of detachering. Dit blijkt uit de Regionale …
 • Regionale verschillen in banengroei. Doelgroepregister: verschillen worden kleiner.

  Regionale verschillen in banengroei

  UWV Reageer
  De verschillen in het aandeel werkenden in de arbeidsmarktregio’s van mensen in het doelgroepregister worden kleiner. In regio’s die in 2015 een laag aandeel werkenden hadden, groeit het aandeel sneller dan in de regio’s met een relatief hoog aandeel.
 • UWV Kennisagenda 20/21: meer samenwerking, betere inhoud. Welke onderzoeken gaat het UWV de komende 2 jaar uitvoeren?

  UWV Kennisagenda 20/21: meer samenwerking, betere inhoud

  UWV Reageer
  De UWV Kennisagenda 2020-2021 is in de maak. In deze agenda wordt vastgesteld welke onderzoeken UWV de komende 2 jaar gaat uitvoeren. ‘Om de agenda vast te stellen duiken we nu nog dieper in de UWV-organisatie’, zegt Gijsbert van Lomwel, hoofd UWV Kenniscentrum.
 • Regionale Maandcijfers Arbeidsmarkt-informatie

  UWV Reageer
  De publicatie Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie geeft per arbeidsmarktregio inzicht in de stand van zaken van en de ontwikkelingen op het gebied van WW-uitkeringen, de Geregistreerde Werkzoekenden UWV (GWU), de ontstane en openstaande vacatures en de spanning op de arbeidsmarkt.
 • Van WW naar bijstand. Welke groepen lopen het meeste risico?

  Van WW naar bijstand

  UWV Reageer
  UWV onderzocht hoeveel WW’ers na beëindiging van de WW-uitkering doorstromen naar de bijstand en welke groepen het meeste risico lopen.
 • We voorspellen… veel goeds

  Eind mei bracht UWV de arbeidsmarktprognoses uit met voorspellingen over vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in 2019 en 2020. Beloven kunnen we het niet, maar we durven wel de verwachting uit te spreken dat er in 2019 en 2020 bij elkaar opgeteld 309.000 banen bijkomen. De arbeidsmarkt blijft nog …

Contactgegevens

UWV

La Guardiaweg 36-162, Amsterdam (Hoofdkantoor)

Postbus 58285, 1040 HG Amsterdam

www.uwv.nl

Reageren op onze artikelen? Mail naar concerncommunicatie@uwv.nl

Meest gelezen

UWV Magazine mei 2019

Afbeelding

Whitepapers