of 64231 LinkedIn

NEPROM

De NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen) streeft naar een betere samenwerking tussen overheid en ontwikkelaars bij de totstandkoming van vastgoedprojecten.

Samenwerking versterken
Toonaangevende ontwikkelingen hebben één ding gemeen: ze zijn ontstaan uit een succesvolle samenwerking. De NEPROM organiseert regelmatig activiteiten die NEPROM-leden, overheden en andere stakeholders samenbrengen zodat alle marktkennis en creativiteit optimaal benut kan worden om zo gezamenlijk tot een gewaardeerd product te komen. 
 
Voor én met elkaar
De kennisontwikkeling en -deling tussen de NEPROM-leden maakt van de NEPROM een bijzondere vereniging. De lijnen zijn kort en rondom nieuwe ontwikkelingen en thema’s wordt snel input vanuit de leden verzameld, gebundeld en verder verspreid. Zo vervult de NEPROM ook geregeld een adviserende rol richting verschillende ministeries zoals dat van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu.


 • 'We hebben het hier over de toekomst van ons land'. Watermaatregelen bij woningbouw

  'We hebben het hier over de toekomst van ons land'

  NEPROM Reageer
  Rogier van der Sande, dijkgraaf van het hoogheemraadschap Rijnland en voorzitter van de Unie van Waterschappen, neemt je tijdens de DVDP op 25 november a.s. mee naar een mogelijk verdronken land.
 • Kostenverhaal is nattevingerwerk. Welke kosten brengen gemeenten in rekening bij ontwikkelaars voor de aanleg van voorzieningen van algemeen nut?

  Kostenverhaal is nattevingerwerk

  NEPROM Reageer
  Welke kosten brengen gemeenten in rekening bij ontwikkelaars voor de aanleg van voorzieningen van algemeen nut?
 • Vijf kanshebbers voor de NEPROM-prijs 2021. De winnaar van de NEPROM-prijs wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling op 25 november 2021

  Vijf kanshebbers voor de NEPROM-prijs 2021

  NEPROM Reageer
  De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf projecten genomineerd die kans maken om op 25 november tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling.
 • Nieuwe verhoudingen in omgevingsparticipatie. Enkele prangende kwesties

  Nieuwe verhoudingen in omgevingsparticipatie

  NEPROM 1 reactie
  Voor het programma Stedelijke Transformatie is een essay geschreven die helpt bij een goede voorbereiding op de pijler participatie binnen de nieuwe Omgevingswet.
 • BENG 1 webinar voor gemeentes en provincies. 5 oktober a.s.

  BENG 1 webinar voor gemeentes en provincies

  NEPROM Reageer
  Als de Omgevingswet ingaat, kunnen gemeenten lokaal strengere eisen stellen voor BENG en MPG. Dit leidt soms tot minder CO2-emissie, maar kan ook averechts werken. Een slimme aanpak is noodzakelijk! …
 • Moeizame kabinetsformatie vertraagt de woningbouw. De woningbouw lijdt onder de moeizame kabinetsformatie. NEPROM directeur Jan Fokkema legt uit waarom.

  Moeizame kabinetsformatie vertraagt de woningbouw

  NEPROM Reageer
  De woningbouw lijdt onder de moeizame kabinetsformatie. NEPROM directeur Jan Fokkema legt uit waarom. Voor het radioprogramma Nieuws en Co van Radio NPO 1 is NEPROM directeur Jan Fokkema gevraagd …
 • Derde tranche Woningbouwimpuls. Nog circa 250 miljoen euro beschikbaar

  Derde tranche Woningbouwimpuls

  NEPROM Reageer
  Vanaf 1 september tot en met 17 september kunnen aanvragen worden ingediend voor de derde en (voorlopig?) laatste tranche van de Woningbouwimpuls. Wij blijven ons hard maken voor een vervolg.
 • Scherpere eis voor BENG 1 heeft wisselende effecten. Sneller tot CO2-vrije nieuwbouw komen?

  Scherpere eis voor BENG 1 heeft wisselende effecten

  NEPROM Reageer
  Kun je de eis voor BENG 1 aanscherpen en daarmee sneller tot CO2-vrije nieuwbouw komen? Sommige gemeenten overwegen dat. In samenwerking met de themagroep Optimalisering BENG 1 van het …
 • Politiek moet nu leveren op de woningmarkt. Oproep aan formerende partijen op met één verhaal te komen.

  Politiek moet nu leveren op de woningmarkt

  NEPROM 8 reacties
  De NEPROM roept de formerende partijen op met één verhaal te komen, waarin het Rijk sterker op de uitvoering gaat sturen en hier in de komende 10 jaar substantieel meer overheidsgeld …

Contactgegevens

NEPROM

Westeinde 28, 2275 AE Voorburg
Postbus 620, 2270 AP Voorburg
T  070 386 62 64
E  info@neprom.nl
W www.neprom.nl

Meest gelezen

Whitepapers