of 59123 LinkedIn

TIE Kinetix

TIE Kinetix hervormt al 30 jaar de digitale handelsketen door het automatiseren van bedrijfsprocessen en documentenstromen via o.a. e-facturatie voor het bedrijfsleven, overheden en gemeenten.

 

De oplossingen in TIE Kinetix’s FLOW Partner Automation platform zorgen ervoor dat alle processen van marketing tot verkoop volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd uitgewisseld kunnen worden met alle betrokken handelspartners. Zo wordt voor bedrijven, gemeenten en andere overheidsinstanties het uitwisselen van elektronische documenten met iedere openbare instelling in de Europese publieke sector eenvoudig, laagdrempelig en conform de laatste wettelijke eisen.

 

Als ‘Certified PEPPOL Access Point Provider’ biedt TIE Kinetix een totaalaanbod om elektronisch zaken te doen met uw handelspartners. Klanten en partners van TIE Kinetix profiteren constant van innovatieve, bewezen, hoogstaande technologieën, die worden ondersteund door 30 jaar ervaring en prestigieuze onderscheidingen. TIE Kinetix verzorgt de technologie, zodat onze klanten en partners zich kunnen blijven richten op hun kernactiviteiten.

 

TIE Kinetix is een beursgenoteerd bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland. Daarnaast ook nog kantoren in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Australië.


 • e-Facturatie gemeente Tilburg

  TIE Kinetix Reageer

  Zoals zovele andere gemeenten kiest ook de gemeente Tilburg voor TIE Kinetix. TIE Kinetix ondersteunt de gemeente Tilburg door alle leveranciers te onboarden op het FLOW platform van TIE Kinetix voor volledige ontzorging op e-facturatie. 

 • Het is als rijden op benzine in een elektrische auto. Alle leveranciers ‘on board’. Bedrijven meenemen in e-facturatie.

  Het is als rijden op benzine in een elektrische auto

  TIE Kinetix Reageer

  Alle leveranciers ‘on board’. Bedrijven meenemen in e-facturatie.

  Overheidsinstanties starten massaal met elektronisch factureren, maar hun leveranciers niet. Een gemiste kans volgens Jan Sundelin van TIE Kinetix. ‘Het is als rijden op benzine in een elektrische auto.’

 • "Je hebt de techniek in huis, maar je gebruikt deze niet, jammer."
In sommige gevallen ontvangen gemeenten de facturen nog steeds per post of per pdf, terwijl er een prachtig systeem klaarstaat om dit helemaal anders te doen

  "Je hebt de techniek in huis, maar je gebruikt deze niet, jammer"

  TIE Kinetix Reageer

  Veel overheidsinstanties voldoen technisch gezien inmiddels aan de verplichting om per 1 april 2019 e-facturen re kunnen ontvangen en verwerken in een financieel systeem. 'Toch zie ik in sommige gevallen  dat  gemeenten nog steeds de facturen per post of per pdf ontvangen, terwijl er een prachtig systeem klaarstaat om dit helemaal anders te doen', vertelt Jan Sundelin van TIE Kinetix.

 • 4 Aandachtspunten rondom elektronisch factureren

  TIE Kinetix Reageer

  Vanaf april 2019 zijn alle Nederlandse gemeenten en overheidsinstanties verplicht elektronische facturen te ontvangen én verwerken. Als e-factureren nog niet op de agenda staat, dan wordt het nu echt tijd om actie te ondernemen. Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix benoemt 4 aandachtspunten voor organisaties die zich nu gaan oriënteren op de mogelijkheden rondom elektronisch factureren.

 • e-Facturatie stimuleren bij leveranciers. Stap voor stap zetten steeds meer overheidsorganisaties e-facturatie op de agenda. Daarmee zorgen ze ervoor dat ze voldoen aan de nieuwe wetgeving

  e-Facturatie stimuleren bij leveranciers

  TIE Kinetix Reageer

  Stap voor stap zetten steeds meer overheidsorganisaties e-facturatie op de agenda. Daarmee zorgen ze ervoor dat ze voldoen aan de nieuwe wetgeving. Daarin staat dat alle instanties binnen voor april 2019 elektronische facturen moeten de overheid ontvangen en verwerken. 'Maar dat ze facturen kunnen ontvangen, betekent nog niet dat ze ook volledig elektronisch gaan werken', benadrukt Jan Sundelin, CEO van TIE Kinetix.

 • Elektronisch factureren met bedrijven & overheidsinstanties. Is uw organisatie klaar voor de overstap?

  Elektronisch factureren met bedrijven & overheidsinstanties

  TIE Kinetix Reageer

  Is uw organisatie klaar voor de overstap?

  De vraag naar e-factureren vanuit organisaties groeit. Niet alleen omdat overheidsinstanties hun leveranciers verplichten om e-facturen te sturen, ook steeds meer bedrijven stappen over. E-facturatie zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing, is veiliger en verkort de benodigde verwerkingstijd.

 • E-facturatie vraagt om duidelijke keuzes. De overgang naar elektronisch factureren bij overheidsinstanties duurt veelal langer dan verwacht. Gaat iedereen april 2019 halen?

  E-facturatie vraagt om duidelijke keuzes

  TIE Kinetix Reageer

  Binnen een jaar (april 2019) moeten alle overheidsinstanties elektronische facturen accepteren volgens de nieuwe wetgeving. Om die automatiseringsslag goed te laten verlopen, moeten de instanties duidelijke keuzes maken en ook leveranciers vragen om mee te doen. Alleen dan levert e-facturatie een optimale besparing op, zowel financieel als voor het milieu. Niet alleen inkomende, maar ook uitgaande facturen dragen daaraan bij.

 • E-facturatie stap voor stap invoeren. Er is nog veel werk aan de winkel om te zorgen dat de hele overheid voor april 2019 om is.

  E-facturatie stap voor stap invoeren

  TIE Kinetix Reageer

  E-facturatie heeft duidelijke voordelen. Veel overheidsinstanties zijn dan ook druk bezig met de implementatie of kunnen zelfs al elektronische facturen verwerken. Toch is er nog veel werk aan de winkel om te zorgen dat de hele overheid voor april 2019 om is. Voor een optimaal effect is het bovendien nodig om ook leveranciers steeds meer te gaan verplichten hun facturen elektronisch aan te leveren.

 • Kleine bedrijven meekrijgen in e-facturatie. Eventuele hobbels worden niet zozeer bij de implementatie bij de overheid verwacht, maar vooral bij de bedrijven waarmee de overheid zaken doet

  Kleine bedrijven meekrijgen in e-facturatie

  TIE Kinetix Reageer

  De voordelen van e-facturatie zijn legio: minder administratieve handelingen en daardoor minder fouten. Nederland kan jaarlijks € 1 miljard besparen door volledig over  te gaan op e-facturering. Ook levert het  terugdringen van papieren facturen milieuwinst op.

Contactgegevens

TIE Kinetix

De Corridor 5d

3621 ZA Breukelen

 

Telefoon: +31-88-369-8000

E-mail: info@TIEKinetix.com

Website: www.TIEKinetix.com/e-factureren

Meest gelezen

Onze evenementen

Ons team is continu bezig met het ontmoeten van klanten en partners en het verzamelen van informatie om de gebruikerservaring te optimaliseren. Daarnaast zijn we wereldwijd FLOW aan het presenteren en wat het voor u kan doen.

 

Whitepapers van TIE Kinetix